To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe

NAKOMI - 29-06-2016, 13:18

dzięki za opinię ;-) myślałem jeszcze nad wierconymi TRW ale teraz już po ptokach ;-)
z jednej strony nawet jestem zadowolony że tamtych nie wziąłem bo wiercone zawsze szybciej zżerają klocki, te są gładkie no i zobaczymy jak się będą sprawować ;-)

Owczar - 29-06-2016, 13:27

Ja mam już textary 4 rok z drugim zestawem klocków textar. Spisują się rewelacyjnie.
Tomi89 - 30-06-2016, 18:45

Panowie tarcze Zimmermann Sport coat Z Galant po drugim lifcie.
Potrzebne klocki które będą do nich bardziej odpowiednie?

http://www.brakes.pl/prod...554_69579_75752

Lub

https://hamulcesklep.pl/o/23584.160.1

Ewentualnie mile widziane inne propozycje jeśli ktoś ma te tarcze, teraz mam klocki brembo ale już zaczęły piszczec

Fragu - 30-06-2016, 19:34

Bierz komplet Zimmermanna, ewentualnie Galfer lub Hawk
Tomi89 - 01-07-2016, 00:56

Ok zamówiłem do kompletu Zimmermanna zobaczymy jak się spisza :-)
Owczar - 01-07-2016, 09:05

Ja ostatnio założyłem do lexusa Ferodo Premier. Sceptycznie nastawiony miło się zaskoczyłem. Klase lepsze niż oem lexus, na których jeździłem do tej pory. Hamulec przestał być gumowaty, fajnie można dozować siłę hamowania i w dodatku pyłą o wiele mniej.
Krzyzak - 01-07-2016, 10:41

Owczar napisał/a:
Ferodo Premier
w srebrnym mam je od jakichś 5 lat, polecam
MATTNATTS - 01-08-2016, 10:54

Trw wentylowane? Jakies opinie??? Bo zimmeemany sporty coat z podobno nie ma do mojego gala.
Fragu - 01-08-2016, 11:06

MATTNATTS, przecież przesłałem Ci link :roll:
MATTNATTS - 01-08-2016, 14:01

Zimmermanny Sport coat z są niedostępne. :(
komarsnk - 01-08-2016, 17:35

Ja tylko tutaj napiszę odnośnie wcześniejszych pytań klocków do tarcz Zimmermann Sport Coat Z
Klocki tego samego producenta niestety piszczą. Może je przegrzałem, nie wiem.
Blaszki były stare - piszczało. Są nowe, dalej piszczy. Podkładki są w komplecie z klockami, nic z tego.

tadas - 02-08-2016, 16:51

Witam planuje wymienić komplecik klocki + tarcze na przedniej osi. Znalazłem na allegro taką w miarę budżetową wersje mianowicie:

http://allegro.pl/tarcze-...5986159229.html

Co o tym myślicie ? Co polecacie jak najmniejszym kosztem.

Galancik 99r 2,5L benzynka.

Hugo - 02-08-2016, 18:47

tadas, lepiej jeździj na starym komplecie. Jedna dobrej jakości tarcza do tego auta kosztuje 200 zł. Niestety hamulce w tym Galancie nie są najlepsze i wymagajace, więc tutaj niestety nie oszczędzisz. Albo inaczej próba oszczędności na hamulcach w tym aucie szybko okaże się stratą pieniędzy i koniecznoscią podwojenia, bądź potrojenia wydatku na zakup dobrego kompletu, np. firmy Zimmermann.
herkules - 02-08-2016, 20:02

muscle_car napisał/a:
Podłączę się i opowiem o swoim zestawie. Założyłem tarcze Mikoda nawiercane i nacinane przód i tył. Klocki Textar, które do tej pory mi pylą a robiłem hamulce z 7-8 m-cy temu. Hamowanie nawet niezłe (już masa sytuacji w których ktoś wyjeżdża mi pod koła albo wchodzi przed maskę) uchroniło już wielu:)

telewizoor jest niewielka przestrzeń pomiędzy blaszką a tarczą. Jeżeli część blaszki (zaznaczone kółkiem ) nie są na swoim miejscu to część zaznaczona prostokątem będzie piszczeć. Górna zaznaczona część blaszki powinna twardo wejść w miejsce na zacisku bez żadnych luzów. Dolne zapobiegają przesunięciu.
[url=http://iv.pl/images/...285.jpg]Obrazek[/URL]

Sprawdź jeszcze, czy nie masz czasem pod klockiem kamyczka albo czegoś innego albo sprawdź powierzchnie na klocku czy tam coś nie wystaje.

Od dwóch lat jeżdżę na Mikodach. Klocki Brembo strasznie pyliły i piszczały. Wymieniłem na Kavo Parts (bez przekonania). Okazały się rewelacyjne (mają takie nacięcie po przekątnej), hamują nie piszczą mam czyste felgi Poprzednie tarcze Brembo- po trzech miesiącach zaczęły bić i wymieniłem je na Mikodę. Od dwóch lat mam spokój.
Dodatkowe kpl. klocków Kavo Parts na przód i tył kupiłem na zapas.

milo - 04-08-2016, 12:23

Mam rozstaw zwrotnicy 160 i tarcze 256 tak ma być ? nie za małe tarcze ?