To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

mitsu00 - 06-07-2011, 18:13

Robert_k napisał/a:
Masz rację nie mam na kloszu,
na kloszu outlandera II nic niema,
żadnych oznaczeń to znaczy że....
całe auto jest niezgodne z prawem ?
kto dał homologację na ten model ?
Ktoś mnie robi na szaro.
Masz wybite "E" homologujace reflektor do ruchu na terenie UE. Auta z USA maja homologacje "Dot". Nie zrozum mnie zle.... Jezdzij sobie na tym set up-ie ile chcesz.... Miej tylko swiadomosc chalupnictwa tego wariantu :wink:
borsak1 - 08-07-2011, 08:01

Panowie troszkę uciekacie od tematu a ja mam takie pytanko jakie zestawy świateł diodowych polecacie do outka (nowego) jak jest z montażem, podłączeniem. Szkoda mi troszkę ksenonów do jazdy w dzień.
mitsu00 - 08-07-2011, 15:20

borsak1 napisał/a:
Panowie troszkę uciekacie od tematu a ja mam takie pytanko jakie zestawy świateł diodowych polecacie do outka (nowego) jak jest z montażem, podłączeniem. Szkoda mi troszkę ksenonów do jazdy w dzień.
Odpowiedzi masz w tym watku. Wystarczy poczytac.... :wink:
borsak1 - 11-07-2011, 07:35

@mitsu00 "Odpowiedzi masz w tym watku. Wystarczy poczytac.... " wiem wiem kolego ale jak patrzę na ilość stron to aż mi się ciepło robi.
elektryk - 11-07-2011, 08:47

MetalMania napisał/a:
Eeee, czepiasz się. Kolega nie jeździ w cywilizowany kraj, to po co mu jakieś homologacje i atesty. U nas policjanci się na czymś takim nie znają :-)
Zwykłe policmajstry pewnie się nie czepią. Na TVN Turbo w programie "Uwaga pirat" jest pokazówka jak jeździ po wawie wóz do badań technicznych, jakiś czas temu oglądałem jak kolesiowi zabrali dowód za LEDy pod reflektorem i głośny wydech. Innym razem inny koleś za przyciemniane szyby oddał dowód, bo nie chciał ściągać folii przy policjantach.
mitsu00 - 11-07-2011, 12:36

elektryk napisał/a:
Zwykłe policmajstry pewnie się nie czepią. Na TVN Turbo w programie "Uwaga pirat" jest pokazówka jak jeździ po wawie wóz do badań technicznych, jakiś czas temu oglądałem jak kolesiowi zabrali dowód za LEDy pod reflektorem i głośny wydech. Innym razem inny koleś za przyciemniane szyby oddał dowód, bo nie chciał ściągać folii przy policjantach.
I oby tak dalej. Tyle wiochmenow jezdzi po naszych drogach, ze najwyzszy czas zeby zaczac ich eliminowac.
elektryk - 11-07-2011, 13:32

mitsu00 napisał/a:
I oby tak dalej. Tyle wiochmenow jezdzi po naszych drogach, ze najwyzszy czas zeby zaczac ich eliminowac.
Ale z drugiej strony jest pełno samochodów z uszkodzonymi lub źle ustawionymi światłami, z poprzepalanymi żarówkami, etc. które IMHO sprawiają większe ryzyko niż wiejski tuning.
rezon - 11-07-2011, 14:09

elektryk napisał/a:
Ale z drugiej strony jest pełno samochodów z uszkodzonymi lub źle ustawionymi światłami, z poprzepalanymi żarówkami, etc. które IMHO sprawiają większe ryzyko niż wiejski tuning.
jedne i drugie stwarzają niepotrzebne ryzyko - podobnie zresztą jak czerwone kierunki z tyłu, których też nie brakuje, a które też nie spełniają żadnych norm EU
Gunner - 12-07-2011, 00:43

rezon napisał/a:
jedne i drugie stwarzają niepotrzebne ryzyko - podobnie zresztą jak czerwone kierunki z tyłu, których też nie brakuje, a które też nie spełniają żadnych norm EU

mitsu00 napisał/a:
Tyle wiochmenow jezdzi po naszych drogach, ze najwyzszy czas zeby zaczac ich eliminowac

Alez jestescie wrazliwi :shock:

elektryk napisał/a:

Kolego ,chyba nigdy nie jechales przed outlanderem osobowka czyt.nizszym autem.
Te dopiero raza swoimi xenonami!!!!

mitsu00 - 12-07-2011, 07:28

Gunner napisał/a:
Kolego ,chyba nigdy nie jechales przed outlanderem osobowka czyt.nizszym autem.
Te dopiero raza swoimi xenonami!!!!
Nie no bez jaj...... Wielokrotnie mialem inne miski za soba i nic nie dawalo po oczach. Za to jak wlacze 405W swojego xenona w bylym Outlanderze a teraz w Pajero, to dopiero daje po oczach.... :shock:
grunzi - 13-07-2011, 19:32

Panowie mam pytanie: Jakie ledy philipsa stosujecie - 2x4 czy 2x5 diod?
mitsu00 - 13-07-2011, 19:36

grunzi napisał/a:
Panowie mam pytanie: Jakie ledy philipsa stosujecie - 2x4 czy 2x5 diod?
Chyba wiekszosc ma te z 5 diodami. Te z 4 sa malutkie.
PiotrKw - 13-07-2011, 19:53

To ja należę do mniejszości. :wink: Z czterema diodami spełniaja minimum jeżeli chodzi o powierzchnię światła określona przepisami. Razem 40 cm2 . ( o ile dobrze pamietam)
I jeżeli pasują wymiarowo ( u mnie nie miałem miejsca na 5 led i przy ich długości nie spełniałbym normy rozstawu świateł minimum 60 cm) to dlaczego nie ??

mitsu00 - 13-07-2011, 20:25

PiotrKw napisał/a:
To ja należę do mniejszości. :wink: Z czterema diodami spełniaja minimum jeżeli chodzi o powierzchnię światła określona przepisami. Razem 40 cm2 . ( o ile dobrze pamietam)
I jeżeli pasują wymiarowo ( u mnie nie miałem miejsca na 5 led i przy ich długości nie spełniałbym normy rozstawu świateł minimum 60 cm) to dlaczego nie ??
O jakiej powierzchni swiatla piszesz? Cos ci sie stanowczo pomieszalo... :wink: Przepisy dotyczace DRL narzucaja: minimalna odleglosc od ziemi 25 cm; minimalna odleglosc miedzy swiatlami - 60 cm; maksymalna odleglosc poszczegolnej lampy do obrysu zdezaka - 40cm.
PiotrKw - 13-07-2011, 20:32

mitsu00 napisał/a:
Cos ci sie stanowczo pomieszalo...

Nie , nic się nie pomieszało . jest określona w przepisach wielkośc świateł dziennych podanych jako powierzchnia czynna obu reflektorów.