[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
kamilk0w - 17-07-2017, 18:20
Dzięki !
Application mam nr 00.20.88 czyli rozumiem do aktualizacji ?
A co z kodami DVD ? Chodzi mi o to, że mój amerykański MMCS nie chce czytać płyt DVD polskich zasłaniając się informacją w stylu "This region code cannot be played" czy coś takiego. Jak zaraz zejdę do mitsu to sprawdzę dokładnie jaki to komunikat.. pytanie jak temu zaradzić ?
tom_po - 17-07-2017, 21:42
Dzieki
Rear seat display mam n/a wiec to bedzie sprawa okablowania. Musze w takim razie dostać sie do monitora.
A jeszcze jedno pytanie nie działa mi bluetooth ikonka telefonu jest taka wyszażała jak na nia klikne to pisze mi ""unable to display due to system error". Mam mmcx E01. Wiesz co moźe być nie tak?
tyku - 18-07-2017, 12:47
tom_po napisał/a: | Wiesz co moźe być nie tak? | Nie podpięty moduł, lub co gorsze uszkodzony (ale to nie ten temat).
grzesiopol - 18-07-2017, 14:11
kamilk0w tak, 20,88 to staruszek, mam jakiś nowszy amerykański z DVD ale przyznam się, że nie testowany przeze mnie więc nie wiem czy działa. Jak chcesz to możesz zaryzykować i wgrać. Daj mi na PW e-maila to ci wyślę.
Co do odtwarzania płyt to niestety musisz każde dvd które chcesz obejrzeć przerobić na region USA a prościej pisząc nagrać płytę w formacie NTSC i tyle. Ja korzystam z programu Freemake Video Converter jak robie sobie płytkę z teledyskami, jest tam możliwość na grania w formacie NTSC.
tom_po weź po prostu wyjmij MMCS i zobacz czy z tyłu jest wszystko podpięte.
tom_po - 18-07-2017, 23:45
Po wyciagnieciu mmcw wyglada jakby wszystko bylo podpiete. We wszystkie gniazda poza takim okrągłym wyglądającym troche jak s-video jest włożona wtyczka.
grzesiopol - 19-07-2017, 05:37
Wyjście cyfrowe dźwięku. Pewnie przewód leci do monitora, u mnie to jest akurat nie podłączone. Zobacz wtyczki od monitora. To musi być coś sprzętowego związanego ze sprzętem bo raczej programowo to nic nie powinno sie dziać.
tokyo - 19-07-2017, 10:31
moniteor:
- orginalny - plus, minus, po zaplonie, audio i video zwykly cyfrowa magistrala +ie
UWAGA -
dobrze podlaczony monitor umozliwaia odtwarzanie obrazu z
monitora na ekranie nawigacji w czasie jazdy
- nieorginalna - plus minus , po zaplonie sygnal audio i video zwykly
zestaw glosnomowiacy:
jezeli podswietlona na szaro a jest zalozony to zestaw jest uszkodzony lub trzeba
zaprogramowac
DVD regionalne zaleznie od ver w odtwarzaczu dvd zastosowany jest czytnik scisle na dany region lub ma uklad scalony do danego regionu modyfikowany na zworze
tom_po - 19-07-2017, 12:02
tokyo mógłbyś napisać gdzie te sygnały są podłączone do monitora (które złącze który kontakt) może jakieś fotki masz.
"cyfrowa magistrala +ie" czy to jest jeden przewód czy więcej.
grzesiopol - 19-07-2017, 15:59
Pytanie zasadnicze - jaki masz monitor tylny i czy monitor działa samodzielnie, tzn czy można na nim coś odtworzyć.
Wejdź na pierwszy post w tym temacie, tam jest link do rozpiski wejść/wyjść "MMCS - dane techniczne".
W MMCS wejście/kostka do tylnego monitora i modułu hands free to na z największą ilością pinów - 32 piny - oznaczona P703.
Wyjście sygnału na monitor tylny to wejście/kostka 3 pinowa - oznaczona P707. Ta kostka tylko dla monitora.
