Nasze Miśki - TurboBurbo
Fragu - 02-08-2017, 14:00
Pewnie jakbym miał więcej niż 100km do domu to już bym nie było czym dojechać
Hugo - 02-08-2017, 18:39
Nic się nie stanie, bo pianka wypełni otwór i wyjdzie na wierzch
Fragu - 04-08-2017, 21:54
Przegląd gazowy po 10 tys zaliczony.
Trzeba zmienic stacje - filtry po tankowaniu na shell baardzo zanieczyszczone. Co ciekawe, majstry pokazali mi wymienione filtry klienta przede mna, tankowal tylko na Carrefour - wygladaly jak nowe
Krzyzak - 05-08-2017, 22:05
Heh - no ja tankuję gaz gdzie popadnie - najczęściej Lotos, Orlen, ostatnio Aral i Shell w Niemczech, także lokalna mała stacyjka LPG i filtry w kombi zawsze czyste (2x zmieniane dopiero). Za to w parchu zmieniałem z 4x i zawsze były brudne a ten od ciekłej jakiś taki zniszczony dodatkowo.
Różnicy w stacjach nie miałem a jedynie w tym, że w parchu była miedź 6mm a w Galancie wąż Faro 8mm. Być może to kwestia zbiornika albo wielozaworu bo miałem na nim jeszcze jeden filtr.
Fragu - 03-09-2017, 17:29
Update:
4050 kilometrów przejechane, 4,5 osoby, przy średnim spalaniu ok 13,5 l/100 LPG
Kilka wniosków:
- zaskakująco wygodne fotele(!)
- przy temperaturach ~40 stopni Outek puchnie i wyraźnie ubywa mocy
- średnica zawracania przeszkadza
- w kabinie jest wystarczająco przestronnie
- skrzynia biegów jest zbyt krótka = natarczywy dźwięk silnika przy prędkościach autostradowych (spory minus)
- przy nieco niższych temperaturach mocy nie brakowało - a byliśmy mocno załadowani
- hamulce przeżyły i mają się bardzo dobrze (!)
- brak usterek (jedynie wypite ok 1,75l oleju - co jak na warunki jazdy uważam za akceptowalne)
I kilka fotek:
Owczar - 03-09-2017, 17:39
Ładnie się prezentuje.
Gdzie tym razem wybyles? Jaki jest bagażnik? Pakujesz do wysokości foteli czy masz kratkę?
Fragu - 03-09-2017, 17:50
Dzięki
Środkowa i południowa część Chorwacji, a także Zagrzeb.
Bagażnik generalnie szału nie robi, załadowany był po zagłówki no i box jak widać.
Kratki nie mam, a by się przydała przy takich wyjazdach.
Dodam, że nie brałem zapasu tylko zestaw z kompresorem.
turek61 - 03-09-2017, 18:07
PIĘKNY SAMOCHÓD.... piękne zdjęcia.
Pozdrawiam i życzę bezawaryjności.
Co do głośności wewnątrz na autostradzie to masz rację ale gdydyś miał jeszcze taki tłumik jak ja to pewnie nie zdecydowałbyś się na ten wyjazd
Ja włączałem głośniej muzykę i jakoś przetrwałem.
Bzyk_R1 - 03-09-2017, 18:55
Foto bajka Łukasz! Chyba sobie na tapetę ustawie co do temperatury też to zauważyłem. W dolocie robi się 60-70 stopni i lipa auto słabnie. FMIC Panie!
Fragu - 04-09-2017, 11:05
turek61, dzięki
Bzyk_R1, oj przydał by się większy ICek w zderzak - pomyślę o tym
Bzyk_R1 - 04-09-2017, 13:55
Fragu, "naganiacz" powietrza ten pod zderzakiem plastikowy ma wymiary 820x140mm. Natomiast pas przeni ma szerokości 1020mm. To tak orientacyjnie jaki można wymiarowo piecyk tam wsadzić. Dlugi i wąski zrobi robotę ale bardziej rozwojowe sa te od Evo. Z tym że tam juz musimy wycinac trochę pas przedni. Problem jest też z ciepłą stroną bo strasznie mało miejsca przy podłużnicy. Zimna wejdzie lekko nawet pod fabrycznym dolotem. Fmic.pl zgodzili się na podjazd do nich i budowę z gotowych elementów tylko kiedy ja znajdę czas...
W@sio - 04-09-2017, 14:02
Bzyk_R1 napisał/a: | Z tym że tam juz musimy wycinac trochę pas przedni | oj Krzysiu, nie wycinasz pasa przedniego, ale wzmocnienie czołowe zderzaka. Pas przedni jako taki pozostaje nietknięty
Dużym minusem u nas jest to, że wyjście z zimnej strony turbiny jest w górę, a nie w dół, zaś obrócić zimnej strony turbiny nie ma bardzo jak ze względu na przewody olejowe i uchwyt "gruszki" WG. Trza by szukać zimnej strony z EVO i robić hybrydę żeby to obejść.
Co do reszty orurowania - da się to poskładać na fabrycznych elementach z EVO, ale co się człowiek przy tym naklnie to jego Mnie sie udało to i innym się powinno udać
Bzyk_R1 - 04-09-2017, 14:18
W@sio, wiesz że to miałem na myśli;-) ja sceptycznie podchodzę do tych łączników silikonowych a właściwie kolanek. Ale będąc na miejscu można zrobić spis "klocków" potrzebnych do działania.
Fragu - 06-09-2017, 13:30
Chyba jednak wyjazd odbił się na Outku - mam lekki luz w układzie kierowniczym - jakby na maglownicy.
Czy jest "u nas" możliwość kasowania luzu jakąś śrubą regulacyjną? Ewentualnie czy magiel w każdej wersji outka jest identyczny?
Hugo - 06-09-2017, 13:35
Fragu, raczej końcówka drążka lub drążek kierowniczy.
|
|
|