To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

Wojciech Bogacz - 21-11-2012, 20:10

BeNeK napisał/a:
Galant trafił dzisiaj do blacharza :D Będzie się działo !
Chłopaki czym zabezpieczyć podłogę ? Bo ten koleś pewnie zapierniczy ją biteksem a to chyba najlepsze nie jest :roll:

Dzisiaj rozmawiałem z sąsiadem (no i parę fotek zaraz będzie) co do zabezpieczenia blachy i u mnie będzie wyglądać to tak:
1. farba podkładowa
2. masa uszczelniająca - dwa rodzaje w zależności od wielkości szczelin które ma uszczelnić
3. Baranek

[ Dodano: 21-11-2012, 20:47 ]
OK - po dzisiejszej wizycie u sąsiada sprawy wyglądają tak, że wszystko jest pospawane i gotowe do zabezpieczenia (tu i tam jeszcze się troszkę tą rdzę potraktuje wiertarką z odpowiednim narzędziem heh).

Co do pytań o grubość druta do spawania - wyjątkowo był 0,8 bo zabrakło 0,6... Spaw tam gdzie był oryginalnie punktowy to i taki został. Elementy które zostały wycięte i wspawane nowe zostały pociągnięte spawem ciągłym. Czemu nie pytać - nie wiem - ale mogę się dowiedzieć jakby co :mrgreen:

Na koniec - jak zwykle fotka tego co zostało "wymienione" 8)

jacek11 - 21-11-2012, 21:32

Wojciech Bogacz napisał/a:
1. farba podkładowa

epoksyd?
Co do pytań o grubość druta do spawania - wyjątkowo był 0,8 bo zabrakło 0,6...

zawsze spawam 0,8 :)

BeNeK - 29-11-2012, 19:37

Tak to wygląda na dzień dzisiejszy :wink: Jak oceniacie ? Ponieważ jak na blacharce się wgl nie znam :oops:

Wszyc - 29-11-2012, 21:49

Wygląda normalnie :P
BeNeK - 29-11-2012, 22:14

Wszyc napisał/a:

To chyba dobrze :mrgreen:

szpala85 - 30-11-2012, 00:52

a w moim chyba zaczyna szwankować immobilajzer .... przed wczoraj na mieście nie mogłem odpalić gala .... immo nie wyłapywał pierdolnika w kluczyku hehe ..10 min walczyłem aż w końcu sie zlitował hehe ...

wszystko przez te stanie w garażu , zaczyna sie buntować :wink:

Wojciech Bogacz - 30-11-2012, 10:41

szpala85 napisał/a:
a w moim chyba zaczyna szwankować immobilajzer .... przed wczoraj na mieście nie mogłem odpalić gala .... immo nie wyłapywał pierdolnika w kluczyku hehe ..10 min walczyłem aż w końcu sie zlitował hehe ...
wszystko przez te stanie w garażu , zaczyna sie buntować :wink:

Z mojego Gala wyleciało wszystko praktycznie - otwieranie drzwi jest z kluczyka mechanicznie i koniec. Nie ma zmiłuj. Zadnych alarmów i innych unieszkodliwiaczy...
Kiedyś jak się wystałem dwie godziny na mrozie aż mi sąsiad auto otworzył to stwierdziłem, ze wystarczy już heh

jacek11 - 30-11-2012, 16:54

Wszyc napisał/a:

jak to normalnie :x normalnie,to by ruda wyłaziła z każdego zakamarka,a tu za bardzo nie widać.chyba że na zdjęciach nie widać :P

szpala85 - 30-11-2012, 19:50

Wojciech Bogacz, hehe zaczyna się zima i przymrozki .. znowu będą jaja z otwieraniem przednich drzwi .. i będzie wchodzenie przez tylne , po fotelach do przodu i szarpanie aż sie otworzą hehe :mrgreen:

już się cieszę :mrgreen:

WINIU1990 - 01-12-2012, 15:21

Siema powiedzcie mi czy jak podgrzewane są fotele w galu tzn... czy tyłek też grzeje czy same plecy tak jak u mnie?
Czy może się ktoś orientuje ile może kosztować oddanie siedzenia do tapicera żeby zrobić pęknięcia w oparciu i gdzie w okolicy Wawy może być jakiś dobry i nie drogi?

jacek11 - 02-12-2012, 11:22

WINIU1990, zawsze mi się wydawało,że dupsko też powinno podgrzewać :) o tapicera zapytaj na forum regionalnym :)
WINIU1990 - 02-12-2012, 23:13

No tak na logikę też mi się tak wydaje :-)
BeNeK - 06-12-2012, 21:54

Jutro odbiór galanta :D Jak ktoś chciał by tynle światła czy silniczek od wycieraczki to mam do oddania :)

Jakiej firmy mogę dorwać wkładkę filtr powietrza ? U nas w PL pipercross chyba nie ma , na "jebaju" są ... K&N za drogie i zostaje chyba jeszcze simota ... może ktoś ma jakieś dojścia ? :D

Wojciech Bogacz - 21-12-2012, 13:43

A orientuje się ktoś, czemu mój Gal jakoś tak lekko na prawo ściąga ? Gdybym puścił kierownicę to za 3-4 sekundy ląduję w rowie...
Co może być przyczyną takiego zachowania ? Może po prostu geometrię mam rozjechaną ?

Hugo - 21-12-2012, 16:32

Może po prostu geometrię mam rozjechaną ?
Może. Przyczyną może być również np. lekki luz na końcówce drążka kierowniczego i/lub dziwnie zużyta opona. Co ciekawe mam obecnie dokładnie to samo i ciche stuki w układzie kierowniczym po lewej stronie. W ciemno kupiłem nową końcówkę, jak to nie ona to drążek kierowniczy się wymieni :wink: