Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
mitsu00 - 06-07-2011, 18:13
| Robert_k napisał/a: | Masz rację nie mam na kloszu,
na kloszu outlandera II nic niema,
żadnych oznaczeń to znaczy że....
całe auto jest niezgodne z prawem ?
kto dał homologację na ten model ?
Ktoś mnie robi na szaro. | Masz wybite "E" homologujace reflektor do ruchu na terenie UE. Auta z USA maja homologacje "Dot". Nie zrozum mnie zle.... Jezdzij sobie na tym set up-ie ile chcesz.... Miej tylko swiadomosc chalupnictwa tego wariantu
borsak1 - 08-07-2011, 08:01
Panowie troszkę uciekacie od tematu a ja mam takie pytanko jakie zestawy świateł diodowych polecacie do outka (nowego) jak jest z montażem, podłączeniem. Szkoda mi troszkę ksenonów do jazdy w dzień.
mitsu00 - 08-07-2011, 15:20
| borsak1 napisał/a: | | Panowie troszkę uciekacie od tematu a ja mam takie pytanko jakie zestawy świateł diodowych polecacie do outka (nowego) jak jest z montażem, podłączeniem. Szkoda mi troszkę ksenonów do jazdy w dzień. | Odpowiedzi masz w tym watku. Wystarczy poczytac....
borsak1 - 11-07-2011, 07:35
@mitsu00 "Odpowiedzi masz w tym watku. Wystarczy poczytac.... " wiem wiem kolego ale jak patrzę na ilość stron to aż mi się ciepło robi.
elektryk - 11-07-2011, 08:47
| MetalMania napisał/a: | Eeee, czepiasz się. Kolega nie jeździ w cywilizowany kraj, to po co mu jakieś homologacje i atesty. U nas policjanci się na czymś takim nie znają | Zwykłe policmajstry pewnie się nie czepią. Na TVN Turbo w programie "Uwaga pirat" jest pokazówka jak jeździ po wawie wóz do badań technicznych, jakiś czas temu oglądałem jak kolesiowi zabrali dowód za LEDy pod reflektorem i głośny wydech. Innym razem inny koleś za przyciemniane szyby oddał dowód, bo nie chciał ściągać folii przy policjantach.
mitsu00 - 11-07-2011, 12:36
| elektryk napisał/a: | | Zwykłe policmajstry pewnie się nie czepią. Na TVN Turbo w programie "Uwaga pirat" jest pokazówka jak jeździ po wawie wóz do badań technicznych, jakiś czas temu oglądałem jak kolesiowi zabrali dowód za LEDy pod reflektorem i głośny wydech. Innym razem inny koleś za przyciemniane szyby oddał dowód, bo nie chciał ściągać folii przy policjantach. | I oby tak dalej. Tyle wiochmenow jezdzi po naszych drogach, ze najwyzszy czas zeby zaczac ich eliminowac.
elektryk - 11-07-2011, 13:32
| mitsu00 napisał/a: | | I oby tak dalej. Tyle wiochmenow jezdzi po naszych drogach, ze najwyzszy czas zeby zaczac ich eliminowac. | Ale z drugiej strony jest pełno samochodów z uszkodzonymi lub źle ustawionymi światłami, z poprzepalanymi żarówkami, etc. które IMHO sprawiają większe ryzyko niż wiejski tuning.
rezon - 11-07-2011, 14:09
| elektryk napisał/a: | | Ale z drugiej strony jest pełno samochodów z uszkodzonymi lub źle ustawionymi światłami, z poprzepalanymi żarówkami, etc. które IMHO sprawiają większe ryzyko niż wiejski tuning. | jedne i drugie stwarzają niepotrzebne ryzyko - podobnie zresztą jak czerwone kierunki z tyłu, których też nie brakuje, a które też nie spełniają żadnych norm EU
Gunner - 12-07-2011, 00:43
| rezon napisał/a: | | jedne i drugie stwarzają niepotrzebne ryzyko - podobnie zresztą jak czerwone kierunki z tyłu, których też nie brakuje, a które też nie spełniają żadnych norm EU |
| mitsu00 napisał/a: | | Tyle wiochmenow jezdzi po naszych drogach, ze najwyzszy czas zeby zaczac ich eliminowac |
Alez jestescie wrazliwi
| elektryk napisał/a: | | Ale z drugiej strony jest pełno samochodów z uszkodzonymi lub źle ustawionymi światłami, z poprzepalanymi żarówkami, etc. które IMHO sprawiają większe ryzyko niż wiejski tuning. |
Kolego ,chyba nigdy nie jechales przed outlanderem osobowka czyt.nizszym autem.
Te dopiero raza swoimi xenonami!!!!
mitsu00 - 12-07-2011, 07:28
| Gunner napisał/a: | Kolego ,chyba nigdy nie jechales przed outlanderem osobowka czyt.nizszym autem.
Te dopiero raza swoimi xenonami!!!! | Nie no bez jaj...... Wielokrotnie mialem inne miski za soba i nic nie dawalo po oczach. Za to jak wlacze 405W swojego xenona w bylym Outlanderze a teraz w Pajero, to dopiero daje po oczach....
grunzi - 13-07-2011, 19:32
Panowie mam pytanie: Jakie ledy philipsa stosujecie - 2x4 czy 2x5 diod?
mitsu00 - 13-07-2011, 19:36
| grunzi napisał/a: | | Panowie mam pytanie: Jakie ledy philipsa stosujecie - 2x4 czy 2x5 diod? | Chyba wiekszosc ma te z 5 diodami. Te z 4 sa malutkie.
PiotrKw - 13-07-2011, 19:53
To ja należę do mniejszości. Z czterema diodami spełniaja minimum jeżeli chodzi o powierzchnię światła określona przepisami. Razem 40 cm2 . ( o ile dobrze pamietam)
I jeżeli pasują wymiarowo ( u mnie nie miałem miejsca na 5 led i przy ich długości nie spełniałbym normy rozstawu świateł minimum 60 cm) to dlaczego nie ??
mitsu00 - 13-07-2011, 20:25
| PiotrKw napisał/a: | To ja należę do mniejszości. Z czterema diodami spełniaja minimum jeżeli chodzi o powierzchnię światła określona przepisami. Razem 40 cm2 . ( o ile dobrze pamietam)
I jeżeli pasują wymiarowo ( u mnie nie miałem miejsca na 5 led i przy ich długości nie spełniałbym normy rozstawu świateł minimum 60 cm) to dlaczego nie ?? | O jakiej powierzchni swiatla piszesz? Cos ci sie stanowczo pomieszalo... Przepisy dotyczace DRL narzucaja: minimalna odleglosc od ziemi 25 cm; minimalna odleglosc miedzy swiatlami - 60 cm; maksymalna odleglosc poszczegolnej lampy do obrysu zdezaka - 40cm.
PiotrKw - 13-07-2011, 20:32
| mitsu00 napisał/a: | | Cos ci sie stanowczo pomieszalo... |
Nie , nic się nie pomieszało . jest określona w przepisach wielkośc świateł dziennych podanych jako powierzchnia czynna obu reflektorów.
|
|
|