Jeżeli sprawdziłeś poprawność podłączeń wszystkich kostek i jest OK to znaczy, że raczej uszkodzony jest moduł hands free. To samo tyczy się monitora. Z tym, że monitor może też być nie podłączony, lub nie jest oryginalny i dlatego go nie ma w MMCS. W monitorze oryginalnym są
wtyczki zarówno z lewej jak i prawej strony monitora, z jednej jest wejście sygnału z drugiej wyjście sygnału, to też sprawdź.
Daj mi na PW numer vin, sprawdze co powinieneś mieś ze sprzętu fabrycznie zamontowane. Ewentualnie mogłeś mieć dokładany sprzęt. Jak będę miał chwile to sprawdze po vinie, ewentualnie sprawdź sobie sam swoje wyposażenie tutaj http://japancars.ru/index...alog/mitsubishi , wpisujesz win i klikasz na ten napis Продолжить.
tom_po - 20-07-2017, 07:38
Witam
Monitor tylny mam oryginalny, działa samodzielnie da się oglądać na nim filmy. Masz może rozpiskę złącz na oryginalnym monitorze, chciałbym zamiast słuchawek na podczerwień (których nie posiadam) podłączyć słuchawki przewodowe ale nie wiem gdzie się wpiąć.
Połączenia w MMCS jeszcze raz obejrzę i sprawdzę poprawność połączeń bo wczoraj nie maiłem możliwości.
vin wyśle ci na PW.
Pozdrawiam
grzesiopol - 20-07-2017, 13:35
Na tej stronie masz Потолочный монитор. Są dwa linki - dwa modele.
http://mmc-manuals.ru/...;ию
Nie ma mnie teraz w domu, więc ci nie sprawdze po vinie, jak ci się śpieszy to sprawdź tam gdzie wcześniej ci dawałem linka.
tom_po - 20-07-2017, 14:52
Wielkie dzięki super.
Z tą dokumentacją powinienem sobie z DVD poradzić.
Wielkie dzięki.
arielzet - 10-08-2017, 12:31
Witam wszystkich,
Jeśli to nie miejsce to proszę o przeniesienie abym nie robił bałaganu.
Mam problem ze słabym odbieraniem stacji radiowych przez MMCSa (w Lancerze Sedan). Generalnie na postoju ładnie wyszukuje stacje wszystko OK, ale po przejechaniu kilkuset metrów takie stacje jak RMF FM, ZETKA, MAXXX które maja dobre nadajniki tracą sygnał bądź jest takie pogorszenie jakości ze nie idzie słuchać. Nadmienię że dobrałem się do mmcsa od tyłu i prześledziłem kabel antenowy aż do progu pasażera i kabel nienaruszony. Pomyślałem, że może antena dachowa sama w sobie. Ona pewnie jest uziemiona. Jest możliwość sprawdzenia jej bez demontażu podsufitki? Może macie jakiś pomysł co mogłoby być powodem? Albo ktoś już przerabiał temat. Gdzieś mi się obiło że anteny dachowe lubią śniedzieć i że powinno dochodzić do niej napięcie. Jak to sprawdzić?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc
regis70 - 11-08-2017, 16:13
Mam podobnie, od jakiegoś czasu trudno słuchać radia za miastem.
Też będę musiał poprzeglądać styki od anteny.
easy1600 - 11-08-2017, 21:18
Witam, kumpel kupił takie radyjko DY-5MW3R69-JDP-T https://www.olx.pl/oferta...D5-IDn4jn8.html ja mam kamerkę nieoryginalną ale dobrej jakości chętnie mu ją oddam, ale potrzebuję rozpiski z tego radyjka jak ją wpiąć. Proszę o konkrety bo nie chcę spalić radyjka, znalazłem to ale z tłumaczenia to są totalne jaja, jedyne co się można doczytać to 66 sygnał z kamery 67 to masa kamery, nie wie który to +12v sterowanie - włączenie obrazu na stacji ?
С-101
Изображение
61 - (жёлтый) Плюс питания штатной камеры (+6,5В)
62 - (голубой) Включение штатной камеры
63 - (розовый) От датчика фонаря З/Х (+12В при вкл з/х)
64 - (красный) Питание схемы монитора (+12В от питания головы после З/З)
65 - (фиолетовый) Минус питания штатной камеры (-6В)
66 - (белый) ВИДЕО вход
67 - (серый) Экран ВИДЕО входа
68 - (чёрный) Масса (-12В)
Pozdro
|
|
|