To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4

jacek11 - 14-01-2012, 13:13

Zielone są najładniejsze :wink:
Wszyc - 14-01-2012, 13:26

Jacek sam dobrze wiesz że najładniejsze są niebieskie nie oszukuj się :P no ale może temat koloru przenieśmy na luźne rozmowy w dziale 7g :P
szpala85 - 14-01-2012, 16:37

czarne są najładniejsze :P
rosomak1983 - 14-01-2012, 21:51

białe i czarne :P
robertdg - 15-02-2012, 07:44

Na allegro pojawił się częściowo zdekompletowany w całości lub na części E88A http://motoallegro.pl/mit...2122581429.html
dahu - 15-02-2012, 20:09

robertdg napisał/a:
Na allegro pojawił się częściowo zdekompletowany w całości lub na części E88A http://motoallegro.pl/mit...2122581429.html

Przedzwonione , to tak brak silnika ( sprzedał go ) ale ma jakąś tam skrzynie od Vr4 którą da , buda zgnita łatana żywicą epoksydową (zakola , przód podłużnice przód) zgnite podłużnice , 4ws nie działa bo jak wymieniał płyn jakoś źle zalał układ i pompa od wspomagania przytarta.

i za wszystko woła 3,5 k pln.

Może oszczędzi to kilku następnym osobom telefonów do niego. 8)

ps. Prośba do posiadaczy E88A sedan :) jak by mogli mi napisać na pw ile mniej więcej takie samochody kosztują bo nie mam zielonego pojęcia a przez najbliższy rok chciał bym nabyć takowego . :mrgreen:

mitsu_pl - 16-02-2012, 01:20

Za to co mu zostało, to max 1,5 bym mu dał, bo nie jest to nic warte bez silnikai i jeszcze tak zżarte! Za takiego gala musisz dać co najmniej 5 tys. Ktoś z forum mówił, że chce się pozbyć swojego, tylko nie pamiętam , gdzie to czytałem...
Frost - 07-03-2012, 19:24

dahu, dobrze poszukaj, a pewnie ktorys "od nas" bedzie sprzedawał gala swojego :) bo juz takie sytuacje były tzw. z rączki do rączki :)

Gala E88A moze kupic sprawnego juz od 4-5tys, nie jest to popularny model i trzeba sie znac troche na mechanice by sie nim w pełni cieszyc i jego posiadaniem, także dobrze przemysl nim kupisz ;P

Jak jest Gal w dobrym stanie technicznym i wizualnym to jak dla mnie wart jest i 10tys :)

dahu - 07-03-2012, 21:33

Mechanika nie jest mi obca :wink: . na chwile obecną nie mam jakiegoś ciśnienia żeby szukać E88A bo do 18'stki mam jeszcze 3/4 roku ale biorąc pod uwagę to jak ciężko jest owy model znaleźć moje poszukiwania rozpoczynam już teraz. Mam (Ojciec) E54A 2.0 V6 24v 95 ( od 10 lat z pełną dokumentacją jestem 3 właścicielem gdzie 1 był przedstawicielstwo Mitsubishi a 2 miał go znajomy jako samochód służbowy też firmy mitsubishi która produkowała maszyny przemysłowe ? ) ale na chwile obecną nie można się nim poruszać bo przez ostatnie lata stał i był by teraz problem z jego rejestracją do tego stopnia że może skończyć jako dawca części ...( stoi jeszcze na firmowych EDM'owskich tablicach ) i dlatego szukam E88A ponieważ wiem do czego Galanty są zdolne a jeszcze napęd na 4 koła to już wg. cudo :D .
kaczka81s - 13-03-2012, 23:18

Znalazłem na aledrogo cos takiego http://moto.allegro.pl/mi...2201543475.html
Może ktoś się nim zainteresuje, trochę szkoda by go było, z drugiej strony jeżeli gość zgubił dowód rejestracyjny, to wystarczy iść do wydziału komunikacji i wyrobić następny. Albo o tym nie wie, albo to jakiś przekręt. Ciekawe czy ubezpieczenie płacił.

robertdg - 14-03-2012, 08:21

Na początku niby było o zagibionym dowodzie, teraz o komplecie dokumentów, oby nie było, że kupisz, sprzedasz na fanty a policja przyjedzie Ci do domu, że go ukradłeś :?
davyjohn - 14-03-2012, 09:11

Nie ma dla zarejestrowanego pojazdu określenia "sprzedaż na części".
Ten pojazd nie ma w tej chwili zawartej umowy OC.

Kupujący powinien go ubezpieczyć w dniu zakupu, a potem bawić się w całą procedurę wyrabiania dokumentów - chociaż nie wiem czy bez karty pojazdu cokolwiek załatwi. Ogólnie temat śmierdzi.

kaczka81s - 14-03-2012, 10:57

Gość pisze w ogłoszeniu że ma książkę pojazdu może chodzi o kartę?? Więc jeśli zgubił to mu nowy dowód wyrobią w wydziale komunikacji. Jeśli nie ma OC to sprzedający powinien o to zadbać a nie kupujący. Teraz kupuje się samochód razem z ubezpieczeniem. Jeśli będzie jakaś przerwa w OC to później fundusz gwarancyjny będzie cie ganiał za nie zapłacone OC. Druga sprawa na jednym zdjęciu są widoczne tablice więc można by to chyba sprawdzić. Chociaż gość z Wieliczki a rejestracje z powiatu krakowskiego KRA Wieliczka ma KWI
Następna ciekawostka trochę mu kobyłek przybyło, ja myślę że to po pomalowaniu kolektora i pokrywy no i założeniu podtlenku LPG :D

szpala85 - 14-03-2012, 11:11

zwrócicie uwagę na prawy kielich pasażer , pod przewodem klimy ruda i to dużo , coś mi się wydaję że to się oderwie .... jestem ostatnio wyczulony na tym punkcie :wink:
Saqu - 14-03-2012, 20:35

nie ma to tam to :D gość przednią rejestrację zakleił kartkami a o tylnej to już zapomniał :P