[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
Marcino - 13-01-2012, 22:21
U mnie prosty poleciał mmo ze guma nie pękła a własnie miała luz/wytarłą sie na styku ze sworzniem i tam zakorodowało. Tak ze warto miejsce styku ze zwortnica smarowac.
Co do samego smaru, jak zmieniałem ostanio koncówki drązków 555 od japaneze, to smaru było tak napchane ze został wypchnięty przez specjalną dziurke w gumce.
pozdarwiam
Hugo - 13-01-2012, 23:11
komarsnk napisał/a: | Więc jak komuś będzie brakowało czegokolwiek w warsztacie udajcie się do kuchni | Albo do baru
P.S. Czy do środka sworzni można użyć smaru grafitowego?
Krzyzak - 14-01-2012, 14:11
Marcino napisał/a: | warto miejsce styku ze zwortnica smarowac. | Marcin - nie, że warto, ale TRZEBA! sworzeń się obraca a guma siedzi nieruchomo - jak nie będzie tam smaru, to nie ma bata - nawet najlepsza guma się zedrze
dokładnie pokazuje to każdy manual serwisowy, który nakazuje tam smarować
yaro1976 - 18-01-2012, 14:35
wieciw może jakie wymiary powinna mieć osłona drążka kierowniczego?
tj czy wymiar ca 40x11x185mm wejdzie mi na maglownicę, bo wg katalogu Intercars powinna mieć 46mm, macie moze gdzieś taka gumkę, aby zmierzyć ją od strony maglownicy?
thx
raddex - 25-01-2012, 23:50
Dzisiaj odebrałem samochód od mechanika. Wymieniłem chyba wszystko co z przodu się znajduje w układzie zawieszenia i układzie kierowniczym i hamulcowym. Podziękowania dla Darka (Krzyzaka) za pomoc w wymianie gum na sworzniach wszystkich wahaczy. Rezultat wymiany tych elementów to 2 nowe śruby bo się urwały (od mocowania osłon tarcz hamulcowych) i niesamowita cisza i sztywność całego przodu. Zabrałem wszystkie stare, oryginalne wahacze od mechanika w celu przyszłościowej ich regeneracji.
Jakiego producenta łączników stabilizatora na tył, tym razem wybrać?
W zeszłym roku założyłem Oyodo i się skończyły, chociaż przejechałem na nich może z 5 tys. km.
Hugo - 26-01-2012, 00:09
raddex napisał/a: | Jakiego producenta łączników stabilizatora na tył, tym razem wybrać? | Tylko CTR albo oryginały.
Krzyzak - 26-01-2012, 06:43
raddex napisał/a: | Podziękowania dla Darka | spoko - nie ma problemu; co kupiłeś Młodemu?
polaff - 26-01-2012, 20:49
raddex napisał/a: | Dzisiaj odebrałem samochód od mechanika. Wymieniłem chyba wszystko co z przodu się znajduje w układzie zawieszenia i układzie kierowniczym i hamulcowym. Podziękowania dla Darka (Krzyzaka) za pomoc w wymianie gum na sworzniach wszystkich wahaczy. Rezultat wymiany tych elementów to 2 nowe śruby bo się urwały (od mocowania osłon tarcz hamulcowych) i niesamowita cisza i sztywność całego przodu. Zabrałem wszystkie stare, oryginalne wahacze od mechanika w celu przyszłościowej ich regeneracji.
Jakiego producenta łączników stabilizatora na tył, tym razem wybrać?
W zeszłym roku założyłem Oyodo i się skończyły, chociaż przejechałem na nich może z 5 tys. km. |
jaki koszt?
raddex - 29-01-2012, 21:48
Krzyzak napisał/a: | spoko - nie ma problemu; co kupiłeś Młodemu? |
Wywrotkę Lego
polaff napisał/a: | jaki koszt? |
O raaany, lepiej nie pisać. Co do grosza nie pamiętam, bo części kupowałem systematycznie przez pół roku, żeby rozłożyć taki koszt w czasie. Koszt zakupu części na cały przód:
Wahacze - SH - dolne proste, gięte (banany), górne
końcówki drążków kierowniczych - 555
Tarcze hamulcowe - Zimmerman
Klocki hamulcowe i nowe blaszki montażowe klocków - TRW
Powyższe części to koszt zakupu - 1596 zł
Do tego w ASO dokupione gumy stabilizatora i osłony metalowe przednich tarcz hamulcowych - MGP - 299 zł
Do tego dokupione 4 osłony gumowe sworzni wahaczy - HGP - od Japaneze - 99 pln z przesyłką kurierską
Cała wymiana u mechanika kosztowała mnie 750 zł (w tym był też koszt zakupu drążków kierowniczych 555 i płyn hamulcowy DOT 5.1). Zakres prac mechanika to:
- wymiana wszystkich wahaczy z przodu
- wymiana drążków kierowniczych i końcówek drążków
- wymiana gum stabilizatora przód
- wymiana tarcz hamulcowych, klocków hamulcowych, blaszek do montażu klocków, osłon tarcz hamulcowych, oczyszczenie zacisków i jarzm, kontrola przewodów elastycznych - przód
- wymiana płynu hamulcowego
- wymiana płynu sprzęgła
Podsumowując, koszt zrobienia całego przodu to - 2744 zł
Następny etap to zajęcie się tyłem samochodu. Będzie to około marca-kwietnia, czyli wymiana hamulców tylnych, naprawa tylnego zacisku lewego bo słabo hamuje, wymiana łączników stabilizatora, gum stabilizatora i to co jeszcze wyjdzie w zawieszeniu.
[ Dodano: 29-01-2012, 21:51 ]
Hugo napisał/a: | Tylko CTR albo oryginały. |
To pozostają te CTR, bo jeden łącznik stabilizatora w ASO kosztuje ponad 450 zł
robertdg - 29-01-2012, 22:17
raddex napisał/a: | Podsumowując, koszt zrobienia całego przodu to - 2744 zł | Bez sprężyn i amortyzatorów
Anonymous - 29-01-2012, 22:20
co do łączników to szukał bym trw albo lemfordera, bo przeglądałem ostatnio katalogi obydwu i widziałem że są dostępne, skoro w niemcach mają opinie najlepszych zamienników to u nas też powinny dać radę
raddex - 29-01-2012, 23:09
Cytat: | Bez sprężyn i amortyzatorów |
To za rok
Trzeba być chyba zboczonym na tle Mitsubishi, żeby Galanta kupić.
Żartuję oczywiście. Zawsze mi mówią, że jak chciałem mieć takie auto, to że powinienem liczyć się z kosztami.
Ale jaką ja mam przyjemność z prowadzenia tego samochodu
matu - 09-02-2012, 21:55
Witam wszystkich Mitsumaniakow. Mam do wymiany wahacz dolny - banan. Bylem w sklepie u mnie w okolicy i sprzedawca znalazl mi tylko jeden wahacz firmy Japanparts za 200 zł. Czy moglibyscie mi powiedziec czy jest to dobra firma czy szukac z jakiejs innej?
Z góry dziekuje za odpowiedz
Marcino - 10-02-2012, 09:15
Poszukaj SLR
kubasiw - 10-02-2012, 09:26
Ktoś miał kontakt z bananami ASHIKA ? Jakieś uwagi ?
|
|
|