To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO - tu chwalimy i wieszamy psy

rezon - 01-12-2012, 10:38

clash napisał/a:
Smutna refleksja to jedynie taka, że przecież nasze szacowne forum jest pod auspicjami MMC Poland, czyli poniekąd jednostki od której taki np. Auto Test jest zależny.
Podejście MMC najlepiej obrazuje odpowiedź na moje pismo, w którym zgłaszałem fakt oszukania mnie przez ASO Mitsubishi. wg MMC ASO jest niezależne i nie odpowiadają za jego działania. Z punktu widzenia prawa - jest to prawda. To, że większość z nas nie autoryzowała by partaczy, oszustów - a przynajmniej pogroziłaby im palcem to oczywiste. Ale dla niektórych "pecunia non olet"
Hubeeert - 01-12-2012, 12:21

clash napisał/a:
Smutna refleksja to jedynie taka, że przecież nasze szacowne forum jest pod auspicjami MMC Poland
Jak widze masz kłopot z tym, żeby dostrzewc różnice pomiędzy patronatem a sponsorowaniem lub posiadaniem.
Jesteśmy niezależni od MMCa jedyny związek to nasze samochody i zgoda MMC Car Poland na wykorzystanie zastrzeżonego znaku towarowego.

Capisci?

A co do tego czy czytaja - owszem, czytają.

Jackie - 03-12-2012, 14:00

Hubeeert napisał/a:
Jesteśmy niezależni od MMCa jedyny związek to nasze samochody i zgoda MMC Car Poland na wykorzystanie zastrzeżonego znaku towarowego.

Co z całą mocą potwierdzam nie tylko jak admin ale również jako dealer Mitsubishi. Inaczej - to MMC i dealerom MA zależeć na kontakcie z MM a nie odwrotnie (przynajmniej ja tak do tematu podchodzę....)
Pozdrawiam

clash - 03-12-2012, 14:54

Hubeeert napisał/a:
clash napisał/a:
Smutna refleksja to jedynie taka, że przecież nasze szacowne forum jest pod auspicjami MMC Poland
Jak widze masz kłopot z tym, żeby dostrzewc różnice pomiędzy patronatem a sponsorowaniem lub posiadaniem.

Capisci?

A co do tego czy czytaja - owszem, czytają.

Nie jestem jakimś synkiem, żeby się do mnie tak zwracać mimo wszystko, Panie Kolego :wink:
Znam różnicę między patronatem a a sponsorowaniem, lub posiadaniem.
Znam też między krzesłem, a krzesłem elektrycznym.
Tylko co z tego?

Nie zmienia to faktu, że w cywilizowanych stronach świata Patron obejmujący Patronatem raczej przejmuje się głosami płynącymi od - weź to pod uwagę - wiernych miłośników produktów Patrona.
Jeśli tak nie robi, tzn. importer nie przejmuje się i nie monituje działań swoich bądź co bądź klientów w mediach społecznościowych, nie przyjmuje uwag ludzi dobrze życzących marce i jego produktom - to coś jest bardzo nie tak, bo w takim razie ma małe szanse rozwijać się w dobrym kierunku. Jak to niby zrobić bez wsłuchania się w opinię użytkownika, bez prób wychodzenia w stronę jego oczekiwań?

Hubeeert, rozumiem iż pomyślałeś że atakuje Twoje forum prywatne. Bardzo niesłusznie, a odpowiedź Twoja znamionuje ulubienie kąpieli w gorącej wodzie.
Ja jestem zachwycony tym forum i doskonale wiem że jest niezależne.
Dzięki niemu widzimy gdzie warto pojechać zrobić samochód (Białystok, Uczniowska w Wwie i jeszcze kilka innych) a gdzie zupełnie nie warto się zapuszczać (np. Auto Test , bądź Puławka w W-wie i nie jest to tylko moja opinia, co widać po przestudiowaniu parudziesięciu stron tego tematu.)

Jackie napisał/a:
Co z całą mocą potwierdzam nie tylko jak admin ale również jako dealer Mitsubishi. Inaczej - to MMC i dealerom MA zależeć na kontakcie z MM a nie odwrotnie (przynajmniej ja tak do tematu podchodzę....)

