[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.
polaff - 14-02-2014, 13:18
Sycior, najprościej jest wyjąć z podłokietnika wypełnienie i wypchnąć od spodu przyciski od grzania foteli.
Sycior - 14-02-2014, 14:19
Czyli otwieram podłokietnik, wyciągam wypełnienie, i wsadzam głeboko łapę aż sięgne spodu przycisków i je wypchnąć. Dużo siły trzeba użyć? Pytam się co by wiedzieć, bo się okaże że łatwo wychodzą, a wymacam nie to co trzeba, będę pchał i coś połamie ;p
Hugo - 14-02-2014, 20:35
| Sycior napisał/a: | | Czyli otwieram podłokietnik, wyciągam wypełnienie, i wsadzam głeboko łapę aż sięgne spodu przycisków i je wypchnąć | Dokładnie. | Sycior napisał/a: | | Dużo siły trzeba użyć? | Prawie wcale. One są tylko wsunięte, ich obudowa nie ma żadnych zapadek i zatrzasków.
Sycior - 15-02-2014, 17:58
Dzięki. Sprawdziłem, elegancko wyskakuje, kupie żaróweczki i wymienie
Jackall - 15-02-2014, 20:35
Sycior, żarówek proponuje Ci poszukać raczej w sklepach elektronicznych niż motoryzacyjnych, w tych drugich często mają marny wybór poza podstawowymi żarówkami.
magisterek - 16-02-2014, 10:36
witam potrzebuje podpowiedzi w jaki magiczny sposób wyciągnąć ta lewa kratkę nawiewu?
Hugo - 16-02-2014, 10:51
| magisterek napisał/a: | | witam potrzebuje podpowiedzi w jaki magiczny sposób wyciągnąć ta lewa kratkę nawiewu? | Mi się jeszcze nie udało jej wyciągnąć nie łąmiąc przynajmniej jednego zatrzasku (w 99% górnego).
magisterek - 16-02-2014, 10:52
siedzę od 30 minut. obróciłem ale wyciągnąć ni cholery nie mogę
Hugo - 16-02-2014, 11:29
| magisterek napisał/a: | | obróciłem ale wyciągnąć ni cholery nie mogę | Aha, chodzi o samą kratkę. A po co chcesz wyciągnąć samą kratkę? Nie da się jej wyjąć bez wyłamania delikatnych, plastikowych blokad po bokach. Wyciąga się cały panel, z kratką i przyciskami.
magisterek - 16-02-2014, 11:43
| Hugo napisał/a: | | A po co chcesz wyciągnąć samą kratkę? Nie da się jej wyjąć bez wyłamania delikatnych, plastikowych blokad po bokach. Wyciąga się cały panel, z kratką i przyciskami. |
jeśli mnie wzrok nie myli to na 1 stronie w pkt. 5 i ppkt. 5
mamy opisane ze wyciągamy samą kratkę żeby wyjąć resztę. ale jeśli nie trzeba to chętnie skorzystam z twoich rad jak to zrobić inaczej !!
Hugo - 16-02-2014, 12:14
| magisterek napisał/a: | | jeśli nie trzeba to chętnie skorzystam z twoich rad jak to zrobić inaczej | Nie podpowiem, bo jak pisałem wyżej zawsze coś ułamię
magisterek - 16-02-2014, 12:24
szkoda. Ale to potem sklejasz ? czy wkładasz ułamane ? Jak obrócisz kratkę to ile masz zatrzasków ?
p.s. jutro może uda się wrzucić zdjęcia z wymiany oświetlenia podgrzewania foteli.
sveno - 16-02-2014, 13:14
magisterek, da się to zrobić, ale poczekaj aż będzie cieplej, wtedy większa szansa, że nie połamiesz plastików.
W tym tutorialu pokazane jest jak to można zrobić. Ja osobiście wyszarpałem ten panel bez wyciągania kratki nawiewu I nic nie ułamałem, ale to było w lato, także albo ogrzewany garaż, albo podgrzej plastiki suszarką do włosów (ostrożnie) albo czekaj do lata
magisterek - 16-02-2014, 13:18
na siłę wyciągnąłeś do przodu?
sveno - 16-02-2014, 15:22
trochę do przodu, trochę do góry, trochę tępym śrubokrętem owiniętym szmatą (żeby nie porysować plastików) podważałem... jakoś wyszło.
|
|
|