[97-04]Galant EAxA/W - "Sportowe" zawieszenie... (Eibach)
vrangsinn - 05-11-2016, 09:59
ja tak robiłem u siebie, przod eibach tyl seria, amortyzatory wymieniałem dla zasady...wyciągnolem sachsy ktore mialem w przodzie i dalem KYB ultraSR...różnica odczówalna na +, auto tak nie nurkuje podczas hamowania...ale...generalnie nie trzeba koniecznie zmieniać amorków....jak te co masz są sprawne to nie musisz wymieniać...
lutekwwl - 07-11-2016, 10:31
Napisałem do nich o sprężyny na sam przód. Uzyskałem taka odpowiedź "Być może źle się wyraziłem. Sam Galant VI oczywiście jest. Mi chodziło o brak wskazanej przez Pana wersji silnikowej. Występują jedynie większe silniki. Do Pana auta sprężyny te fizycznie najprawdopodobniej będą pasować, jednak z racji mniejszej pojemności (jak również wagi), auto może nie ulec obniżeniu." Jak to się ma w rzeczywistości? Obniży czy nie obniży? Bo chciałbym zamowic a teraz trochę zglupialem. Cena za dwie sprężyny 398+koszt wysyłki.
Hugo - 07-11-2016, 20:30
lutekwwl, Bierz. Obniży się jak należy.
lutekwwl - 07-11-2016, 21:59
No dobra a jak wygląda cena? Nie za wysoka? komplet 670zł, sam przód 400
vrangsinn - 07-11-2016, 23:35
to mniej niz 670...ja kupiłem komplet a i tak obnizylem tylko przod...ale wole miec wrazie co tez tylne jak mi sie pomysł na wizerunek zmieni^^ kwestia tego czy w 100% tylko przodu potrzebujesz...??
larelijux - 14-01-2017, 12:59
Panowie, a co sądzicie o zestawie Bilstein B8 + Eibachy przód, tył?
Na wiosnę chcę założyć nowe buciki do auta, ale z tego co widziałem po zdjęciach na seryjnym zawieszeniu przy 17tkach robi się niezła koza z Galanta. Piszę też o amortyzatorach, bo moje już chyba za długo nie pociągną, szczególnie jeśli chcę wsadzać krótsze sprężyny. Dwa razy tej samej roboty nie ma co robić.
Chcę zachować kompromis pomiędzy wyglądem a wygodą, auto nie jest robione pod żadne wyścigi, nie chcę żeby zrobiło się nie wiadomo jak twarde.
Czy na Eibachach ta odległość pomiędzy górą koła a błotnikiem jest nieco mniej zauważalna? A raczej różnica pomiędzy przodem i tyłem, gdzie z przodu jest tej odległości trochę więcej. Najlepiej byłoby chyba wsadzić -40 na przód i -30 na tył, ale żeby złożyć taki zestaw na dobrych częściach to trzeba by się nieźle natrudzić.
Bilsteiny B8 są robione specjalnie pod krótsze sprężyny, ale pytanie, czy ich właściwości będą na tyle lepsze od chociażby Kayaba, żeby się wykosztowywać?
Hugo - 14-01-2017, 13:19
larelijux napisał/a: | Czy na Eibachach ta odległość pomiędzy górą koła a błotnikiem jest nieco mniej zauważalna? | Zdecydowanie.
larelijux - 14-01-2017, 14:04
A co sądzicie o tych amorkach? Warto dopłacić? Zmienia się charakterystyka? Wolałbym, żeby zawieszenie było dość miękkie, może być trochę twardsze niż ori ale bez przesady.
Hugo - 14-01-2017, 18:19
Cytat: | Wolałbym, żeby zawieszenie było dość miękkie, może być trochę twardsze niż ori ale bez przesady | No to KAYABA ULTRA SR i będziesz bardzo zadowolony.
artufcb - 14-01-2017, 19:25
Czyli kyb ultra sr + eibachy i jest niżej a komfort taki sam? Jak wypadają jamexy w porównaniu do eibachów?
Hugo - 14-01-2017, 22:39
Dużo niżej, a komfort delikatnie mniejszy.
artufcb - 14-01-2017, 23:59
Mówisz o eibachach czy jamexach?
larelijux - 15-01-2017, 00:06
artufcb, musisz wziąć pod uwagę to, że o Jamexach są dość skrajne opinie. Jedni polecają, drudzy mówią, że śmietnik.
Hugo, dziękuję Ci. Na pewno wezmę pod uwagę.
Hugo - 15-01-2017, 09:07
O Eibachach oczywiście.
pawełeł - 04-02-2017, 21:10
Przyszedł czas aby i mój gal się obniżył, mam dwie opcje używane eibachy albo, nowe jamexy -40 wolałbym kupić nowe sprężyny ale nie chcę aż tak mocno jechać w dół, ogólnie widzę że lepsze były by eibach, ale zastanawiam się jak by tak kupić do mojego 2.0 jamexy od V6 wtedy aż tak mocno by się nie obniżył, ale jak z komfortem? zakładam że by było twardo co byście zrobili na moim miejscu?
|
|
|