Myślę że to najlepsze możliwe podejście i ogólnie w życiu recepta na biznesową niezależność.
Dzięki temu stworzyłeś, stworzyliście produkt, który nie jest tablicą reklamową i sam się broni. Szacun.
Jest to też źródło paru tysięcy szczerych opinii o samochodach tej marki.
Dominuję w nich głównie miłość do sprzętu i jego możliwości, ale też zniecierpliwienie, bądź zmęczenie nieprofesjonalną usługą. Po prostu.
Kiedy nas chwalą - cieszymy się.
Kiedy zaś ganią - ..... ?

Dlatego nie dziwcie się i nie denerwujcie że pytam czy jest lepsze miejsce dla takiego importera, niż to forum, które przecież może mu dać możliwość rozwijania się w naprawdę odpowiednim kierunku....?
To było pytanie na które odpowiedzi nie oczekiwałem od właścicieli forum, ale liczyłem że ktoś zajmujący się e-pr w MMC to po prostu dostrzeże.
Nie ma chyba dla importera gorszej informacji niż to, że z powodu kiepskiej obsługi w jego przedstawicielstwie zrezygnowało się z kupna nowego produktu i wybrało konkurencję (no, poniekąd konkurencję).

Peace.

I żeby nie było że offtop - NIE POLECAM AUTO TESTU.

Jackie - 03-12-2012, 16:10

clash napisał/a:
Dzięki temu stworzyłeś, stworzyliście produkt, który nie jest tablicą reklamową i sam się broni. Szacun.

To nie ja - forma i wygląd Forum to nieomal autorskie dzieło Hubeeerta ale fakt faktem, że się broni i to mocno (w prasie motoryzacyjnej było sporo do nas odwołań a to coś znaczy)
Cieszę się, że to widać.
pozdrawiam

rezon - 03-12-2012, 21:41

Jackie napisał/a:
forma i wygląd Forum to nieomal autorskie dzieło Hubeeerta
Szczere gratulacje - jedno z bardziej funkcjonalnych, na jakich jestem. :drinkers:
Hubeeert - 04-12-2012, 10:00

clash przepraszam za formę mojej wypowiedzi.

Jednak co do treści to uwierz mi, że dziesiątki razy czytałem i słyszałem zarzuty pod adresem moim i tego, że Forum jest tubą MMC. Bzdury typu podejrzewanie mn ie o to, że MMC płaci mi za to co robię pieniądze itp dość skutecznie wyzwoliły we mnie pewne emocje.

Co do czytania Forum - MMC czyta, analizuje, ale jak widać często nie reaguje bądź nie robi tego w sposób widoczny dla Forum jako społeczności.
Jedynym "odważnym" dealerem jest Jacek, który kilkanaście razy dzięki Forum i obecności na nim był w stanie wyjaśnić nieporozumienia ze swoimi Klientami. Reszta? No cóż. Są też u nas też przedstawiciele Japan Motors, ale zdecydowanie mniej aktywni. I widoczni ;)

clash napisał/a:
Ja jestem zachwycony tym forum i doskonale wiem że jest niezależne.
Dzięki niemu widzimy gdzie warto pojechać zrobić samochód (Białystok, Uczniowska w Wwie i jeszcze kilka innych) a gdzie zupełnie nie warto się zapuszczać (np. Auto Test , bądź Puławka w W-wie i nie jest to tylko moja opinia, co widać po przestudiowaniu parudziesięciu stron tego tematu.)
Dziękuję. To było główne założenie przy tworzeniu Forum. A w każdym razie jedno z głównych.
Jackie napisał/a:
forma i wygląd Forum to nieomal autorskie dzieło Hubeeerta
Ekhm niemal robi sporą różnicę - Forum jest sumą pomysłów wielu osób. Wystarczy poczytać dyskusje z jego początków żeby to zobaczyć.
clash napisał/a:
Dlatego nie dziwcie się i nie denerwujcie że pytam czy jest lepsze miejsce dla takiego importera, niż to forum, które przecież może mu dać możliwość rozwijania się w naprawdę odpowiednim kierunku....?
To było pytanie na które odpowiedzi nie oczekiwałem od właścicieli forum, ale liczyłem że ktoś zajmujący się e-pr w MMC to po prostu dostrzeże.
Nie ma chyba dla importera gorszej informacji niż to, że z powodu kiepskiej obsługi w jego przedstawicielstwie zrezygnowało się z kupna nowego produktu i wybrało konkurencję (no, poniekąd konkurencję).
Sam często jestem zdziwiony. No, ale z drugiej strony - MMC kiedyś miało własne Forum, które znikło z eteru.
rezon napisał/a:
Szczere gratulacje - jedno z bardziej funkcjonalnych, na jakich jestem
Dziękuję w imieniu wszystkich, którzy dbają o to żeby tak było.

