MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO - tu chwalimy i wieszamy psy
rezon - 01-12-2012, 10:38
clash napisał/a: | Smutna refleksja to jedynie taka, że przecież nasze szacowne forum jest pod auspicjami MMC Poland, czyli poniekąd jednostki od której taki np. Auto Test jest zależny. | Podejście MMC najlepiej obrazuje odpowiedź na moje pismo, w którym zgłaszałem fakt oszukania mnie przez ASO Mitsubishi. wg MMC ASO jest niezależne i nie odpowiadają za jego działania. Z punktu widzenia prawa - jest to prawda. To, że większość z nas nie autoryzowała by partaczy, oszustów - a przynajmniej pogroziłaby im palcem to oczywiste. Ale dla niektórych "pecunia non olet"
Hubeeert - 01-12-2012, 12:21
clash napisał/a: | Smutna refleksja to jedynie taka, że przecież nasze szacowne forum jest pod auspicjami MMC Poland | Jak widze masz kłopot z tym, żeby dostrzewc różnice pomiędzy patronatem a sponsorowaniem lub posiadaniem.
Jesteśmy niezależni od MMCa jedyny związek to nasze samochody i zgoda MMC Car Poland na wykorzystanie zastrzeżonego znaku towarowego.
Capisci?
A co do tego czy czytaja - owszem, czytają.
Jackie - 03-12-2012, 14:00
Hubeeert napisał/a: | Jesteśmy niezależni od MMCa jedyny związek to nasze samochody i zgoda MMC Car Poland na wykorzystanie zastrzeżonego znaku towarowego. |
Co z całą mocą potwierdzam nie tylko jak admin ale również jako dealer Mitsubishi. Inaczej - to MMC i dealerom MA zależeć na kontakcie z MM a nie odwrotnie (przynajmniej ja tak do tematu podchodzę....)
Pozdrawiam
clash - 03-12-2012, 14:54
Hubeeert napisał/a: | clash napisał/a: | Smutna refleksja to jedynie taka, że przecież nasze szacowne forum jest pod auspicjami MMC Poland | Jak widze masz kłopot z tym, żeby dostrzewc różnice pomiędzy patronatem a sponsorowaniem lub posiadaniem.
Jesteśmy niezależni od MMCa jedyny związek to nasze samochody i zgoda MMC Car Poland na wykorzystanie zastrzeżonego znaku towarowego.
Capisci?
A co do tego czy czytaja - owszem, czytają. |
Nie jestem jakimś synkiem, żeby się do mnie tak zwracać mimo wszystko, Panie Kolego
Znam różnicę między patronatem a a sponsorowaniem, lub posiadaniem.
Znam też między krzesłem, a krzesłem elektrycznym.
Tylko co z tego?
Nie zmienia to faktu, że w cywilizowanych stronach świata Patron obejmujący Patronatem raczej przejmuje się głosami płynącymi od - weź to pod uwagę - wiernych miłośników produktów Patrona.
Jeśli tak nie robi, tzn. importer nie przejmuje się i nie monituje działań swoich bądź co bądź klientów w mediach społecznościowych, nie przyjmuje uwag ludzi dobrze życzących marce i jego produktom - to coś jest bardzo nie tak, bo w takim razie ma małe szanse rozwijać się w dobrym kierunku. Jak to niby zrobić bez wsłuchania się w opinię użytkownika, bez prób wychodzenia w stronę jego oczekiwań?
Hubeeert, rozumiem iż pomyślałeś że atakuje Twoje forum prywatne. Bardzo niesłusznie, a odpowiedź Twoja znamionuje ulubienie kąpieli w gorącej wodzie.
Ja jestem zachwycony tym forum i doskonale wiem że jest niezależne.
Dzięki niemu widzimy gdzie warto pojechać zrobić samochód (Białystok, Uczniowska w Wwie i jeszcze kilka innych) a gdzie zupełnie nie warto się zapuszczać (np. Auto Test , bądź Puławka w W-wie i nie jest to tylko moja opinia, co widać po przestudiowaniu parudziesięciu stron tego tematu.)
