Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!
robertdg - 27-05-2011, 19:35
pawela napisał/a: | Zderzak przedni | Tak z ciekawości zapytam, czym jaśnie Pan zmierzył grubośc lakieru na plastyku
pawela - 27-05-2011, 20:15
robertdg napisał/a: | pawela napisał/a: | Zderzak przedni | Tak z ciekawości zapytam, czym jaśnie Pan zmierzył grubośc lakieru na plastyku |
fakt, zapędziłem się
tomasek - 27-05-2011, 21:18
No to masz farta kolego
Matejko - 27-05-2011, 21:30
robertdg napisał/a: | Tak z ciekawości zapytam, czym jaśnie Pan zmierzył grubośc lakieru na plastyku |
sa ci nawet i aparaty do tego
robertdg - 27-05-2011, 21:49
Matejko napisał/a: | sa ci nawet i aparaty do tego | Chetnie usłysze producenta i model, bo jak dotąd nie spotkałem sie z takim urzadzeniem, dotychczas spotykane urzadzenia potrafiły wykonac pomiary na podłożach/powłokach ferro- i nieferromagnetycznych, przy czym mierzyły powłoki plastykowe, ale nie w sensie grubości powłoki lakierniczej na plastyku, a w sensie grubości plastyku na podłozu. Dlatego z ciekawości pytam co to za urządzonko.
Matejko - 27-05-2011, 23:25
robertdg napisał/a: | Chetnie usłysze producenta i model, bo jak dotąd nie spotkałem sie z takim urzadzeniem, dotychczas spotykane urzadzenia potrafiły wykonac pomiary na podłożach/powłokach ferro- i nieferromagnetycznych, przy czym mierzyły powłoki plastykowe, ale nie w sensie grubości powłoki lakierniczej na plastyku, a w sensie grubości plastyku na podłozu. Dlatego z ciekawości pytam co to za urządzonko. |
a to moze slyszalem o tym co napisales, teraz juz sam nie pamietam, ale cos bylo jak szukalem miernika do lakieru, ze na zderzaku tez sie zmierzy powloke
mkm - 28-05-2011, 13:56
pawela napisał/a: |
Postanowiłem być nieco cwańszy, wziąłem z pracy proformę na lampę i kierunek z VII gena, w opisie 'reflektor główny honda', wyszło 469zł. Wróciłem do domu, przedstawiłem, kierownik zadzwonił do firmy, potwierdził, pokiwał głową, wypłacił do ręki. Pomijam fakt, że na zniżkach pracownicznych lampa z elektryczną regulacją i kierunek wyszły mnie... 85,30 |
A kierownik budowy do swoich podwładnych zapewne powiedział tak: Odbijemy to panowie, odbijemy
Teraz dopiero musisz być cwańszy i czujny, bo kasę oddasz na którejś fakturce i to z nawiązką
Rafal_Szczecin - 28-05-2011, 14:27
mkm napisał/a: | Teraz dopiero musisz być cwańszy i czujny, bo kasę oddasz na którejś fakturce i to z nawiązką |
o tym samym pomyslalem
robertdg - 28-05-2011, 15:43
Albo w jakości materiału, tak jak z ta afera drogową
pawela - 28-05-2011, 16:19
kwota jest ustalona co do złotówki, jak przekroczą - ich sprawa, mam też taki zapis umowie
a szybkie są skurczybyki, 2 tygodnie zrobiony parter i już wieniec na strop na piętrze pociągnięty
JCH - 02-06-2011, 19:31
pawela napisał/a: | Postanowiłem być nieco cwańszy, wziąłem z pracy proformę na lampę i kierunek z VII gena, w opisie 'reflektor główny honda', wyszło 469zł. Wróciłem do domu, przedstawiłem, kierownik zadzwonił do firmy, potwierdził, pokiwał głową, wypłacił do ręki. Pomijam fakt, że na zniżkach pracownicznych lampa z elektryczną regulacją i kierunek wyszły mnie... 85,30 Czyli mam na malowanie maski i jeszcze zostanie
|
Wiesz, powiem wprost ale delikatnie. Z Ciebie jest po prostu kawał [edit] (tu było to słowo które wyedytował londolut).
