To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

pamar - 09-08-2013, 10:34

Wytłumaczcie mi proszę, jakim prawem zmusza się mnie do zerwania umowy która była dla mnie bardzo korzysta i na siłę każe się składać deklaracje, strasząc przy tym finansowymi konsekwencjami a w dodatku zmusza się mnie do niekorzystnego rozporządzania moimi finansami - w plecy jestem 10zł (nie segregowane) :evil:
Morfi - 09-08-2013, 10:40

Z powodu ekologii i uni europejskiej.
Będzie czysciej i ma to tez przeciwdziałać dzikim wysypiską

fergul11 - 09-08-2013, 10:52

pamar napisał/a:
jakim prawem zmusza się mnie do zerwania umowy która była dla mnie bardzo korzysta

... bo umawiają się dwie strony i każda może wypowiedzieć warunki umowy,status quo nie jest wieczne.
No to z irlandzkiego śmietnika -
Jest kilka firm wywożących w mieście , nikt nie narzuca z którą podpiszesz umowę , średnio 350 € rocznie , wywóz co dwa tygodnie , dwa kosze recycling i odpady kuchenne , byle podnośnik w śmieciarce podniósł .horendalnie punktualni , można według ich przyjazdu zegarek regulować (kierowca i operator to polacy :mrgreen: )
Można też samemu śmieci wozić składowisko przyjmuje wszystko oprócz samochodów :mrgreen: 10km od miasta 6€ za torbę 120L , po za tym w mieście sprytnie ustawione są "dzwony" butelki brąz osobno , alu puszki osobno,szkło białe i zielone osobno,po konserwach osobno ,butelki plastikowe do innego dzwonka
Zbiórka odzieży niepotrzebnej raz w tygodniu , przez różne charytatywne instytucje .
Skoro relax i rekreacja kto pamięta ?

Krzyzak - 09-08-2013, 12:12

fergul11 napisał/a:
na pewno bardziej znany był Marek Biliński - szczególnie Dom w dolinie mgieł czy Błękitne nimfy
pamar - 09-08-2013, 12:24

Morfi napisał/a:
Z powodu ekologii i uni europejskiej.
Będzie czysciej i ma to tez przeciwdziałać dzikim wysypiską

Arek ty to serio napisałeś ;)

fergul11 napisał/a:
pamar napisał/a:
jakim prawem zmusza się mnie do zerwania umowy która była dla mnie bardzo korzysta

... bo umawiają się dwie strony i każda może wypowiedzieć warunki umowy,status quo nie jest wieczne.

Ale stroną zmuszającą do rozwiązania umowy jet ktoś trzeci (nasz rząd na polecenie UE)!!! :evil:
Jeszcze trochę to zmuszą nas do zmiany srajtaśmy na papier ścierny i znowu głupi naród się zgodzi bez mrugnięcia okiem :(

RalfPi - 09-08-2013, 12:36

"Marek Biliński " - ucieczka z Tropiku :) - młode pokolenia nawet takie klasyki kojarzy :)
Swoją drogą, to chyba gość jest ze Szczecina

Bartek - 09-08-2013, 12:47

Nawet nie takie młode pokolenie Bylińskiego nie kojarzy.....Nie dawno zaskoczyłem kolegę '85, właśnie "ucieczką", którą poza dyskografią AC/DC mam w telefonie
JCH - 09-08-2013, 13:26

fergul11 napisał/a:
Ostatnio Niedźwiedź to przypomina więc młodzież ma się od kogo uczyć :) Tylko żeby chciała.... :?
mjsystem - 09-08-2013, 13:40

JCH napisał/a:
Ostatnio Niedźwiedź to przypomina więc młodzież ma się od kogo uczyć Tylko żeby chciała....

Jak przerobi to jakiś DJ na covera i puści na parkiecie, to stanie się to hitem :mrgreen:

[ Dodano: 09-08-2013, 13:50 ]
http://www.reverbnation.com/play_now/17904893

Morfi - 09-08-2013, 14:08

pamar, Tak bo mam dosyć dzikich wysypisk i te 10 zł mnie nie zbawi.
Krzyzak - 09-08-2013, 14:26

Morfi napisał/a:
mam dosyć dzikich wysypisk
widziałem taki gag że teraz w lesie będą dzikie śmieci posegregowane
fergul11 - 09-08-2013, 15:08

pamar napisał/a:
Ale stroną zmuszającą do rozwiązania umowy jet ktoś trzeci

...ale zmienilo sie status quo i jedna ze stron wypowiada umowe , gdybys przykladowo zmienial adres zamieszkania wymowilbys wywoz smieci z tego miejsca ,nie wnikajac w przyczyne rozwiazania umowy zaklad wywozu smieci przyjmie wypowiedzenie .
Teraz jest bajzel , bo jest to cos nowego , kazdy po najmniejszej lini oporu ciagnie w swoja strone na zasadzie dasz palec odgryza reke , system okrzepnie ,wprowadza poprawki w dzialaniu i moze bedzie lepiej niz bylo ,bo gora smieci rosnie , nie ma gdzie skladowac . Kazdy chcialby jak najdalej od domu itd. :mrgreen:
Krzyzak napisał/a:
teraz w lesie będą dzikie śmieci posegregowane
:hello1:

JCH napisał/a:
Ostatnio Niedźwiedź to przypomina
nie mam okazji sluchania "3" :( ale mam wspomnienia :mrgreen:
Tomek - 09-08-2013, 15:25

Krzyzak napisał/a:
- od 2-4 osób ma mieć 1 pojemnik 120l na suche i 1 pojemnik 60l na mokre - gdzie tu sprawiedliwość? skoro 1 osoba ma 60l / 60 l to przy 4 osobach powinno być 240/240 (tak by było, gdyby wszystkie 4 rejestrowały się osobno) a jest łącznie 180...

u mnie jest 1-3 osoby - 120 litrów
4-6 osób - 240 litrów
i gdzie tu sprawiedliwość

ponoć można im wystawić po prostu worek z dodatkowymi śmieciami i trzeba za niego zapłacić
zapytałem: a skąd będziecie wiedzieć, że to mój worek (mieszkam na osiedlu - 11 domków, wystawiamy przed wspólną bramę) - brak odpowiedzi

najgorzej jest teraz, bo odbierają ode mnie w 2 i 4 wtorek miesiąca
a w lipcu wtorków było 5, więc mam teraz 3 tygodnie bez wywózki (no, ale to akurat nie jest nowość związana z ustawą, tak zawsze było)

mjsystem - 09-08-2013, 15:31

fergul11 napisał/a:
nie mam okazji sluchania "3" ale mam wspomnienia

Nie ma "3" na necie? :shock:

Krzyzak - 09-08-2013, 15:39

tomek84 napisał/a:
w lipcu wtorków było 5, więc mam teraz 3 tygodnie bez wywózki
u mnie jest poprostu co drugi czwartek i tyle - czasem mam 2 czasem 3 wywozy w miesiącu
tomek84 napisał/a:
ponoć można im wystawić po prostu worek z dodatkowymi śmieciami i trzeba za niego zapłacić
ponoć można wystawiać worki i nie trzeba nic płacić - mają zabrać wszystko i już