To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

szczeslaw - 17-10-2007, 21:00

Marcin-Krak napisał/a:
dlaczego wielu prawników oraz fundacja helsińska mają dużo zastrzeżeń do całej sprawy

Helsińska Fundacja Praw Człowieka (bo jakoś tak to się chyba nazywa) zawsze ma jakieś zastrzeżenia do postepowania PiS. Dla mnie to jest instytucja propagandowa składająca się z debili (vide "prof" Hołda). Osobiście jak słyszę Fundacja Helsińska, to jakoś tak odruchowo zaczynam myśleć dokładnie odwrotnie niż oni ;)
Marcin-Krak napisał/a:
Jak duży udział CBA miało w różnego rodzaju prowokacjach w tej sprawie

A dla mnie nieważne jak duży udział miało w tym CBA. Dla mnie ta sprawa pokazuje jasno, że cały ten system jest korupcjogenny i to właśnie system należy zmienić, a nie ludzi. Korupcję należy leczyć przyczynowo, a nie objawowo (tak jak robi to CBA).

EDIT: Tak - oszukam cenzora i może mi ktoś za to dać redbara. Ale do jasnej cholery, od kiedy to słowo D*E*B*I*L jest wulgaryzmem :?: :!: :? :doubt: :evil:

Anonymous - 17-10-2007, 21:00

Marcin-Krak napisał/a:
gumas_72, gratuluję dobrego samopoczucia :|

Się już nie ma co dziwić, że nadal tyle ludzi chce głosować na PiS :evil:
Skoro niektórzy nie widząc nic złego w tym co się dzieje ...

tak mi się nasunęło pewne skojarzenie:

przy sprawie Kornatowskiego, Kaczmarka, Netzla itd PO gardłowało, że to skandal, że stawia się zarzut bez ujawnienia materiałów dowodowych szerokiej publice przez CBA

Więc materiały te zostały ujawnione

W sprawie Sawickiej , zgodnie z pragnieniem PO ze sprawy ww. , materiały zostały ujawnione
Więc PO gardłuje, że to skandal, że materiały zostały ujawnione

wniosek pierwszy jest taki, ze nie jest ważne co zrobi CBA - PO gardłuje zawsze - jak nie kijem, to pałką

wniosek drugi jest taki, że w sprawach tych PO za każdym razem staje po stronie złodziei

i tak poza konkursem-odbij odemła ok :evil: zagłosuje na pis i nic tobie do tego kolego :D
swoje refleksje na temat tego dlaczego tak jest zostaw sobie

Anonymous - 17-10-2007, 21:02

gumas_72, są granice technik operacyjnych. Podobnie jak są granice prowokacji. Każdego można urobić i sprowadzić go do sytuacji podbramkowej w której zrobi coś niezgodnego z prawem. Można komuś zniszczyć życie, rozbić rodzinę, firmę, spowodować, że znajomi się od niego odwrócą i wreszcie namówić do przestępstwa. I wtedy nazwać go publicznie przestępcą. Myślę, że nikt zdrowo myślący i znający życie takich technik nie akceptuje. Nie oznacza to, że wierzę Sawickiej. Ale nie oznacza to również, że bezkrytycznie wierzę w tej sprawie CBA. Szczerze mówiąc oceniam Kamińskiego jako zdolnego do przeprowadzenia akcji na tym poziomie.

IMHO jeśli potwierdzą się w tej sprawie jej opowieści, to będą malutkie szanse na skazanie. Po prostu sąd uzna te metody jako niegodne państwa prawa.

Anonymous - 17-10-2007, 21:05

Fido__ napisał/a:
gumas_72, są granice technik operacyjnych. Podobnie jak są granice prowokacji. Każdego można urobić i sprowadzić go do sytuacji podbramkowej

ale na muszce nikt jej nie trzymał :D
a i do wyrka chyba nie skoczył ? (miss polonia to nie jest)

Marcinie z KRK dlaczego mam mieć zły humor? bo sawicka dała d...-no błagam bez jaj :badgrin:

Anonymous - 17-10-2007, 21:09

gumas_72 napisał/a:
Fido__ napisał/a:
gumas_72, są granice technik operacyjnych. Podobnie jak są granice prowokacji. Każdego można urobić i sprowadzić go do sytuacji podbramkowej

ale na muszce nikt jej nie trzymał :D
a i do wyrka chyba nie skoczył ? (miss polonia to nie jest)

Marcinie z KRK dlaczego mam mieć zły humor? bo sawicka dała d...-no błagam bez jaj :badgrin:

Gumas do licha, Ty tak na serio?? Jeśli naprawdę, to stary nie znasz kobiet. Oj nie znasz kobiet... Właśnie dlatego, że poczuła się piękna, pożądana, może nawet obdarzona uczuciem, to mogła zachować się tak jak się zachowała. Po prostu. Kobiety tak czasami działają.

