Nasze Miśki - Galant SE i trzynastki w tle
Sunderland86 - 28-04-2013, 11:34
Cezar napisał/a: | W maju Gal umowiony jest na wizyte u blacharza-lakiernika - naprawa kielichow. Cena juz uzgodniona, wiec czekam na termin. |
A można wiedzieć gdzie będzie robiony i ile sobie życzą za tę przyjemność bo mnie też czeka w tym roku blacharz i chciałbym się psychicznie nastawić...
Hugo - 28-04-2013, 15:01
Cezar napisał/a: | Czesc - MR 223651 ? | Nie wiem, wiem za to, że pasuje zamiennik TED-GUM od Carismy/Volvo S/V40 po stoczeniu 0,5 mm średnicy zewnętrznej Tulejki dostępne w IC.
Nie chce mi się sprawdzać, ale jeśli numer części, który podałeś jest od Galanta to zmartwię Cię, bo jeśli chodzi o EA to ta tuleja sama w sobie nie jest przewidziana do wymiany. Producent przewidział wtedy wymianę całej zwrotnicy Do kupienia w ASO... koszt? Nie napiszę, bo nie wiem czy siedzisz czy stoisz, a nie chcę Cię mieć na sumieniu
Cezar - 28-04-2013, 18:10
Sunderland86 napisał/a: | Cezar napisał/a:
W maju Gal umowiony jest na wizyte u blacharza-lakiernika - naprawa kielichow. Cena juz uzgodniona, wiec czekam na termin.
A można wiedzieć gdzie będzie robiony i ile sobie życzą za tę przyjemność bo mnie też czeka w tym roku blacharz i chciałbym się psychicznie nastawić... |
Mozna - lakiernia miesci sie na Zalbkach/karolin (okolice Indykpolu) ul. Wiosenna 4 (chyba) - chlopaki sie wlasnie tam przeniesli i nie znam dokladnego adresu Cena za kielichy to 450zl - wycinanie, wstawienie nowej blachy, lakierowanie i zabezpieczenie od nadkola.
Bede robil u nich jeszcze zabezpieczenie spodu i 2 Mazdy wiec licze na znizke
Hugo napisał/a: | Nie wiem, wiem za to, że pasuje zamiennik TED-GUM od Carismy/Volvo S/V40 |
Moze od E5 bedzie pasowac http://allegro.pl/mitsubi...3165097624.html
Hugo - 28-04-2013, 22:10
Prawdopodobnie tak, ale takie stoczenie dla tokarza to 5 minut roboty.
Sunderland86 - 30-04-2013, 09:31
Cezar napisał/a: | Sunderland86 napisał/a: | Cezar napisał/a:
W maju Gal umowiony jest na wizyte u blacharza-lakiernika - naprawa kielichow. Cena juz uzgodniona, wiec czekam na termin.
A można wiedzieć gdzie będzie robiony i ile sobie życzą za tę przyjemność bo mnie też czeka w tym roku blacharz i chciałbym się psychicznie nastawić... |
Mozna - lakiernia miesci sie na Zalbkach/karolin (okolice Indykpolu) ul. Wiosenna 4 (chyba) - chlopaki sie wlasnie tam przeniesli i nie znam dokladnego adresu Cena za kielichy to 450zl - wycinanie, wstawienie nowej blachy, lakierowanie i zabezpieczenie od nadkola.
Bede robil u nich jeszcze zabezpieczenie spodu i 2 Mazdy wiec licze na znizke
|
Dzięki Cezar . Te 450 to rozumiem że za jedną stronę?
Cezar - 30-04-2013, 18:43
Sunderland86, cena za oba kielichy
Sunderland86 - 02-06-2013, 13:25
Cezar, auto było u blacharza?
Cezar - 02-06-2013, 15:12
Robi sie
Cezar - 08-06-2013, 23:29
Kielichy juz zrobione - jeden problem z glowy
Co bylo do wyciecia to wycieli, dodana jest jakas guma i od strony kola normalna konserwa - tyle wiem.
Polecam chlopakow, dla MM jest znizka. Wiecej info na PW.
Przy malowaniu zostaly zdemontowane aluminiowe rurki od klimy i tym samym czynnik poszedl sruuu. Teraz wystarczy tylko nabic nowy i bedzie chlodzic jak wczesniej? Czy przy rozpinaniu klimy nie uszkadza sie osuszacz?
Teraz Skarbonka bedzie miala uszczelniany silnik.
- uszczelniacz wałka balansowego MD069950
- uszczelniacz wału MD069949
- uszczelniacz pompy oleju MD095355
- uszczelniacz walka rozrządu MD153103
Jest jeszcze jakas uszczelka do wymiany?
robertdg - 09-06-2013, 08:41
Mogli pocynować, co prawda byłoby drozej, ale szpachla w tych miejscach zbędna Cezar napisał/a: | Jest jeszcze jakas uszczelka do wymiany? | Jest jeszcze wiele innych uszczelek które moznaby wymienić, najlepiej wymienić te co ciekną
Krzyzak - 10-06-2013, 08:11
Cezar napisał/a: | Czy przy rozpinaniu klimy nie uszkadza sie osuszacz? | a ile ma obecny? - jak od nowości, to lepiej wymień, bo się na 100% nałykał wilgoci
jak masz nowy, to można dać próżnię na 30-40 minut i napełniać
Cezar - 10-06-2013, 20:07
robertdg napisał/a: | Cezar napisał/a:
Jest jeszcze jakas uszczelka do wymiany?
Jest jeszcze wiele innych uszczelek które moznaby wymienić, najlepiej wymienić te co ciekną |
No to bede musial wstawic na warsztat i niech mechanik tworzy liste uszczelek do wymiany
Krzyzak napisał/a: | Cezar napisał/a:
Czy przy rozpinaniu klimy nie uszkadza sie osuszacz?
a ile ma obecny? - jak od nowości, to lepiej wymień, bo się na 100% nałykał wilgoci |
Za mojej kadencji osuszacz nie byl ruszany - 70tys ma na bank
Jak nie wymienie na nowy to moze klima slabiej chlodzic?
robertdg - 10-06-2013, 21:16
Osuszacz powinno sie wymieniać co 2 lata
polaff - 10-06-2013, 21:38
robertdg napisał/a: | Osuszacz powinno sie wymieniać co 2 lata |
a jak nie to co się stanie?
tommyc1 - 10-06-2013, 22:22
polaff napisał/a: | robertdg napisał/a: | Osuszacz powinno sie wymieniać co 2 lata |
a jak nie to co się stanie? |
będziesz miał wyrzuty sumienia-nic poza tym...to jak z wymianą szczoteczki do zębów
|
|
|