To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sportowa Elegancja

Torp12 - 10-03-2012, 13:34

Owczar no zobaczymy jak bedzie. bede dopytywal dokladnie przy odbiorze.

Tylko kto wrzuci ECU mastera i to wystroi :]

Owczar - 10-03-2012, 13:37

Torp12 napisał/a:
Tylko kto wrzuci ECU mastera i to wystroi :]

Kto wystroi dobrze :) tak powinno brzmieć pytanie. Podpytaj Bartka, może kogoś zna.

Zrobisz sporo zmian i to się aż prosi o strojenie. Bez strojenia może nie będzie gorzej, ale bedzie lepiej. Trzeba będzie postawić te kropkę nad i :) Takie jest moje zdanie.

Zapomniałem jeszcze dodać że w przypadku 2,5 po 2 lifcie wycięcie głównego kata nie wpływa na działanie sond. Mowa tylko o prekatach, które są w kolektorach. Tak więc jeśli mowa o głównym kacie to można go wycinać praktycznie w każdym 2,5. Nie należy ruszać tylko prekatów w kolektorach po 2 lifcie. Jednak wzrostu osiągów nie należy się spodziewać ;)

Torp12 - 10-03-2012, 13:41

Owczar napisał/a:

Zrobisz sporo zmian i to się aż prosi o strojenie. Bez strojenia może nie będzie gorzej, ale bedzie lepiej. Trzeba będzie postawić te kropkę nad i :) Takie jest moje zdanie.

Spoko jak nie bede wstanie Cie objechac to bedziemy modzic dalej :badgrin:

Owczar - 10-03-2012, 13:47

Hehe, no tak jak już mówiłem, póki nie założysz turbo to nie mam się czego bać :P

Honda Civic, type S 2.0Vtec 160KM w manualu nie może dać rady mojemu Złomkowi :)

3 próby i w żadnej nie odjechał dalej niż na pół samochodu. Robił swap z 1,6 na k20a3, a teraz szuka k20a2 z type R bo nie może się pogodzić z tym że gala w AT nie objeżdża ;)

MATTNATTS - 10-03-2012, 16:13

Owczar napisał/a:
Który lift?

niestety po drugim :( Miałem zamiar prekat też usunąć i tylko flash Ecu.
Owczar napisał/a:
Honda Civic, type S 2.0Vtec 160KM w manualu nie może dać rady mojemu Złomkowi :)

To Złomek chyba w dobrej kondycji jest :P

Torp nie doczytałem jeszcze całej historii ,myślałeś jeszcze o dolocie z vr-4?
A Ecu Master ze strojeniem to 1,5k

fj_mike - 10-03-2012, 17:33

Owczar napisał/a:
a teraz szuka k20a2 z type R bo nie może się pogodzić z tym że gala w AT nie objeżdża ;)

Co za ambicje :mrgreen:

Owczar - 10-03-2012, 18:21

MATTNATTS napisał/a:
niestety po drugim Miałem zamiar prekat też usunąć i tylko flash Ecu.

Tak, ale z flashem też jest problem. Nie ma stockowego bez katów. Trzeba trochę posiedzieć by to zrobić. Najpierw na płytce znaleźć która nóżka procesora odpowiada za sondę, a potem ja wyłączyć w sofcie.. Miałem to robić, ale czasu brak...

Torp12 - 10-03-2012, 19:47

MATTNATTS napisał/a:

Torp nie doczytałem jeszcze całej historii ,myślałeś jeszcze o dolocie z vr-4?

Myslalem ale ciezko to zdobyc dlatego narazie K&N musi wystarczyc.

SPIDER-ek - 10-03-2012, 23:56

Torp12, ja i tak trzymam kciuki za mody, miejmy nadzieje że będziesz zadowolony z rezultatu.
Torp12 - 10-03-2012, 23:59

Owczar napisał/a:
Hehe, no tak jak już mówiłem, póki nie założysz turbo to nie mam się czego bać :P

3 próby i w żadnej nie odjechał dalej niż na pół samochodu.

Owczar ale dla mnie wystarczylo by byc przed Toba te pół samochodu :P

Torp12 - 10-03-2012, 23:59

SPIDER-ek napisał/a:
Torp12, ja i tak trzymam kciuki za mody, miejmy nadzieje że będziesz zadowolony z rezultatu.

No wreszcie jakies dobre słowo:) DZieki Sebastian:)

fj_mike - 11-03-2012, 00:04

Torp12, bardzo mi się podoba chęć zmodzenia czegoś nowego nudnych silnikach Galanta EA. Montaż sprężyn gazowych do otwierania maski to nie szał :P
Martwi mnie jedna rzecz:
Cytat:
Jedyna rzecz na minus w dzisiejszym dniu to hamownia... Rekin wydusił 121 Km i 171 Nm...

Masz wykres?

Torp12 - 11-03-2012, 00:14

fj_mike napisał/a:

Masz wykres?

Bede mial po odbiorze łączny z hamowaniem po modzie.

fj_mike - 11-03-2012, 00:17

Torp12 napisał/a:
Bede mial po odbiorze łączny z hamowaniem po modzie.

Czekamy zatem ;)

Torp12 - 11-03-2012, 00:20

fj_mike napisał/a:

Czekamy zatem ;)

Chociaz w sumie co Ci z wykresu? Wyczytasz z niego cos wiecej? Nie widac na nim zadnych nieprawidlowosci wiekszych.