Marcin-Krak - 17-10-2007, 21:16

gumas_72 napisał/a:
i tak poza konkursem-odbij odemła ok :evil: zagłosuje na pis i nic tobie do tego kolego :D
swoje refleksje na temat tego dlaczego tak jest zostaw sobie

Nie napisałem gumas_72, masz nie głosować na PiS.

Piszę co myślę i piszę to, co widzę :!: Jeszcze żyjemy w wolnym kraju i prawo do wolnej wypowiedzi mimo prób jej zniesienia (patrz TVP, Wprost) nadal obowiązuje :!:

Poza tym skoro tyle wszędzie wokół tej korupcji - to dlaczego nic na razie nie udowodnili :?:

Dużo paplają a guzik robią i to w każdej kwestii.

szczeslaw napisał/a:
A dla mnie nieważne jak duży udział miało w tym CBA.

No to się powtórzę - czyli jesteś w stanie przyjąć jako metodę walki z korupcją to, że ABW wymyśla sytuację, aranżuję ją praktycznie od początku do końca, a potem święci triumfy w walce z korupcją :?: :roll:

gumas_72 napisał/a:
Marcinie z KRK dlaczego mam mieć zły humor? bo sawicka dała d...-no błagam bez jaj

Nie wiem - teraz odbierz sobie to jak chcesz, jako wycieczkę osobistą - ale nie rozumiem chyba toku myślenia ludzi z kręgu PiS :roll:

Anonymous - 17-10-2007, 21:31

Marcin-Krak napisał/a:

gumas_72 napisał/a:
Marcinie z KRK dlaczego mam mieć zły humor? bo sawicka dała d...-no błagam bez jaj

Nie wiem - teraz odbierz sobie to jak chcesz, jako wycieczkę osobistą - ale nie rozumiem chyba toku myślenia ludzi z kręgu PiS :roll:

pomodlę sie za nią w niedziele co by nie błądziła w swoim życiu :badgrin: zadowolony Pan jest

szczeslaw - 17-10-2007, 21:35

Marcin-Krak napisał/a:
No to się powtórzę - czyli jesteś w stanie przyjąć jako metodę walki z korupcją to, że ABW wymyśla sytuację, aranżuję ją praktycznie od początku do końca, a potem święci triumfy w walce z korupcją

Mam w bardzo głęboki poważaniu CBA, ABW, PiS, PO i całą tą sytuację. Jeżeli ktoś decyduje się na sprawowanie funkcji publicznej w OBECNYM SYSTEMIE, musi liczyć się z tym, że będzie narażony na próby korupcji. Jeżeli z takich czy innych powodów nie potrafi im się przeciwstawić, to ma pecha.
Ja nie jestem w stanie przyjąć tego systemu - systemu w którym urzędnik ma taki wpływ na każdą dziedzinę życia obywatela, że łapówkarstwo jest na porządku dziennym.
Jeżeli ktoś decyduje się na bycie częścią tego systemu i nie próbuje go w żaden sposób zmienić, to niech się liczy z tym, że i on stanie się kiedyś "ofiarą" CBA.

karolgt - 17-10-2007, 21:47

Marcin-Krak napisał/a:

Poza tym skoro tyle wszędzie wokół tej korupcji - to dlaczego nic na razie nie udowodnili :?:

Dużo paplają a guzik robią i to w każdej kwestii.

no i własnie udowodnili i opublikowali - to znowu że zrobili to za wczesnie/za pozno, zle, za szybko, za wolno, chamsko, niepoprawnie i jeszcze wszystkie inne okreslenia jakie mozna wymyslec.

Wiec juz nie rozumiem o co chodzi - napisaleś zeby w koncu cos zrobili, wiec zrobili - też zle?

co do prowokacji: "nie okazja czyni złodzieja" :)
prowokazja mozna nazwac kazde jedno zachowanie ktore doprowadzilo do poznania jej z tym agentem. I na dobra sprawe kazde jego zachowanie.

pozatym, ona sama w wypowiedzial przyznala sie ze nie miala zadnej podbramkowej sytuacji, nikt jej nie szantazowal. Wyszla korupcja na jaw - narazie tylko w jej przypadku.

tak naprawde to mam wrażenie że niektorzy mają "zazdrość" w stosunku do tej udanej akcji.
Bo juz nie mozna powiedziec ze "CBA nic nie robi"

Anonymous - 17-10-2007, 21:52

karolgt napisał/a:

poza tym, ona sama w wypowiedzial przyznala sie ze nie miala zadnej podbramkowej sytuacji, nikt jej nie szantazowal. Wyszla korupcja na jaw - narazie tylko w jej przypadku.

