Nasze Miśki - My Blu Gal by M6riano
m6riano - 22-09-2011, 08:36
Zabawy Piwora z łożyskiem:
cns80 - 22-09-2011, 08:55
m6riano, nie strajkujesz ?
m6riano - 22-09-2011, 09:02
Ja już dzisiaj zarobiony jestem więc idę spać..po za tym chcesz żebym do końca wykończył sprzęgło i ten nieszczęsny rozrząd co mi ma dziś Piwor wymienić?;-)
m6riano - 23-09-2011, 06:47
Cytat: | m6riano, zrób koniecznie fotki starego paska, chcę zobaczyć jak wygląda po takim przebiegu |
O którym pasku piszesz...bo rozrządu wyglądał całkiem całkiem(contitech) natomiast balansowy pękł(bosch)
Arturro-86 - 23-09-2011, 19:10
m6riano napisał/a: | Cytat: | m6riano, zrób koniecznie fotki starego paska, chcę zobaczyć jak wygląda po takim przebiegu |
O którym pasku piszesz...bo rozrządu wyglądał całkiem całkiem(contitech) natomiast balansowy pękł(bosch) |
W zasadzie miałem na myśli pasek rozrządu, ale interesuje mnie każda fotka z wymiany
A balansowy pękł kiedy ... podczas wymiany mam nadzieję
Torp12 - 23-09-2011, 19:21
Arturro-86 napisał/a: |
A balansowy pękł kiedy ... podczas wymiany mam nadzieję |
Balansowy pękł mu w bliżej nie określonym czasie, ale przed wymianą;) Piwor rozmontowując go łapał sie za głowe:)
Piwor - 23-09-2011, 19:54
Arturro-86, Panie, a co ja rzeźnik jestem?
Arturro-86 - 23-09-2011, 21:21
Piwor napisał/a: | Arturro-86, Panie, a co ja rzeźnik jestem? |
Jeśli się zajmujesz taką robotą, to podejrzewam, że nie
Nikogo nie chciałem obrazić, pytałem z ciekawości Mógł Ci poprostu się już "rozsypać w rękach"...
Torp12 napisał/a: | Balansowy pękł mu w bliżej nie określonym czasie, ale przed wymianą;) Piwor rozmontowując go łapał sie za głowe:) |
Jakie w sumie ten pasek balansowy spełnia zadanie w tym samochodzie? Bo jeśli pękł to chyba to miało jakiś wpływ na pracę silnika
deejay - 23-09-2011, 21:30
Cytat: | Jakie w sumie ten pasek balansowy spełnia zadanie w tym samochodzie? Bo jeśli pękł to chyba to miało jakiś wpływ na pracę silnika |
jak sam nazwa mówi
Cyt: "Wałki wyrównoważające mają za zadanie eliminowanie drgań i nierównomierności pracy silnika dzięki kompensowaniu sił powstających w układzie korbowo-tłokowym.
W silnikach wyrównoważanych tą metodą umieszcza się dwa wałki napędzane od wału korbowego. Wałki obracają się w przeciwnych kierunkach z dwukrotnie większą prędkością niż wał korbowy. Potocznie określa się, że silniki tak wyrównoważone charakteryzują się wyższą "kulturą pracy".
Arturro-86 - 23-09-2011, 21:38
deejay napisał/a: | Cytat: | Jakie w sumie ten pasek balansowy spełnia zadanie w tym samochodzie? Bo jeśli pękł to chyba to miało jakiś wpływ na pracę silnika |
jak sam nazwa mówi
Cyt: "Wałki wyrównoważające mają za zadanie eliminowanie drgań i nierównomierności pracy silnika dzięki kompensowaniu sił powstających w układzie korbowo-tłokowym.
W silnikach wyrównoważanych tą metodą umieszcza się dwa wałki napędzane od wału korbowego. Wałki obracają się w przeciwnych kierunkach z dwukrotnie większą prędkością niż wał korbowy. Potocznie określa się, że silniki tak wyrównoważone charakteryzują się wyższą "kulturą pracy". |
Dobrze, że istnieją ludzie oświeceni
Myślałem coś w tym kierunku, ale zawsze to lepiej się upewnić... dzięki Bartek
m6riano - 23-09-2011, 22:37
Arturro-86 napisał/a: | Bo jeśli pękł to chyba to miało jakiś wpływ na pracę silnika |
Nie wiem po co...bo jak miałem "pękniety" pasek to chodził cichutko i równo...teraz jak mam założony to chodzi jak traktor i przy 3 tys. i wyżej telepie jak mermela o 6 rano pod sklepem..;-)
ps. kolejne fotki z wymiany łożyska:
deejay - 23-09-2011, 22:42
[quote="m6riano"] Arturro-86 napisał/a: | Bo jeśli pękł to chyba to miało jakiś wpływ na pracę silnika |
Nie wiem po co...bo jak miałem "pękniety" pasek to chodził cichutko i równo...teraz jak mam założony to chodzi jak traktor i przy 3 tys. i wyżej telepie jak mermela o 6 rano pod sklepem..;
A kto montował pasek ?, bo twój opis świadczy o zle ustawionym balansie .
m6riano - 23-09-2011, 22:55
Piwor..wiem że jest źle ustawiony..ale że Piwor to tylko pół cyborg i zasuwał wczoraj od 8 do 6 dziś i potem znów od 8 do 17 a łikend ma wolny to umówiony jestem na poniedziałek...;-)
Pasek bala(n)sowy bosza(do kosza):
napinacz hydrauliczny:
Prawdopodobnie ori pompa Aisin:
kto wymyślił że pompę trzeba zmieniać co 180tkm..u mnie po 360;-)
uszczelniacze NOKa:
pasek rozrządu contitech:
nowy pasek Mitsuboshi (to chyba jakaś podróbka-powinien być Mitsubishi..;-)
inne tam takie duperele:rolki KOYO,NTN:
m6riano - 25-09-2011, 18:28
sveno napisał/a: | m6riano napisał/a: | jak pyknie 355tkm to wymieniamy nierząd..;-) | czyli w niedziele? |
hehe..a rozrząd wymieniony dopiero przy 361tkm..;-)
Maretzky85 - 26-09-2011, 08:15
Rozumiem, że mam się spodziewać teraz telefonu dlaczego jest źle mimo, że balans dobrze ustawiony ?
|
|
|