To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Kiedy następca Lancera X?

multikos - 09-05-2016, 08:42

No i stało się, z firmowych stron mitsubishi.pl zniknął lancer...
.swat. - 10-05-2016, 09:12

O Jezu :shock:

Nawet akcesoria nie są już dostępne. :evil:

artisan - 10-05-2016, 09:36

No aż sprawdziłem, ale kicha, niby było wiadomo ale jakoś smutno mi się zrobiło :(
Golotheman - 10-05-2016, 11:41

czyli zamienili Lancera na marną podróbkę crossovera - ASX... no cóż. Motoryzacją rządzą księgowi... nie pasjonaci i inżynierowie..
batman2003 - 10-05-2016, 21:07

MMC polska nie dogadali się z Japonia w sprawie ceny do dystrybucji (mocno zależna od jena i chyba euro, a mamy teraz słaba złotówkę). Tak więc nie zamówiono nic na rok 2016,natomiast na innych rynkach (np Holandia) lancer dalej jest dostępny (wersja po liftingu).
po.miras - 10-05-2016, 23:22

Tylko u nas nie ma. Długo nie szukając http://www.mitsubishi-mot...er-sportback/#!
Sedan też jest

tresorex - 11-05-2016, 08:20

2-3 lata i zaczną na lawetach do nas zjeżdżać :D ;)
coni940 - 11-05-2016, 19:04

.swat. napisał/a:
Nawet akcesoria nie są już dostępne. :evil:

czy to oznacza, ze juz nie bedzie mozna dokupic oryginalnych akcesoriow do lancera? nie mowie o czesciach, materialach ekspolatacyjnych itd tylko o stylizacji zewnetrznej - mialem w planach zalozyc listwy progowe, chcialem oryginalne. na stronach lokalnych aso ślad po jakichkolwiek dodatkach do lancera również zniknał...

marcink - 11-05-2016, 19:43

coni940, najlepiej pytaj w ASO, podejrzewam, że nadal będą dostępne, lecz nie jako opcje przy zakupie ale części zamienne. Jak ktoś mi np. wjedzie w bok to założą nowy próg, a nie odkleją z drugiej strony dla symetrii (a przynajmniej mam taką nadzieję).
.swat. - 11-05-2016, 21:51

coni940 napisał/a:

czy to oznacza, ze juz nie bedzie mozna dokupic oryginalnych akcesoriow do lancera? nie mowie o czesciach, materialach ekspolatacyjnych itd tylko o stylizacji zewnetrznej
Zgodnie z przepisami części zamienne mechaniczne muszą być dostępne 10 lat nawet gdy zakończona zostanie produkcja danego modelu (części elektroniczne do 7 lat). Jednakże części stylizacyjne to już inna para kaloszy. Mogą zastrzec że będą dostępne wyłącznie do wyczerpania zapasów magazynowych ( Holandia).

Z pewnością tak szybko się nie skończą, ale trzeba będzie indywidualnie pytać w ASO ( ja tak na przykład robiłem z dyfuzorem, gdy go poszukiwałem, a jeszcze nie był dostępny na naszych oficjalnych stronach Mitsu). Musiałem jednak podawać im numer katalogowy bo nie wiedzieli co i jak :mrgreen:

coni940 - 11-05-2016, 22:53

czyli innymi słowy, lepiej sie pospieszyc poki jeszcze sa :mrgreen:
superges - 13-05-2016, 08:38

Koniec Mitsu
matiudgk - 13-05-2016, 11:10

Pożyjemy zobaczymy, ja liczę, że wyjdzie to Mitsubishi na dobre. Nissan to solidna marka, będą dzielić się technologią, więc może jest szansa na Evo XI "GTR" :mrgreen: a może i na nowego Lancera :lol:
Golotheman - 13-05-2016, 12:08

nissan jest solidną marką ? od czasu jak renault go przejął, to jest kiszka z elektroniką i trochę z silnikami. Znajomy ma note'a i nie jest zbyt zadowolony. ani to ładne ani bezawaryjne hmm ? Także mam duże wątpliwości, czy mitsu to wyjdzie na dobre... wielkie zmiany się szykują w tej marce niestety :(
superges - 13-05-2016, 12:20

Dla mnie to oznacza koniec mitsu. Od tego roku nie mają nawet jednego auta, którym chciałbym kupić.

Nissan to była dobra marka jeszcze 15 lat temu. Teraz to jest japończyk chyba tylko dlatego, że mają siedzibe w Japoni. Robią typowe auta i nic więcej. A mitsu to zawsze było coś więcej niż auto.

edit Przepraszam za słownictwo ale tak to wygląda. Teraz tylko patrzeć jak qashqai'a opakują w trzy diamenty i będą pchali. Eeee szkoda gadać.