Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
Bzyk_R1 - 16-06-2017, 22:12
Sxizo napisał/a: | LSRG robi dobry przeciąg Miałem przyjemność sprawdzić, dzięki Bzyk_R1 |
Nie ma sprawy polecam się i zachęcam ;p
A tymczasem taka sytuacja na świeżo:
Octavia na stromym miejscu parkingowym.
Lekki ręczny.
Kobieta kierująca.
Parking pod szpitalem.
Monitoring.
Oświadczenie sprawczyni wypadku napisane
No i dupa.
Nie pytajcie...wyjdzie z Tego.
Pawel1988 - 16-06-2017, 23:01
Na szczęście.nie wygląda źle:-) ale jak jest monitoring i się przyznała to nie ma zle. Trzeba coś lakierowac czy obejdzie się bez ?
W@sio - 17-06-2017, 00:17
Dobrze, że monitoring, zabezpiecz nagranie! Ja sie nauczyłem wzywać policjantów po jednym z oświadczeń... Mamnadziej Krzysiu, że nie ma dramatu i naprawa zamknie się w 5k zł
mkm - 17-06-2017, 19:37
W@sio napisał/a: | Mamnadziej Krzysiu, że nie ma dramatu i naprawa zamknie się w 5k zł |
Oby - trochę więcej i będzie szkoda całkowita
Bzyk_R1, współczuję - dobrze, że w koło, bo jakby trafiła w świeżo zrobione ranty...
Bzyk_R1 - 22-06-2017, 21:39
Jedziemy z tematem dalej Projekt LSRG nie zwalnia. Dzisiaj na pokład trafił hybrydowy zawór BOV firmy ProPerfekt z Bydgoszczy. Jest to jedyna możliwość w tym samochodzie żeby nie wyrzucało CE. Jak kiedyś napisał W@sio psyka obłędnie. Najlepszy efekt jest jak wciśniemy sprzęgło przy 1.1 Bara
Łututututu PssssssT.....
W sobotę przybędzie likwidator. Zobaczymy jak oszacuje szkody:) Chodzi mi po głowie jeszcze takie coś. Jak myślicie wrzucać na pokład?
mroz3k - 22-06-2017, 21:50
Bzyk_R1 napisał/a: | Jedziemy z tematem dalej Projekt LSRG nie zwalnia. Dzisiaj na pokład trafił hybrydowy zawór BOV firmy ProPerfekt z Bydgoszczy.
|
Ile za taki zestawik?
Może zaprezentujesz jakieś nagranie
Bzyk_R1 - 22-06-2017, 21:52
mroz3k, Jak pytasz o BOV to 350zł, możesz na stronę producenta zajrzeć. A jak pytasz o FMIC to jeszcze nie policzyłem
Bzyk_R1 - 22-06-2017, 22:07
Tutaj można posłuchać działania
https://drive.google.com/open?id=0BzR8_J49XGC7bW9RdGdKNjhPVEE
Fragu - 23-06-2017, 08:07
Bzyk_R1 idziesz grubo z modami !
ps. Montaż BOV'a jest P&P ?
Bzyk_R1 - 23-06-2017, 08:48
Fragu, tak jak widać na załączonym obrazku jest P&P w miejscu fabrycznego zaworu. Trzeba odkręcić dwie opaski i zdjąć jedną zaciskową z tego małego wężyka.
Fragu - 23-06-2017, 08:51
Dzięki, chciałem się upewnić.
W@sio - 23-06-2017, 12:42
Noo properfekt chyba trochę zmienił projekt tej hybrydy, bo w mojej mielędzy trąbką a wyjściem przed turbinę jest 120 stopni, a u Ciebie pewnie ze 180 z tego co widzę
Bzyk_R1 - 23-06-2017, 13:04
Zgadza się Piotr. Trąbka jest dokładnie naprzeciw tego łącznika. 180 stopni jak nic
W@sio - 23-06-2017, 13:43
To by wyjaśniło moje wczorajsze zakręcenie i problemy z wyobrażeniem sobie, w którą stronę skierowana powinna być trąbka
Bzyk_R1 - 30-06-2017, 21:19
Mały update.
Jak co niektórzy wiedzą ostatnio zebrałem się za odnowienie miski olejowej. Temat poruszaliśmy na technicznym. Od zakupu miałem tam delikatne zapocenie które nie wydawało się groźne. Outek nie znaczył terenu więc spoko. Jednak w tym tygodniu się to zmieniło. Po dosyć długim postoju w oczekiwaniu na rzeczoznawcę Turbiak zostawił wyraźną plamę na kostce co spowodowało u mnie nerw. Wiedziałem jaki może być scenariusz "odnawiania" więc zaopatrzyłem się w odpowiedni klej epoksydowy i czekałem na chwilę wolnego w pracy. W ruch poszła wiertarka ze szczotką i po chwili zaczęło się sączyć
Szybkie spuszczanie oleju po przebiegu 3000km i decyzja odtłuszczamy i kleimy żeby wrócić z pracy. W międzyczasie telefon do ASO (425 zł dostawa 4 sierpnia) i Mitsustyle (385 zł od ręki) i zamawiamy. Zakleiłem miskę a po utwardzeniu się kleju zastosowałem turbo czerwoną farbę jako że mamy jej pełno na firmie rano olej w miskę i tak kilka dni przelatałem.
Po 48h miałem w rękach nowiutką miskę u siebie. Już miałem się drzeć przez telefon że mi pozaginali w transporcie ale okazało się że ori też ma takie "wgniecenia"
Wstępnie byłem umówiony na wymianę miski w jednym zaprzyjaźnionym warsztacie bo z tym nie ma żartów ja mechanikowaty jestem średnio więc czekałem dziś do zakończenia pracy do 8 rano i zacząłem dzwonić. I zaczęło się zadzwoń później, a bo jeszcze Passat w TDI na zawieszenie czeka, a to skoda w TDI na przegub a to znowu jakieś TDI.... kurde i tak się zrobiła 15, jest piątek a ja jestem w ciemnej...z robotą a idzie weekend trza na wycieczkę jechać. Szybki tour de warsztaty pokazał że Outka nie wcisnę do środy nigdzie, zapadła decyzja robimy sami.
Zrobiłem "profesjonalny" kanał, kolejny zrzut oliwy, czerwona turbo miska out, i jedziemy z papierkiem ściernym i czyszczeniem powierzchni styku. Miałem okazję przyjrzeć się od dołu zdrowemu sercu LSRG i smokowi olejowemu. Profilaktycznie go umyłem, całą powierzchnie styku odtłuściłem zmywaczem do hamulców, a potem benzyną ekstrakcyjną. Jako masę uszczelniającą użyłem kupiony wcześniej preparat REINZOSIL miska siadła i została z wyczuciem dokręcona. Olej wleci jutro zalecany czas schnięcia 24h, okażę się czy jestem bohaterem domu i czy się wszystko udało... Powyżej parę spy photo z akcji.
|
|
|