Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
JCH - 08-08-2013, 08:45
Kolejny przypadek http://szczecin.gazeta.pl...l#BoxSlotII3img
Marcino - 08-08-2013, 09:01
Ze wczoraj wyjechał mi jeden "piiiiiiiiiiiii" na rondzie patrząc jak jadę i nie było by nic.... gdyby nie to że ciągnał na lince drugi samochód, ledwo wyhamowałem:) bo bym się na lince miedzy nimi zawiesił i ten holowany by mnie puknał...ech...
mkm - 08-08-2013, 14:57
Ze to jest chore.
W okolicach Krakowa zaczyna brakować wody, a władza każe mi śmieci myć przy sortowaniu... to jest chore...
pamar - 08-08-2013, 15:15
Cały temat śmieci jest chory i dziwię się, że jeszcze nikt nie założył o ty tematu!
mkm - 08-08-2013, 15:53
Ja póki co jestem na tropie.
Nawet nie wiem ile będziemy płacić za śmieci - u nas to "top secret", a na "obwieszczeniu" było napisane, że za niesegregowane "dużo więcej"... segregowane podnieśli z 7.50 na 9... i to też jeszcze nie jest ostateczne, bo zależy od ilości "wywózek"... róźnice nie dotyczą już województw, tylko ulic i poszczególnych domostw...
Bajzel - ja jeszcze nie ogarniam.
Tomek - 08-08-2013, 16:04
Cytat: |
Cały temat śmieci jest chory i dziwię się, że jeszcze nikt nie założył o ty tematu! |
nie ma osobnego tematu, bo temat śmieci był wałkowany w temacie o rządach PO
w Krakowie nie wiem dokładnie jakie są stawki, ale w moim bloku wyszło na to, że z 20 gr/m^2 teraz się zrobiło 57 gr/m^2 mieszkania
za to w Wieliczce z 13 zł za wywózkę (2 wywózki to 26 zł na miesiąc) zrobiło się 9 zł za osobę (czyli 18 zł na miesiąc, i też są 2 wywózki)
więc tu taniej, tu drożej
równowaga musi być
[ Dodano: 08-08-2013, 16:05 ]
obie stawki przy założeniu, że się segreguje
a najlepsze jest to, że tutaj na wsi sąsiedzi i tak palą śmieci, tak jak palili
Marcino - 08-08-2013, 17:26
W gmine Tczew w domkach, segregowane to 13zł/osoba wywóz 2x miesiąc. Niesegregowane 18,, Plastiki szkło papier noszę do dzwonów na osiedlu tak jak przed wprowadzenie ustawy:P.
Marcin-Krak - 08-08-2013, 18:12
tomek84 napisał/a: | (2 wywózki to 26 zł na miesiąc) |
U mnie za 3 osoby - prawie 60 złotych Do tego raz w miesiącu zółty worek z posegregowanymi rzeczami.
Ciężko obiektywnie napisać, bo są upały teraz - ale... nigdy w różnych zakątkach miasta nie waliło tak śmieciami
Miało być lepiej, a jest jak zwykle
A firma sprzątająca przystanek ostatnio bardzo skutecznie to zrobiła - wszystko wrzuciła do mnie do ogrodu
mjsystem - 08-08-2013, 18:21
Marcin-Krak napisał/a: | A firma sprzątająca przystanek ostatnio bardzo skutecznie to zrobiła - wszystko wrzuciła do mnie do ogrodu |
Zgłoś to Straży Miejskiej, póki jeszcze jej nie zlikwidowali
Marcin-Krak - 08-08-2013, 18:23
mjsystem napisał/a: | Zgłoś to Straży Miejskiej, póki jeszcze jej nie zlikwidowali |
Doliczyłem się już 4 różnych firm/spółek odpowiedzialnych za sprzątanie
Dla potomnych - jedni myją i sprzątają przystanki, inni wywożą śmieci, inni usuwają trawę, a jeszcze inni przycinają gałęzie
A SM - to tylko blokady umie zakładać w tym bogatym mieście
mjsystem - 08-08-2013, 18:44
Marcin-Krak napisał/a: | Doliczyłem się już 4 różnych firm/spółek odpowiedzialnych za sprzątanie