Jackie napisał/a: | Co z całą mocą potwierdzam nie tylko jak admin ale również jako dealer Mitsubishi. Inaczej - to MMC i dealerom MA zależeć na kontakcie z MM a nie odwrotnie (przynajmniej ja tak do tematu podchodzę....) |
Myślę że to najlepsze możliwe podejście i ogólnie w życiu recepta na biznesową niezależność.
Dzięki temu stworzyłeś, stworzyliście produkt, który nie jest tablicą reklamową i sam się broni. Szacun.
Jest to też źródło paru tysięcy szczerych opinii o samochodach tej marki.
Dominuję w nich głównie miłość do sprzętu i jego możliwości, ale też zniecierpliwienie, bądź zmęczenie nieprofesjonalną usługą. Po prostu.
Kiedy nas chwalą - cieszymy się.
Kiedy zaś ganią - ..... ?
Dlatego nie dziwcie się i nie denerwujcie że pytam czy jest lepsze miejsce dla takiego importera, niż to forum, które przecież może mu dać możliwość rozwijania się w naprawdę odpowiednim kierunku....?
To było pytanie na które odpowiedzi nie oczekiwałem od właścicieli forum, ale liczyłem że ktoś zajmujący się e-pr w MMC to po prostu dostrzeże.
Nie ma chyba dla importera gorszej informacji niż to, że z powodu kiepskiej obsługi w jego przedstawicielstwie zrezygnowało się z kupna nowego produktu i wybrało konkurencję (no, poniekąd konkurencję).
Peace.
I żeby nie było że offtop - NIE POLECAM AUTO TESTU.
Jackie - 03-12-2012, 16:10
clash napisał/a: | Dzięki temu stworzyłeś, stworzyliście produkt, który nie jest tablicą reklamową i sam się broni. Szacun. |
To nie ja - forma i wygląd Forum to nieomal autorskie dzieło Hubeeerta ale fakt faktem, że się broni i to mocno (w prasie motoryzacyjnej było sporo do nas odwołań a to coś znaczy)
Cieszę się, że to widać.
pozdrawiam
rezon - 03-12-2012, 21:41
Jackie napisał/a: | forma i wygląd Forum to nieomal autorskie dzieło Hubeeerta | Szczere gratulacje - jedno z bardziej funkcjonalnych, na jakich jestem.
Hubeeert - 04-12-2012, 10:00
clash przepraszam za formę mojej wypowiedzi.
Jednak co do treści to uwierz mi, że dziesiątki razy czytałem i słyszałem zarzuty pod adresem moim i tego, że Forum jest tubą MMC. Bzdury typu podejrzewanie mn ie o to, że MMC płaci mi za to co robię pieniądze itp dość skutecznie wyzwoliły we mnie pewne emocje.
Co do czytania Forum - MMC czyta, analizuje, ale jak widać często nie reaguje bądź nie robi tego w sposób widoczny dla Forum jako społeczności.
Jedynym "odważnym" dealerem jest Jacek, który kilkanaście razy dzięki Forum i obecności na nim był w stanie wyjaśnić nieporozumienia ze swoimi Klientami. Reszta? No cóż. Są też u nas też przedstawiciele Japan Motors, ale zdecydowanie mniej aktywni. I widoczni
clash napisał/a: | Ja jestem zachwycony tym forum i doskonale wiem że jest niezależne.
Dzięki niemu widzimy gdzie warto pojechać zrobić samochód (Białystok, Uczniowska w Wwie i jeszcze kilka innych) a gdzie zupełnie nie warto się zapuszczać (np. Auto Test , bądź Puławka w W-wie i nie jest to tylko moja opinia, co widać po przestudiowaniu parudziesięciu stron tego tematu.) | Dziękuję. To było główne założenie przy tworzeniu Forum. A w każdym razie jedno z głównych.
Jackie napisał/a: | forma i wygląd Forum to nieomal autorskie dzieło Hubeeerta | Ekhm niemal robi sporą różnicę - Forum jest sumą pomysłów wielu osób. Wystarczy poczytać dyskusje z jego początków żeby to zobaczyć. clash napisał/a: | Dlatego nie dziwcie się i nie denerwujcie że pytam czy jest lepsze miejsce dla takiego importera, niż to forum, które przecież może mu dać możliwość rozwijania się w naprawdę odpowiednim kierunku....?