"

i jednego posła z PO :badgrin: ale narazie złosliwie o tym sza

sruba - 17-10-2007, 22:13

gumas_72 napisał/a:
wiesz a Tusk sepleni i miał dziadka w SS

nie w SS, tylko w Wehrmachcie :badgrin:

szczeslaw napisał/a:
eżeli ktoś decyduje się na sprawowanie funkcji publicznej w OBECNYM SYSTEMIE, musi liczyć się z tym, że będzie narażony na próby korupcji. Jeżeli z takich czy innych powodów nie potrafi im się przeciwstawić, to ma pecha.

i tu jest gwóźdź programu.
choćby skały srały nie powinna wziąć łapówki.
i nawet jak całą akcję skonstruowała CBA, to widocznie trafili na odpowiedni grunt i ta pani żadnych funkcji publicznych sprawować więcej nie powinna.
i nie ma znaczenia z jakiej jest opcji politycznej.

Anonymous - 17-10-2007, 22:16

A ja dziś byłem świadkiem jak na przystanku starsza kobieta namawiała młodego chłopaka z dziewczyną aby głosowali na pis bo jak inni wygrają to "wyłączą ojca rydzyka" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Marcin-Krak - 17-10-2007, 22:38

karolgt napisał/a:
Wiec juz nie rozumiem o co chodzi - napisaleś zeby w koncu cos zrobili, wiec zrobili - też zle?

Nie chodzi. że nic nie robią, tylko jak robią. O czym już dwukrotnie napisałem.
Sruba napisał/a:
i nawet jak całą akcję skonstruowała CBA, to widocznie trafili na odpowiedni grunt i ta pani żadnych funkcji publicznych sprawować więcej nie powinna.

Tylko to nie jest zapowiadana walka z korupcją, tylko tworzenie sytuacji korupcjogennych, później walka z nią i oznajmianie tego z wielkim tryumfem.
Jak dla mnie to taka walka z wiatrakami.
Mało jest sytuacji w których jest korupcja, a ABW nie musiałoby nic reżyserować :?:
Ale wolą iść na łatwiznę i postępować w ten sposób.

wichura1 - 17-10-2007, 23:56

Pierd...., że PO chce uśmiercać ludzi, prywatyzując służbę zdrowia, a jak ostatnio zawiozłem synka 8 miesięcznego, na pogotowie to czekałem na lekarza godzinę, to PO do tego doprowadziło? Za rządów komuchów rozwaliłem sobie nogę, Magda zawiozła mnie do szpitala, ci zajęli się mną w kilka minut. Teraz służba zdrowia nie istnieje. Jak widzę tych patafianów, to mi się chce z Polski wyjechać. Kaczory to nieudacznicy, chcący za wszelką cenę utrzymać władzę, otaczający się ludźmi, na których mają haki i którzy się ich boją.
Anonymous - 18-10-2007, 07:16

tak połozyli służbę zdrowia w 2 lata :D

a nie minister od lądowiska helikopterów na Banacha( lądowisko jest, helikopter i tak nie może wylądować :badgrin: ) rozłożył ją na łopatki i 50 lat bidy i dawania w łapę :evil: ) 4 lata temu smarowałem na lewo i prawo bo inaczej mój tata umierał by w poczekalni na krześle więc na własnej skórce odczułem jak było i mówienie, że było landrynkowo to jakiś obłęd.

naszej służby zdrowia i tak chyba nic nie uratuje bo co rząd to omija to szerokim łukiem taka jest prawda i trudno aby kurduple to co jest padlina ozywili w 2 lata :D

[ Dodano: 18-10-2007, 08:18 ]
Marcin-Krak napisał/a:

Tylko to nie jest zapowiadana walka z korupcją, tylko tworzenie sytuacji korupcjogennych, później walka z nią i oznajmianie tego z wielkim tryumfem.
Jak dla mnie to taka walka z wiatrakami.
.

czyli jak bieżemy to wszyscy i nie walczmy z tym :D dobre, rozumiem ze biedaczka nie miała co do gara włozyć i te nikłe 100 tyś jej życie uratowało :badgrin: