To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback

jaca71 - 21-12-2009, 08:29

Chyba bardziej chodzi o to że HB maja zwykły zawias i przy otwieraniu szczelina między klapa a karoserią jest mała. W sedanie klapa chodzi na porypanym układzie dźwigienek i otwiera się do pionu i szpara jest dosyć duża.
macior - 21-12-2009, 08:34

jaca71 napisał/a:
przed odśnieżeniem całego samochodu otworzyłem bagażnik. I co? Oczywiście cały śnieg z klapy bagażnika wylądował w środku
dzięki za ostrzeżenie!
Lestat - 21-12-2009, 08:34

Aaaaaa juz rozumiem :-) ja myslalem w pierwszej chwili ze snieg wpadl ci z boku klapy...hehehe a duzo tego sniegu miales? na balawana by wystarczylo? ;-)
macior - 21-12-2009, 08:42

można by rozpiąć jakiś fartuszek od wewnątrz pomiędzy krawędzią klapy a górnym obramowaniem otworu bagażnika, na tyle krótki aby w pozycji open był lekko napięty - nic by nie wpadało może
gzesiolek - 21-12-2009, 09:59

ja tez raz wykonalem ten nieopatrzny ruch... zwlaszcza iz zmiotke do sniegu wozilem w bagazniku... teraz woze pod fotelem kierowcy i pierwsze co zmiatam (po gornej krawedzi drzwi przed ich otworzeniem) to klapa bagaznika, zeby odmrazacz do szyb wyciagnac ;)
Lestat - 06-01-2010, 09:34

A ja niedawno odkrylem dodatkowa wade sedana ;-) )))))) na stacje benzynowa podjechal Pan Oplem Vectra w wersji sedan i probowal otworzyc bagaznik...niestety przymarzł a ze nie ma za co zlapac klapy to sie do niego ostatecznie nie dostał ;-) ))))
macior - 06-01-2010, 09:57

ulrik, ależ Panie Kolego! takie problemy miewałem również w 5-cio drzwiówkach
i cóż - do kufra dostawałem się od kabiny przez oparcia (pan z vectry na to nie wpadł?)

bastek - 06-01-2010, 10:31

drzwi tylne mi nigdy nie przymarzły, kufer do tej pory też nie...
ale te siłowniki na mrozie od kilku lat nie trzymają. . w sedanie takich problemów nie ma

Lestat - 06-01-2010, 12:54

macior napisał/a:
ulrik, ależ Panie Kolego! takie problemy miewałem również w 5-cio drzwiówkach
tak ale w sb jes za co zlapac :-) )))) wiec jest szasna ze otworzysz ;-)

macior napisał/a:
do kufra dostawałem się od kabiny przez oparcia (pan z vectry na to nie wpadł?)
widocznie az tak mu nie zalezalo ;-)
macior - 06-01-2010, 13:08

ulrik napisał/a:
tak ale w sb jes za co zlapac

no taaaak
d :butthead: ę to ona ma...
:D

mkrawcz1 - 06-01-2010, 13:25

ulrik napisał/a:
tak ale w sb jes za co zlapac :-) )))) wiec jest szasna ze otworzysz ;-)

A w sedanie jest szczelina, w którą wciśniesz końcówkę łomu ;-)

Lestat - 06-01-2010, 13:39

mkrawcz1 napisał/a:
A w sedanie jest szczelina, w którą wciśniesz końcówkę łomu
No to by bylo niezle przedstawienie ;-)
jaca71 - 14-01-2010, 11:22

Jako że wczoraj wymieniałem czujniki poduszek powietrznych (czas wymiany około 45 minut w realu trochę ponad godzinę) to pochodziłem sobie po salonie. Pooglądałem rożne samochodziki jakie tam stały. Outek z paszcza lancera wygląda całkiem fajnie w realu. Nad podziw dobrze. Ale nie o tym miało być.
Obejrzałem sobie dokładnie sportbacka a raczej jego różnice z sedanem. I mam pytanie co Japończycy uczynili takiemu fajnemu samochodu jakim jest Lancer sedan? Dlaczego zlikwidowali w SB bagażnik? Bo to co zostało pod jakże praktyczna klapą ciężko chyba nim nazwać. I co gorsza SB nazywają rodzinnym kompaktem :(

macior - 14-01-2010, 11:34

gdyby w SB był bagażnik o pojemności pow. 450dm3 to pomimo wrażeń estetycznych bym go brał (zresztą i tak nie miałem wyboru - musiałem sedana)
bastek - 14-01-2010, 13:50

jaca71 napisał/a:
I mam pytanie co Japończycy uczynili takiemu fajnemu samochodu jakim jest Lancer sedan? Dlaczego zlikwidowali w SB bagażnik? Bo to co zostało pod jakże praktyczna klapą ciężko chyba nim nazwać. I co gorsza SB nazywają rodzinnym kompaktem

tez się zastanawiałem długo czemu tak jest. można żartować, co ładniejsze, ale nadwozie 5-cio drzwiowe powinno byc praktyczniejsze. w innych markach auto 5-cio drzwiowe jest sporo krótsze, ale bagażnik konkretny, jak na tą długość. tu sedan i hatchback są takiej samej długości, a bagaznik wyszedł moim zdaniem tyci-tyci (jak na te wymiary) i płyki strasznie...
w sumie wózka dziecięcego nie mierzyłem do SB (cały czas celowałem w sedany), ale mam wrażenie że by nie wszedł....