To było pytanie na które odpowiedzi nie oczekiwałem od właścicieli forum, ale liczyłem że ktoś zajmujący się e-pr w MMC to po prostu dostrzeże.
Nie ma chyba dla importera gorszej informacji niż to, że z powodu kiepskiej obsługi w jego przedstawicielstwie zrezygnowało się z kupna nowego produktu i wybrało konkurencję (no, poniekąd konkurencję).
| Sam często jestem zdziwiony. No, ale z drugiej strony - MMC kiedyś miało własne Forum, które znikło z eteru. rezon napisał/a: | Szczere gratulacje - jedno z bardziej funkcjonalnych, na jakich jestem | Dziękuję w imieniu wszystkich, którzy dbają o to żeby tak było.
Peace
Morfi - 19-12-2012, 20:07
Jestem pod wrazeniem obsługi w JapanCars Chorzów, szybko i sprawnie. Starego Swifta przyjeli jak nówke auto. Umyli a nie było tego w umowie, naprawili dzień wczesniej.
Polecam
Tomek - 20-12-2012, 09:49
Morfi napisał/a: | Umyli a nie było tego w umowie, |
umyli, żeby sobie ciuchów nie ubrudzić przy robocie
Juiceman - 20-12-2012, 11:16
Nieistotne jaki powód był mycia auta Co nie zmienia faktu że jest to sympatyczne dla klienta
Tomek - 20-12-2012, 11:19
Juiceman napisał/a: |
Nieistotne jaki powód był mycia auta Co nie zmienia faktu że jest to sympatyczne dla klienta |
oczywiście
osobiście nie spotkałem się żeby odebrać auto z ASO nieumyte
choć zaraz na pewno ktoś napisze, że w ASO X marki Y w miejscowości Z nie myją aut
bastek - 20-12-2012, 14:17
tomek84 napisał/a: | choć zaraz na pewno ktoś napisze, że w ASO X marki Y w miejscowości Z nie myją aut |
i tu masz rację..... czasem udają że myja (zacieki), czasem daja kupon na myjnie na stacji
RalfPi - 02-01-2013, 17:59
Oddałem mojego Mitsublishi do ASO w Szczecinie - AutoClub - miałem małą stłuczkę z latarnią w zimowe dni 4.12.2012 - oddałem furkę chyba 28.12 - do wymiany zderzak, maska, grill i belka(?) górna i dolna.. Zobaczymy jak Chłopaki dadzą radę.
PS Zgłosiłem jeszcze hamulce (że mi zjadło klocek z jednej strony) - zobaczymy co z tego będzie.
rezon - 25-01-2013, 20:32
no i masz tę furkę?
RalfPi - 28-01-2013, 10:53
Ta - tak jak obiecałem daję znać co i jak
Otóż furka z początku stała w serwisie jakieś 3 tygodnie ( "zamieszanie" z Uniq'a, Święta i wogóle się trochę przedłużyło) ale koniec końców dopłaciłem parę stówek za zużycie powłoki lakierniczej (wymóg Uniqa'i), ale wszystko jest w najlepszym porządku!
samochód został ładnie umyty (Boshh.. ale oni mają szampony - przez kilka ładnych dni - może z 5/7 świecił się jak... wiadomo co ).
w środku też umyty!
Maska pomalowana fachowo (mam wrażenie, że lakier jest grubszy jak fabrycznie.. a może to tylko wrażenie ).
Zderzak tez już bez żadnych zarysowań:)
Póżniej pojechałem jeszcze po zgłoszenie faktu, że mi z tyłu z lewej strony zżarło klocek (jakiś tłoczek nie odbijał) więc nie pisałem.
Wymienili mi jakiś element na gwarancji, przeczycili co trzeba i wymienili mi klocki z tyłu także duuuży plus dla Panów z AutoClubu w Szczecinie.
Generalnie mam wrażenie, że dbają o klienta
Pozdrowienia!
|
|
|