Peace ;)

Morfi - 19-12-2012, 20:07

Jestem pod wrazeniem obsługi w JapanCars Chorzów, szybko i sprawnie. Starego Swifta przyjeli jak nówke auto. Umyli a nie było tego w umowie, naprawili dzień wczesniej.
Polecam

Tomek - 20-12-2012, 09:49

Morfi napisał/a:
Umyli a nie było tego w umowie,

umyli, żeby sobie ciuchów nie ubrudzić przy robocie

Juiceman - 20-12-2012, 11:16

Nieistotne jaki powód był mycia auta ;-) Co nie zmienia faktu że jest to sympatyczne dla klienta ;-)
Tomek - 20-12-2012, 11:19

Juiceman napisał/a:

Nieistotne jaki powód był mycia auta ;-) Co nie zmienia faktu że jest to sympatyczne dla klienta ;-)

oczywiście

osobiście nie spotkałem się żeby odebrać auto z ASO nieumyte
choć zaraz na pewno ktoś napisze, że w ASO X marki Y w miejscowości Z nie myją aut

bastek - 20-12-2012, 14:17

tomek84 napisał/a:
choć zaraz na pewno ktoś napisze, że w ASO X marki Y w miejscowości Z nie myją aut

i tu masz rację..... czasem udają że myja (zacieki), czasem daja kupon na myjnie na stacji

RalfPi - 02-01-2013, 17:59

Oddałem mojego Mitsublishi do ASO w Szczecinie - AutoClub - miałem małą stłuczkę z latarnią w zimowe dni 4.12.2012 - oddałem furkę chyba 28.12 - do wymiany zderzak, maska, grill i belka(?) górna i dolna.. Zobaczymy jak Chłopaki dadzą radę.
PS Zgłosiłem jeszcze hamulce (że mi zjadło klocek z jednej strony) - zobaczymy co z tego będzie.

rezon - 25-01-2013, 20:32

no i masz tę furkę?
RalfPi - 28-01-2013, 10:53

Ta - tak jak obiecałem daję znać co i jak :)
Otóż furka z początku stała w serwisie jakieś 3 tygodnie ( "zamieszanie" z Uniq'a, Święta i wogóle się trochę przedłużyło) ale koniec końców dopłaciłem parę stówek za zużycie powłoki lakierniczej (wymóg Uniqa'i), ale wszystko jest w najlepszym porządku!
samochód został ładnie umyty (Boshh.. ale oni mają szampony - przez kilka ładnych dni - może z 5/7 świecił się jak... wiadomo co :) ).
w środku też umyty!
Maska pomalowana fachowo (mam wrażenie, że lakier jest grubszy jak fabrycznie.. a może to tylko wrażenie ).
Zderzak tez już bez żadnych zarysowań:)

Póżniej pojechałem jeszcze po zgłoszenie faktu, że mi z tyłu z lewej strony zżarło klocek (jakiś tłoczek nie odbijał) więc nie pisałem.
Wymienili mi jakiś element na gwarancji, przeczycili co trzeba i wymienili mi klocki z tyłu :D także duuuży plus dla Panów z AutoClubu w Szczecinie.
Generalnie mam wrażenie, że dbają o klienta :)
Pozdrowienia!