Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA
jacek11 - 22-01-2025, 21:15
Polecam się Czasami nawet ja się do czegoś przydam
joujoujou - 22-01-2025, 23:57
Dobry wieczór. I tyle.
Marcino - 23-01-2025, 10:02
jacek11 napisał/a: | Polecam się Czasami nawet ja się do czegoś przydam |
No pewnie. I kawe jest z kim wypić.
joujoujou - 23-01-2025, 11:29
Jak kawa, to z kubka.
I nieoczekiwany długi weekend zaczynam. Ale się niezbyt cieszę.
jacek11 - 23-01-2025, 16:01
Ja bym się cieszył z długiego łikendu. Ale jak na razie nie zapowiada się takowy. Ale za to jest Trzeba się cieszyć z tego co jest.
joujoujou - 24-01-2025, 04:13
Nie ma się z czego cieszyć. Huragan już uderzył, od godziny nie ma prądu. Wiatr tak huczy że spać nie mogę. Póki UPSy trzymają komputer i sieć to siedzę, później spróbuję się zdrzemnąć.
[ Dodano: 24-01-2025, 03:24 ]
Każda liczba na mapie określa ilość awarii (czyli pojedynczych czerwonych wykrzykników) na danym obszarze. I rośnie ekstremalnie szybko.
[ Dodano: 24-01-2025, 03:58 ]
Marcino - 24-01-2025, 12:28
A w Tczewie nawet sie słonce przebija.
A tak wogule to kiedyś Naczelnik Piłsudzki powiedział "Naród wspaniały tylko ludzie to ....." a to w odniesieniu ze ktoś z wioski złożył donos ze pale na posesji śmieciami
jacek11 - 24-01-2025, 21:48
joujoujou, Domyślałem się w czym rzecz.
Marcino napisał/a: | A tak wogule to kiedyś Naczelnik Piłsudzki powiedział "Naród wspaniały tylko ludzie to ....." a to w odniesieniu ze ktoś z wioski złożył donos ze pale na posesji śmieciami |
Ale że tak na poważnie?
Korzystając z okazji, po raz szesnasty w tym temacie ogłaszam łikend
Lekko niefortunnie tym razem, bo przeziębiłem się dosyć mocno. Ach ta praca
Uwex - 25-01-2025, 08:13
Marcino napisał/a: | pale na posesji śmieciami |
Marcino -hmmm.. ? rozwiń temat
jacek11 - 25-01-2025, 18:35
Że sobotni wieczór mija przed laptopem. Widać czasem musi tak być. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy nic po za tym okienkiem nie widzą.
Krzyzak - 25-01-2025, 18:45
Marcino napisał/a: | ktoś z wioski złożył donos ze pale na posesji śmieciami | ale co paliłeś? liście? bo ja kupiłem palenisko i też się orientowałem - ogólnie od paru lat są zdaje się przepisy, że nie wolno palić liści czy mokrych gałęzi, trawy itd.
natomiast nie ma przeciwwskazań, aby zrobić sobie palenisko i piec np. kiełbaski czy ziemniaki itp.
pisali, że w praktyce ciężko jest udowodnić, że ktoś spala śmieci (np. właśnie gałęzie jesienią, po przycince drzew) kontra robi sobie ognisko rekreacyjne
ale to się zmienia - w pomorskim od września 2024 weszła ustawa o czystym powietrzu i ona też jakieś tam ograniczenia narzuca, szczegółów nie znam poza tym, że nie można palić w kominkach (poza tymi z logo ekoprojekt, które - jak ktoś pokazał w necie - mają 3 dziury w deflektorze...)
jacek11 - 26-01-2025, 14:54
Niedziela mija leniwie. Niebo błękitne, czasem niewielka chmurka przepłynie, słoneczko świeci radośnie, panele sąsiada produkują prąd zapewne.
Niebawem czas na kawę.
Bizi78 - 26-01-2025, 18:07
Kolegę z wysp nam wywiało, miejmy nadzieję że wszystko u Niego ok .
Marcino - 27-01-2025, 08:53
Uwex napisał/a: | Marcino napisał/a: | pale na posesji śmieciami |
Marcino -hmmm.. ? rozwiń temat |
No chodzi o to ze naprawdę nic nie było palone w tym czasie, chodzi sobie piec na ekogrozek i jeszcze dwie klimy jak trzeba. Jesienią i wiosną jadę na drewnie, a teraz zupłenie nie mam pojęcią. No chyba ze chodzi o ognisko z 4 stycznia ale to szybkie kiełbaski były.
Na ogrodzie kompletnie niczego nie pale żadnej trawy czy liści bo wszytko kompostuje albo idzie w worki. Do obcinanych gałężi mam rozdrabniacz, choinki też nie miałem do spalenia.
Dostałem pouczenie i tyle. A ze były panie z Gminy na kontroli w dzień to niokogo nie zastały bo przecieć normalnie jetem w pracy i piję kawe włąsnie .
Krzyzak - 27-01-2025, 09:22
Cytat: | Dostałem pouczenie i tyle. | ale za co? przecież jak sam piszesz, nie było podstaw
|
|
|