Dla potomnych - jedni myją i sprzątają przystanki, inni wywożą śmieci, inni usuwają trawę, a jeszcze inni przycinają gałęzie
A SM - to tylko blokady umie zakładać w tym bogatym mieście |
Smutna rzeczywistość... Smutna ta Polska od kilku lat... Ale to już temat w rozmowach kontrowersyjnych... bo zwykłymi słowami nie da się opisać
sieegurd - 09-08-2013, 06:15
pamar napisał/a: | Cały temat śmieci jest chory |
U nas płacimy 6zł/os. za segregowane i 9zł.os za nieposortowane. Wszystko byłoby ok, tylko wywóz jest raz w miesiącu, wszsytkie odpadki się kiszą w worach i kubłach A wczoraj wystawiłem śmieci o 5tej rano, to jak wracałem z pracy ok. 17.30 to jeszcze nie wszystkie były zabrane Postało wszystko w +35-40st. cały dzień i w całej mieścinie waliło jak na śmietnisku
Dobre jest to, że zabrali starą muszlę klozetową i jak poprosiłem o więcej worków na plastik i szkło, to bez niczego je dostałem
mjsystem - 09-08-2013, 06:59
Upał, pies w aucie. Możemy zbić szybę? Prawnik: Tak. Ratujemy dobro ważniejsze niż mienie: życie zwierzęcia
http://wiadomosci.gazeta....wnik__Tak_.html
[ Dodano: 09-08-2013, 07:01 ]
Zdesperowani świadkowie na oczach policjantów włamali się do pozostawionego na pełnym słońcu samochodu, w którym ktoś zostawił dwa psy. Wcześniej, przez dwie godziny, policja nie podjęła żadnej konkretnej interwencji
Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,7524...a#ixzz2bRepSMky
Krzyzak - 09-08-2013, 08:22
U mnie jest tak:
- płacę od osoby: 12 zł za segregowane, 24 za nie
- wywóz 2x w miesiącu
i to koniec teorii, teraz praktyka:
- w czerwcu jedna pani (jak i strona urzędu gminy) obiecała że w ciągu 2-3 dni będą pojemniki
- 22.06 poprzednia firma odebrała śmieci i zabrała swój pojemnik
- do 8 lipca nie było pojemników, więc niemal codziennie woziłem swoje śmieci do kubłów gminy (tak kazano)
- 5 lipca miał być wywóz, ale nie było
- 6 lipca przyjechała veolia, ale nie mogła zabrać śmieci, bo ich nie było - nie zostawię worków na dworze, bo kot lub list rozwalą wszystko po okolicy a sprzątać nie będzie komu
- 8 lipca pojawił się 1 pojemnik - więc segregacji nie ma
- telefon gminy ciągle zajęty , na maile nikt nie odpowiada, telefon veolii nie odpowiada, tabula rasa
- 24 lipca umowa z veolią zerwana, jest janpol - obsługuje ładnie, bez problemów, chociaż narazie też dostarczył tylko 1 pojemnik
- od 2-4 osób ma mieć 1 pojemnik 120l na suche i 1 pojemnik 60l na mokre - gdzie tu sprawiedliwość? skoro 1 osoba ma 60l / 60 l to przy 4 osobach powinno być 240/240 (tak by było, gdyby wszystkie 4 rejestrowały się osobno) a jest łącznie 180...
dobrze, że chociaż zabierają wszystko z wiaty a nie jak kiedyś - wszystko ponad pokrywę ląduje z powrotem na kolejny wywóz...
gulgulq - 09-08-2013, 09:58
u mnie 12 zł segregowane, 14 zł niesegregowane (gospodarstwo do 2 osób)
zbiórka 2 razy w miesiącu
bez kłopotów bo wygrała firma gminna wiec poszło z marszu jak przed wdrożeniem reformy
kontener mam swój
wybrałem wersje za niesegregowane, ale i tak segreguje plastiki i szkło, przymierzam się do papieru - mało miejsca w kotłowni mam (chyba ze postawie kocioł węglowy to będę zbierał dla siebie na zimę)
|
|
|