To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

fj_mike - 19-07-2011, 14:36

Maciek napisał/a:
Ale się mażesz :-) a przeca mój widziałeś na żywca :-)

Chciałem Dominika zmobilizować :P

Anonymous - 21-07-2011, 12:40

dobra chyba mamy winnego niedziałającej klimy :P zawór rozprężny, 2 fachmanów potwierdziło przy tym obaj zwrócili uwagę na słaby stan chłodnicy od klimy (powypychane żeberka od pędu powietrza) zawór zamówiony u Marka Malika nówka 340 zł w aso prawie 500, a w stanach zamiennik 30$ :roll: w PL niedostępny, jak zwykle paranoja, bo żeby ściągnąć ten zamiennik z juesej to trzeba jeszcze rzucić 35$ na przesyłkę i pewnie na miejscu opłacić cło więc wyjdą podobne koszta co oryginał od Japaneze.... do tego zamiennik chłodnicy 300 - dobrze że to już dostępne na miejscu...

teraz pytania :D :P poradzę sobie sam w wymianą tej chłodnicy od klimy ? bo zawór raczej wymienię wiem gdzie jest tylko jeszcze jak rozpołowić tę puszkę z nim bez wyciągania puszki spod deski? przy demontażu chłodnicy od klimy muszę demontować wiatraki ze zwykłej chłodnicy czy tylko spuszczam płyn, odpinam przewody odkręcam górne mocowanie i już mogę szarpać do góry ?

ta chłodnica podejdzie ?
http://allegro.pl/chlodni...1719826452.html

robertdg - 21-07-2011, 12:43

Muisisz zwrócić uwagę, czy podstawa do mocowania przewodów ma być w poziomie czy pod kątem, zerknij u siebie pod maske ;-)
stary alfer - 21-07-2011, 12:48

Derpin napisał/a:
i pewnie na miejscu opłacić cło

Zapomniałeś gdzie ja pracuję ;)

Anonymous - 21-07-2011, 12:58

stary alfer napisał/a:

Zapomniałeś gdzie ja pracuję ;)

pomyślałem o Tobie :P ale dochodzi jeszcze czas oczekiwania do 4 tygodni którego niestety nie mam :P u Marka mam czekać tydzień na sprowadzenie z magazynu w europie a to mi robi dużą różnicę :P

robertdg, no właśnie coś mi się obiło o tej stopie :P myślałem że uda się bez latania do auta bo leje dziś strasznie :P

stary alfer - 21-07-2011, 13:02

Derpin napisał/a:
ale dochodzi jeszcze czas oczekiwania do 4 tygodni którego niestety nie mam

Przesyłka EMS to max kilka dni, paczka PR max do 10.

Nakłamali Cię :P

Ale spoko, jakby co to wiesz gdzie mnie szukać ;)

robertdg - 21-07-2011, 13:03

Katalog Nissens pokazuje że stopa ma być w poziomie, podaj numer VIN sprawdzimy ;-)
robertdg - 21-07-2011, 14:10

Tak ma to wyglądać i potwierdza to kilka różnych źródeł poza CAPS'em :P

http://hyautoparts.en.gas...ts/1271939.html

deejay - 21-07-2011, 20:48

Derpin napisał/a:
dobra chyba mamy winnego niedziałającej klimy zawór rozprężny

a pisałem ci o tym ... :P

co do wymiany skraplacza , to wystarczy odchylic chłodnice płynu chlodzącego do tyły i masz wszystko na dłoni , roboty spokojnie na ok 30 min , tu masz fotke jak wymieniałem u siebie w poprzednim aucie :wink:

Anonymous - 21-07-2011, 20:57

deejay napisał/a:
Derpin napisał/a:
dobra chyba mamy winnego niedziałającej klimy zawór rozprężny

a pisałem ci o tym ... :P

też chcesz "pomógł" :P ;) heheh ;P no pisałeś pisałeś ale jak to nie będzie zawór to wyślesz mi swoją sprężarkę :P :D

co do stopy w chłodnicy klimy to tak jak pisał Robert jest w poziomie, więc ta z alegrodu odpada.... znaleziony na razie zamiennik nissena kosztuje 640 w detalu i 440 zł po rabatach cool :doubt: jutro dowiem się czy być może jeden znajomy załatwi coś w cenie tej z alegrosza...

EDIT:

oooo Bartku, chyba edytowałeś post :P teraz dostaniesz pomagajkę :) dzięki :)

deejay - 21-07-2011, 21:00

Derpin napisał/a:
też chcesz "pomógł" heheh ;P no pisałeś pisałeś ale jak to nie będzie zawór to wyślesz mi swoją sprężarkę

ja tylko sugerowałem i podejrzewałem zawór , ale nie wykonywałem pełnej diagnostyki klimy :mrgreen:

Rafal_Szczecin - 21-07-2011, 22:02

zapomnialem do Ciebie zadzownic , za ok 400 mozemy miec helli :)
luckyluck - 23-07-2011, 22:39

robertdg napisał/a:
Muisisz zwrócić uwagę, czy podstawa do mocowania przewodów ma być w poziomie czy pod kątem

Zawsze można dogiąć. :oops: :P

Anonymous - 23-07-2011, 23:06

luckyluck napisał/a:
Zawsze można dogiąć. :oops: :P

ni dy rydy, zamówiona już chodnica nissen'a i 450 w kieszeni mniej...

luckyluck - 23-07-2011, 23:22

Chciałeś Pan Galantego, płać... :lol:
Generalnie może i lepiej, oszczędzisz sobie czas na szukanie szpeca, który dogiąłby bez połamania. 8)