[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji
Wojciech Bogacz - 21-11-2012, 20:10
BeNeK napisał/a: | Galant trafił dzisiaj do blacharza Będzie się działo !
Chłopaki czym zabezpieczyć podłogę ? Bo ten koleś pewnie zapierniczy ją biteksem a to chyba najlepsze nie jest |
Dzisiaj rozmawiałem z sąsiadem (no i parę fotek zaraz będzie) co do zabezpieczenia blachy i u mnie będzie wyglądać to tak:
1. farba podkładowa
2. masa uszczelniająca - dwa rodzaje w zależności od wielkości szczelin które ma uszczelnić
3. Baranek
[ Dodano: 21-11-2012, 20:47 ]
OK - po dzisiejszej wizycie u sąsiada sprawy wyglądają tak, że wszystko jest pospawane i gotowe do zabezpieczenia (tu i tam jeszcze się troszkę tą rdzę potraktuje wiertarką z odpowiednim narzędziem heh).
Co do pytań o grubość druta do spawania - wyjątkowo był 0,8 bo zabrakło 0,6... Spaw tam gdzie był oryginalnie punktowy to i taki został. Elementy które zostały wycięte i wspawane nowe zostały pociągnięte spawem ciągłym. Czemu nie pytać - nie wiem - ale mogę się dowiedzieć jakby co
Na koniec - jak zwykle fotka tego co zostało "wymienione"
jacek11 - 21-11-2012, 21:32
Wojciech Bogacz napisał/a: | 1. farba podkładowa |
epoksyd?
Wojciech Bogacz napisał/a: | Co do pytań o grubość druta do spawania - wyjątkowo był 0,8 bo zabrakło 0,6... |
zawsze spawam 0,8
BeNeK - 29-11-2012, 19:37
Tak to wygląda na dzień dzisiejszy Jak oceniacie ? Ponieważ jak na blacharce się wgl nie znam
Wszyc - 29-11-2012, 21:49
Wygląda normalnie
BeNeK - 29-11-2012, 22:14
Wszyc napisał/a: | Wygląda normalnie |
To chyba dobrze
szpala85 - 30-11-2012, 00:52
a w moim chyba zaczyna szwankować immobilajzer .... przed wczoraj na mieście nie mogłem odpalić gala .... immo nie wyłapywał pierdolnika w kluczyku hehe ..10 min walczyłem aż w końcu sie zlitował hehe ...
wszystko przez te stanie w garażu , zaczyna sie buntować
Wojciech Bogacz - 30-11-2012, 10:41
szpala85 napisał/a: | a w moim chyba zaczyna szwankować immobilajzer .... przed wczoraj na mieście nie mogłem odpalić gala .... immo nie wyłapywał pierdolnika w kluczyku hehe ..10 min walczyłem aż w końcu sie zlitował hehe ...
wszystko przez te stanie w garażu , zaczyna sie buntować |
Z mojego Gala wyleciało wszystko praktycznie - otwieranie drzwi jest z kluczyka mechanicznie i koniec. Nie ma zmiłuj. Zadnych alarmów i innych unieszkodliwiaczy...
Kiedyś jak się wystałem dwie godziny na mrozie aż mi sąsiad auto otworzył to stwierdziłem, ze wystarczy już heh
jacek11 - 30-11-2012, 16:54
Wszyc napisał/a: | Wygląda normalnie |
jak to normalnie normalnie,to by ruda wyłaziła z każdego zakamarka,a tu za bardzo nie widać.chyba że na zdjęciach nie widać
szpala85 - 30-11-2012, 19:50
Wojciech Bogacz, hehe zaczyna się zima i przymrozki .. znowu będą jaja z otwieraniem przednich drzwi .. i będzie wchodzenie przez tylne , po fotelach do przodu i szarpanie aż sie otworzą hehe
już się cieszę
WINIU1990 - 01-12-2012, 15:21
Siema powiedzcie mi czy jak podgrzewane są fotele w galu tzn... czy tyłek też grzeje czy same plecy tak jak u mnie?
Czy może się ktoś orientuje ile może kosztować oddanie siedzenia do tapicera żeby zrobić pęknięcia w oparciu i gdzie w okolicy Wawy może być jakiś dobry i nie drogi?
jacek11 - 02-12-2012, 11:22
WINIU1990, zawsze mi się wydawało,że dupsko też powinno podgrzewać o tapicera zapytaj na forum regionalnym
WINIU1990 - 02-12-2012, 23:13
No tak na logikę też mi się tak wydaje
BeNeK - 06-12-2012, 21:54
Jutro odbiór galanta Jak ktoś chciał by tynle światła czy silniczek od wycieraczki to mam do oddania
Jakiej firmy mogę dorwać wkładkę filtr powietrza ? U nas w PL pipercross chyba nie ma , na "jebaju" są ... K&N za drogie i zostaje chyba jeszcze simota ... może ktoś ma jakieś dojścia ?
Wojciech Bogacz - 21-12-2012, 13:43
A orientuje się ktoś, czemu mój Gal jakoś tak lekko na prawo ściąga ? Gdybym puścił kierownicę to za 3-4 sekundy ląduję w rowie...
Co może być przyczyną takiego zachowania ? Może po prostu geometrię mam rozjechaną ?
Hugo - 21-12-2012, 16:32
Wojciech Bogacz napisał/a: | Może po prostu geometrię mam rozjechaną ? | Może. Przyczyną może być również np. lekki luz na końcówce drążka kierowniczego i/lub dziwnie zużyta opona. Co ciekawe mam obecnie dokładnie to samo i ciche stuki w układzie kierowniczym po lewej stronie. W ciemno kupiłem nową końcówkę, jak to nie ona to drążek kierowniczy się wymieni
|
|
|