To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Luźne rozmowy Mitsumaniaków z nad morza ...

Wszyc - 28-11-2010, 19:58

tak z 2cm śniegu który ledwo się trzyma :P a na drogach jak to nie wiem od 2miesięcy misiek martwy :P
sebekColt97 - 29-11-2010, 10:59

U mnie to z 20cm już spadło i ciągle sypie, ale Śląsk blisko gór to taka pogoda nie dziwi na przełomie listopada/grudnia, a może sprawdzi przysłowie: jak barbórka po lodzie to święta po wodzie" , bo napewno ten śnieg poleży kilka dni :)
Kierowcy mają przechlapane, a wielu dopiero dziś jedzie wymienić opony, jak zwykle czekali na zasypanie dróg. Nie życze wam takiej zimy, już za duzo tego sniegu jak na 1 atak.

Wszyc - 29-11-2010, 12:15

Chciałbym żeby w końcu kiedyś było mnie stać na zimówki :P jeszcze w życiu nie przyszło mi jechać na zimówkach fajnie na letnich sobie poszaleć na lodzie tu i tam ale jak się jedzie po prostu z rodzinką na pokładzie gdzieś dalej to już by się przydały zimówki :P
Anonymous - 29-11-2010, 14:29

Wszyc, moze kiedys sie dorobisz:D
sebekColt97 - 29-11-2010, 15:38

Wszyc, ja teraz nie wyobrażam sobie jazdy na letnich oponach, niestety te ostatnie zimy są coraz ostrzejsze, a drogowcy zwykle choć starają, to nie zawsze nadążają z odsnieżaniem.
W styczniu tego roku, jak jechałem drogą 7 od Warszawy do Gdańska, to przez ponad 100km nie spotkałem odśnieżarki, a były intensywne opady śniegu i przecież to droga o ogromnym natężeniu. Niestety, tak wyglądają często nasze drogi a nawet opona zimowa często nie daje rady przy zaniedbaniach drogowców. Ale zawsze jest to jednak jakieś poczucie bezpieczeństwa. Nic, biore łopate i po raz już dzisiaj kolejny odśnieżanie, sypie i sypie i końca nie ma :(

akbi - 29-11-2010, 15:44

sebekColt97 napisał/a:
Czy u was też zima?

taaaaaaaa....zimno jak cholera ...trrrrrrrr :?

sebekColt97 napisał/a:
Południe troche przysypane

no mam nadzieję, że do wigilii zasypie południe moooocno ... bo się tam zjawiam na 2 tygodnie :twisted:

Krzyzak - 29-11-2010, 15:52

jeszcze nie sypie u nas, ale to tylko kwestia czasu
w sobotę napadało z 3-5 cm i do dziś cisza - tylko wiatr się daje we znaki, bo potęguje zimno

sebekColt97 - 29-11-2010, 21:42

akbi, to od razu bierz z domu łopatę jadąc na południe, przydadzą się każde ręce do odsnieżania :D a czuje, że będzie ostra zima na święta :)
Marcino - 29-11-2010, 23:02

A ja pierwszy raz w życiu nie jadę z rodzinka na południe do rodziców na świeta. Wydaje mi sie ze Lila jest za mała na takie 700km podróże, a poza tym czas na choinkę we własnym domku.::)
Wszyc - 29-11-2010, 23:43

Nie ma tragedii w zimę na letnich o ile jeździ się po mieście i jeździ się te 50km/h nie więcej tak jak ja jeżdżę po za miastem to już słabo strasznie na letnich :P ale po za miasto to ja się w roku wybieram 2 razy na ogólnopolski zlot mitsumaniaków i na zlot letni nad jeziorem tak to latam wąskimi uliczkami :P pewnie mnie nikt nigdy nie zauważy na drodze bo ja za miast latać głównymi drogami obwodnicami itp. to latam zaułkami :P lubie kierownicą dużo kręcić np. do gdańska z gdyni zamiast lecieć obwodnicą to lecę przez kamienną górę potem nie daleko mola w orłowie potem dolnym spotem przez jelitkowo zaspę, brzeźno obok stoczni i jestem w gdańsku heh :D :D :D bo kierownica jest od kręcenia a biegi od zmieniania wychodzę z założenia :D :D :D
futro68 - 30-11-2010, 13:48

Marcino napisał/a:
Wydaje mi sie ze Lila jest za mała na takie 700km podróże

Marcino spoko my z Erykiem jak miał 6 miesięcy pojechaliśmy do Chorwacji :-) Wszystko zależy jak dziecko znosi podróże samochodem.
Swoją drogą my w tym roku też pierwszy raz od lat święta w domku spędzimy.

Anonymous - 01-12-2010, 12:25

Pozdrowienia z regionu śląskiego! ;) Mógłby któryś z Was pomóc koledze z południa...? http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=58854 ;)
sebekColt97 - 11-12-2010, 16:29

I co tam pomorzanie, bawicie się na śniegu czy jeszcze plażujecie a zima na razie nie dokuczyła? :) ja tymczasem złamałem już 2 łopaty od śniegu, nie wiem, czy to wina ciężkiego sniegu czy jakości łopat(z marketu), a śnieg wcale nie ma zamiaru przestać sypać :(
Krzyzak - 11-12-2010, 21:45

u nas pada dziś deszcz...
śnieg zaczyna się zapadać i wizualnie robi się mniej z każdą godziną
jest +1

sebekColt97 - 19-12-2010, 16:04

Święta za pasem, potem sylwester i znowu wszystko od początku, nowe plany, nowe oczekiwania, albo stare plany i czas je zrealizować. Co byście chcieli zrobić w przyszłym roku, macie jakieś ciekawe plany, może zmiane samochodu planujecie?
Ostatnio na stacji paliw podjechał granatowy Galant, to pomyslałem, może bym takiego kupił, to był gdzieś 2000r, ale piękne auto, no i Mitsu :)