Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
mjsystem - 12-10-2014, 22:22
jAZZMAN napisał/a: | mjsystem, nic mi o tym nie wiadomo. Nie widziałem takiego zaplecza. Jednak jeśli padł taki pomysł to może gospodarz ośrodka ma jakiś plan? |
Bez tego namiot obligatoryjnie odpada.
volve - 12-10-2014, 22:22
mjsystem napisał/a: | A jest tam sanitariat namiotowy? |
Nie dam sobie nic uciąć, ale chyba poruszaliśmy ten temat z Banderasem. Z tego co pamiętam, to są na ośrodku ogólnodostępne prysznice i toalety
mjsystem - 12-10-2014, 22:24
volve napisał/a: | Z tego co pamiętam, to są na ośrodku ogólnodostępne prysznice i toalety |
Jeżeli są, to namiot jest alternatywą dla niektórych. Jak na Elbe.
offca - 12-10-2014, 22:26
volve, na pewno na parterze przy recepcji są ogólnodostępne toalety, a prysznice chyba też są na korytarzach
jAZZMAN - 12-10-2014, 22:29
Kochani, tylko się nie rozpędzajcie z namiotami, żeby nie było, że "jAZZMAN powiedział" bo powiedziałem, że był taki pomysł. Trzeba to potwierdzić.
mjsystem - 12-10-2014, 22:31
jAZZMAN napisał/a: | tylko się nie rozpędzajcie z namiotami, żeby nie było, że "jAZZMAN powiedział" bo powiedziałem, że był taki pomysł. Trzeba to potwierdzić. |
Dokładnie
jAZZMAN - 12-10-2014, 22:33
Zadałem właściwej osobie pytanie o zaplecze sanitarne dla ewentualnych osób chcących spać pod namiotem.
szuwar - 12-10-2014, 22:34
JCH, myślę, ze bezcelowe jest liczenie ile osób przyjedzie..... bo i nigdy tego nie robiliśmy. Zapadnie decyzja i tak będzie. Można wyciągnąć średnią z ostatnich czterech zlotów. Jak mówiłem potencjalnym organizatorom szacuję że będzie frekwencja podobna do Krakowa. Ok 100 aut i 2xx osób. A jak przyjedzie 350 też będzie miejsce.
A do Banderasa trzeba jak najszybciej zgłosić, z tego co wiem w listopadzie musiałby wiedzieć, ale to mogę potwierdzić jutro.
mjsystem - 12-10-2014, 22:36
Proponuję dać dziś już spokój. Prześpijmy się z tym i poczekajmy na mądrą myśl. Miłej nocki kochani.
jAZZMAN - 12-10-2014, 22:39
Jestem ZA!!!
Dwa wściekłe psy
przed snem i... Dobranoc.
JCH - 12-10-2014, 22:43
szuwar napisał/a: | myślę, ze bezcelowe jest liczenie ile osób przyjedzie..... bo i nigdy tego nie robiliśmy. ....
A jak przyjedzie 350 też będzie miejsce. | No dobra, a jak okaże się, że przyjedzie 20 aut i 40 osób. To co, jest OK, czy nie bardzo
Zarówno z punktu widzenia organizatorów/właściciela (który, jak mówisz ma dać ośrodek na wyłączność) i z punktu widzenia MM Klubu i Forum w ogóle....
szuwar - 12-10-2014, 22:58
JCH napisał/a: | No dobra, a jak okaże się, że przyjedzie 20 aut i 40 osób. To co, jest OK, czy nie bardzo
Zarówno z punktu widzenia organizatorów/właściciela (który, jak mówisz ma dać ośrodek na wyłączność) i z punktu widzenia MM Klubu i Forum w ogóle.... |
tyle albo więcej będzie od nas sami też aktywizujemy tych uśpionych, wiele osób dzwioniło już do mnie z ofertami pomocy, wsparcia i sponsorów. także o to się nie martwię.
Jutro poruszę temat z Banderasem, jaka minimalna liczba osób wchodzi w grę, ale 140 to minimum, a tyle to będzie na bank
jAZZMAN - 12-10-2014, 23:16
Jeśli chodzi o namioty to mam oficjalną informację, że:
Kod: | Są w ośrodku 4 łazienki ogólnodostępne z prysznicami. |
[ Dodano: 12-10-2014, 23:17 ]
To teraz już chyba ostatnie dobranoc na dziś
banderas40 - 13-10-2014, 06:55
Cytat: | Ostatni weekend sierpnia nad morzem to nie wakacje Woda zimna, powietrze zimne, możliwość deszczu i wiatru. Na zlot OK, ale wakacje? |
W temacie organizacji i cen:
Zrozumcie, że ceny nie biorą się z kosmosu, cena to składowa wielu rzeczy takich jak : ceny utrzymania obiektu, cena opłat za ten obiekt = podatki od nieruchomości, cena wywozu śmieci i oczywiście woda + jej grzanie itp itd.
Co do Wakacji i sezonu u mnie w ośrodku 100% obłożenie trwa do końca sierpnia i zawsze sezon kończy się 31 sierpnia - wyjazd ostatnich kolonii i przyjazd rozpoczęcie turnusów dla emerytów.
Tak naprawdę żeby ten zlot mógł się odbyć w Pogorzelicy musimy teraz mocno kombinować by zmieścić się w terminach.
Jeśli uważacie że jest to droga oferta proszę sprawdźcie najpierw ofertę policzcie weźcie jeszcze współczynnik atrakcyjności miejsca pod uwagę - bo cena nad jeziorem a cena nad morzem zawsze będzie różna.
Pozdrawiam wszystkich mających wątpliwości.
[/code][/quote]
mjsystem - 13-10-2014, 08:16
banderas40 napisał/a: | Zrozumcie, że ceny nie biorą się z kosmosu, cena to składowa wielu rzeczy takich jak : ceny utrzymania obiektu, cena opłat za ten obiekt = podatki od nieruchomości, cena wywozu śmieci i oczywiście woda + jej grzanie itp itd. |
Nikt nie neguje tego faktu. To jest oczywiste i zrozumiałe.
banderas40 napisał/a: | Jeśli uważacie że jest to droga oferta proszę sprawdźcie najpierw ofertę policzcie weźcie jeszcze współczynnik atrakcyjności miejsca pod uwagę - bo cena nad jeziorem a cena nad morzem zawsze będzie różna. |
W tym właśnie sęk. Czy warto płacić aż tyle za zlot? To tylko zlot. Nie chcę wsadzać kija w mrowisko, ale to ten właśnie czynnik jest problemem, nie odległość.
I jeszcze raz powtarzam, tu jest tylko dyskusja, nikt nie podejmuje żadnej decyzji. Decyzja padnie votum populi.
|
|
|