Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)
fj_mike - 19-07-2011, 14:36
Maciek napisał/a: | Ale się mażesz a przeca mój widziałeś na żywca |
Chciałem Dominika zmobilizować
Anonymous - 21-07-2011, 12:40
dobra chyba mamy winnego niedziałającej klimy zawór rozprężny, 2 fachmanów potwierdziło przy tym obaj zwrócili uwagę na słaby stan chłodnicy od klimy (powypychane żeberka od pędu powietrza) zawór zamówiony u Marka Malika nówka 340 zł w aso prawie 500, a w stanach zamiennik 30$ w PL niedostępny, jak zwykle paranoja, bo żeby ściągnąć ten zamiennik z juesej to trzeba jeszcze rzucić 35$ na przesyłkę i pewnie na miejscu opłacić cło więc wyjdą podobne koszta co oryginał od Japaneze.... do tego zamiennik chłodnicy 300 - dobrze że to już dostępne na miejscu...
teraz pytania poradzę sobie sam w wymianą tej chłodnicy od klimy ? bo zawór raczej wymienię wiem gdzie jest tylko jeszcze jak rozpołowić tę puszkę z nim bez wyciągania puszki spod deski? przy demontażu chłodnicy od klimy muszę demontować wiatraki ze zwykłej chłodnicy czy tylko spuszczam płyn, odpinam przewody odkręcam górne mocowanie i już mogę szarpać do góry ?
ta chłodnica podejdzie ?
http://allegro.pl/chlodni...1719826452.html
robertdg - 21-07-2011, 12:43
Muisisz zwrócić uwagę, czy podstawa do mocowania przewodów ma być w poziomie czy pod kątem, zerknij u siebie pod maske
stary alfer - 21-07-2011, 12:48
Derpin napisał/a: | i pewnie na miejscu opłacić cło |
Zapomniałeś gdzie ja pracuję
Anonymous - 21-07-2011, 12:58
stary alfer napisał/a: |
Zapomniałeś gdzie ja pracuję |
pomyślałem o Tobie ale dochodzi jeszcze czas oczekiwania do 4 tygodni którego niestety nie mam u Marka mam czekać tydzień na sprowadzenie z magazynu w europie a to mi robi dużą różnicę
robertdg, no właśnie coś mi się obiło o tej stopie myślałem że uda się bez latania do auta bo leje dziś strasznie
stary alfer - 21-07-2011, 13:02
Derpin napisał/a: | ale dochodzi jeszcze czas oczekiwania do 4 tygodni którego niestety nie mam |
Przesyłka EMS to max kilka dni, paczka PR max do 10.
Nakłamali Cię
Ale spoko, jakby co to wiesz gdzie mnie szukać
robertdg - 21-07-2011, 13:03
Katalog Nissens pokazuje że stopa ma być w poziomie, podaj numer VIN sprawdzimy
robertdg - 21-07-2011, 14:10
Tak ma to wyglądać i potwierdza to kilka różnych źródeł poza CAPS'em
http://hyautoparts.en.gas...ts/1271939.html
deejay - 21-07-2011, 20:48
Derpin napisał/a: | dobra chyba mamy winnego niedziałającej klimy zawór rozprężny |
a pisałem ci o tym ...
co do wymiany skraplacza , to wystarczy odchylic chłodnice płynu chlodzącego do tyły i masz wszystko na dłoni , roboty spokojnie na ok 30 min , tu masz fotke jak wymieniałem u siebie w poprzednim aucie
Anonymous - 21-07-2011, 20:57
deejay napisał/a: | Derpin napisał/a: | dobra chyba mamy winnego niedziałającej klimy zawór rozprężny |
a pisałem ci o tym ... |
też chcesz "pomógł" heheh ;P no pisałeś pisałeś ale jak to nie będzie zawór to wyślesz mi swoją sprężarkę
co do stopy w chłodnicy klimy to tak jak pisał Robert jest w poziomie, więc ta z alegrodu odpada.... znaleziony na razie zamiennik nissena kosztuje 640 w detalu i 440 zł po rabatach cool jutro dowiem się czy być może jeden znajomy załatwi coś w cenie tej z alegrosza...
EDIT:
oooo Bartku, chyba edytowałeś post teraz dostaniesz pomagajkę dzięki
deejay - 21-07-2011, 21:00
Derpin napisał/a: | też chcesz "pomógł" heheh ;P no pisałeś pisałeś ale jak to nie będzie zawór to wyślesz mi swoją sprężarkę |
ja tylko sugerowałem i podejrzewałem zawór , ale nie wykonywałem pełnej diagnostyki klimy
Rafal_Szczecin - 21-07-2011, 22:02
zapomnialem do Ciebie zadzownic , za ok 400 mozemy miec helli
luckyluck - 23-07-2011, 22:39
robertdg napisał/a: | Muisisz zwrócić uwagę, czy podstawa do mocowania przewodów ma być w poziomie czy pod kątem |
Zawsze można dogiąć.
Anonymous - 23-07-2011, 23:06
luckyluck napisał/a: | Zawsze można dogiąć. |
ni dy rydy, zamówiona już chodnica nissen'a i 450 w kieszeni mniej...
luckyluck - 23-07-2011, 23:22
Chciałeś Pan Galantego, płać...
Generalnie może i lepiej, oszczędzisz sobie czas na szukanie szpeca, który dogiąłby bez połamania.
|
|
|