Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...
mystek - 20-01-2011, 15:19
#Cns80 - haha, nie zdziwiłbym się, gdyby tak właśnie było. Wielkie bizneswoman . Niestety nie wymierzyli sił na zamiary
#Robert - uu, tacy najgorsi!! Dzisiaj jechał za mną w korku dziadek z babcią w focusie I generacji. Taki pewniaczek straszny. Dojeżdżał mi centralnie do zderzaka, światła zgaszone i jedzie lewym kołem po lini rozdzielającej pasy . Dobrze, że później jak dołączaliśmy się do ruchu "na zamek" wjechał za samochód, który mnie wpuścił przed siebie i nie miałem go chwilę na ogonie. Po chwili znowu się spotkaliśmy. Jadę 70km/h na takim też limicie, patrzę, a dziadek sunie spokojnie z 85-90km/h twardo lewym pasem. Wariat!!
mitsu00 - 20-01-2011, 15:29
mystek napisał/a: | Jadę 70km/h na takim też limicie, patrzę, a dziadek sunie spokojnie z 85-90km/h twardo lewym pasem. Wariat!! | Na bank nucili sobie tez "Jezu ufam ci....."
Mr V - 20-01-2011, 16:21
proszę o usunięcie - była pomyłka. Dziękuję
jaca71 - 20-01-2011, 21:02
Mr V napisał/a: | Generalnie... Jesli pasy ruchu są wyznaczone i są conajmniej 2 i jedziesz w terenie zabudowanym to wyprzedzać prawym pasem można. |
Przeczytaj z uwagą cały ustęp a dowiesz się że nie tylko przy 2 pasach w mieście można z prawej
Nie raz i nie dwa już w tym wątku "mądry" się wygłupił pisząc ze tylko w mieście
Mr V - 20-01-2011, 22:16
jaca71 napisał/a: | Mr V napisał/a: | Generalnie... Jesli pasy ruchu są wyznaczone i są conajmniej 2 i jedziesz w terenie zabudowanym to wyprzedzać prawym pasem można. |
Przeczytaj z uwagą cały ustęp a dowiesz się że nie tylko przy 2 pasach w mieście można z prawej
Nie raz i nie dwa już w tym wątku "mądry" się wygłupił pisząc ze tylko w mieście |
Nie piszę, że tylko. Czytaj to bardziej w sposób, że w terenie zabudowanym też można prawą stroną. Bo wiele osób myśli, że nie...
krzychu - 20-01-2011, 23:32
jaca71 napisał/a: |
Przeczytaj z uwagą cały ustęp |
Można czytać, a i tak trzeba zauważyć że dwujezdniowe drogi to 2 jezdnie jednokierunkowe.
Ogólnie można wyjść z założenia że tylko w przypadku drogi dwupasmowej jedno jezdniowej (czyli dwa pasy w jedna, 2 w druga nie przedzielone pasem zieleni) po za terenem zabudowanym nie można z prawej (u mnie takiej drogi nie widziałem).
Paweł_BB - 21-01-2011, 05:54
krzychu napisał/a: | poza terenem zabudowanym nie można z prawej (u mnie takiej drogi nie widziałem). |
Chyba że są po 3 pasy ruchu w każdym kierunku
mkm - 21-01-2011, 06:31
Jak dobrze pamiętam to ten temat jest już przerobiony
mystek - 21-01-2011, 19:32
Tak mi miśka obparkowali. Rano wyjeżdżam. Ciekawe, czy Astra będzie dalej stała. A jak będzie i nie otworzę drzwi od strony kierowcy, to urwę gościowi zderzak
Muciek - 21-01-2011, 19:57
Bo każdy chciałby stać przy Miśku, a nie każdy może
krzychu - 21-01-2011, 20:53
mystek - nie bardzo czaję sposób parkowania na tym parkingu. Może ten koleś z astry ma po prostu inne podejście do tematu i myśli że to Ty źle parkujesz?
Swoją drogą wczoraj byłem mega wkurzony przyjeżdżam o 22:00 no i na osiedlu nie ma gdzie zaparkować, krążył jeszcze taki stary merol w tym samym celu co ja. W każdym razie mega wkurzyło mnie to że ktoś postawił auto od kraja parkingu 50-60cm od krawężnika i zablokował 2 miejsca Następnym razem napiszę kartę co o tym myślę i dam za szybę.
robertdg - 21-01-2011, 21:49
krzychu, było wezwać służbe, od czego są, teraz mają prawo ukarać za nieprawidłowe parkowanie na takiej drodze
Adi_3kGT - 21-01-2011, 22:34
Mystek widze ze tam wolna amerykanka a może GOŚĆ miał za szybą "zaopatrzenie" i mógł parkować gdzie chce
krzychu - 22-01-2011, 11:04
robertdg napisał/a: | krzychu, było wezwać służbe, od czego są, teraz mają prawo ukarać za nieprawidłowe parkowanie na takiej drodze |
Za ustawienie auta 50-60cm od krawężnika (na parkingu oddzielonym od jezdni) tak że zajmował 2 miejsca? Dodatkowo na tych parkingach osiedlowych nie ma wyznaczonych miejsc liniami... Myślisz że wystawiają za takie coś mandaty?
Mr V - 22-01-2011, 11:23
nie obrażając nikogo, policja (przynajmniej tutaj - w moich rejonach Krakowa) ma to wszystko głęboko w tyle. Jest sobie tutaj taki Fiat 126p z jakże stylową naklejką "Jadymy.pl !" oraz stary ford fiesta z taką samą naklejką. Stoją sobie w najlepsze od pół roku postawione tak, że na miejsce każdego z nich wejdą spokojnie 3 samochody osobowe, bo oba stoją na środku. I nie urażając nikogo po raz drugi, właściciele to dwa stare dziadki, na tyle, że ledwo chodzą. I co? była już afera na ten temat kiedyś w TV, że jeśli samochód nie wygląda na nieużywany to nie mogą nic zrobić ( czy jakoś tak - moge się mylić ).
Szczerze to mam ochote zebrać paru kolegów i dosłownie wynieść tego malucha gościowi pod klatkę...
ps. Naklejka chyba trochę nieaktualna, bo serwis jadymy.pl to serwis rowerowy...
|
|
|