To jest zwykłe oszustwo, wyłudzenie - zrobiłeś po prostu gości "na kasę". Gratuluję! Gości, którzy okazali się uczciwi, przyznali się, że zdarzyło się kuku i chcieli szkodę wyrównać. A Ty dobrodusznie wywaliłeś im lewą fakturę bo masz taki układ. ŻENADA.....
Jakże się cieszę, że Cię nie znam
rafq - 20-06-2011, 03:24
pawela napisał/a: | Przód jak na 19 letniego 5gena trzyma się bardzo dobrze
|
Jeszcze rok lub więcej temu wyglądał trochę rudo, Hondy same zdrowieją ?
Browar napisał/a: | tożto Maklak przy zderzaku |
We własnej, już nie tak chudej osobie.
Anonymous - 02-07-2011, 00:37
robertdg napisał/a: | Tak z ciekawości zapytam, czym jaśnie Pan zmierzył grubośc lakieru na plastyku |
Grubościomierz Ultradźwiękowy.
Może być np firmy: MaxControl i model......
hmmm.....
MC-UM5
MC-300D / MC-310D
MC-350
KT-200
KT-160
MC-812T
A tego używam od 3 lat:
MC-810T
Ma 2 zalety.
Jest najtańszy (ok1300zł jak ja kupowałem) dziś pewnie z 800zł.
doskonale sprawdza się na mercach i ich alu maskach i błotnikach jak i Renault Z plastikami tu i ówdzie.
I myślę że każdy rzeczoznawca posiada tej klasy sprzęt.
robertdg - 02-07-2011, 01:21
Forest_Taft, szczerze przyznam, że ani razu nie widziałem u rzeczoznawców, czy to ubezpieczeniowych, czy to motoryzacyjnych miernika klasy wyższej jak MGL serii 5, pomimo tego, że niejednokrotnie widziałem jak dokonywali pomiarów na Renatach, Audikach oraz innych autach, które mają chociaż częsciowo wykonaną karoserie z materiałów nie ferromagnetycznych oraz z tworzyw sztucznych, a wykonywali pomiar na sąsiadującym elemencie wykonanym z blachy. Dzięki za info, będe miał kiedyś możliwość to chętnie sprawdze jak działa
pawela - 23-08-2011, 18:29
daaaawno nic nie pisałem, bo jestem całkowicie pochłonięty budową domu. Hania zostaje na pewno, szukam teraz jakiegoś przemieszczacza na zimę za jakieś 2k.
Z nowości po miesiącach szukania dorwałem wreszcie upragnioną OEM owiewkę szyberdachu!!!!! Mam już niemal kompletną wizję auta
Kupiłem osłonę parówy, ale sam nie wiem czy będę zakładał, bo po otwarciu maski stożek łechta oczy, a jak trzeba autko i tak zasuwa
dorwałem wreszcie pasujące rozmiarem dekielki felg
był też jeden zgrzyt, w lipcu zauważyłem, że grzeją się fele z przodu, auto nie staczało się z podjazdu, a spalanie miasto/ trasa skoczyło do poziomu 9/13 na 100... Winne okazały się zapieczone tłoczki z przodu. 3h roboty, założone nowe tłoczki, gumki, przesmarowane, i wsio gania jak trzeba, spalanie spadło do poziomu 6 trasa i 9 miasto i auto odzyskało wigor
a dziś dostałem z pracy na testy kompa diagnostycznego Launch, przebadałem sobie całą Hanię wzdłuż i wszerz, wszystko cyka jak w zegarku, wszystkie parametry w normie, błędów brak, jedyna rzecz poza normą to zapłon ustawiony na 16' zamiast 18' (sam ustawiałem... )
generalnie nie mogę na to cudeńko złego słowa powiedzieć
Aaa i po 2 sezonach czas na zmianę koloru felg. Doradźcie. Oto fabryczne barwy Mugena MF8:
Obecnie mam nr 3, baaardzo mocno zastanawiam się nad 1, 8, i nawet 4 mi się podoba. 2 i 7 odpadają
|
|
|