To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

tokyo - 06-05-2017, 16:41

- pablo kazdy zestaw powinien sie wylaczyc
- polecam zestawy parrot-a

pablo diablo - 06-05-2017, 19:16

Tu chodzi żeby się włączał, to ze się wyłączy to napewno,
Mam jakiś stary Noki, ale za każdym razem jak wsiadam trzeba go uruchamiać.

tyku - 06-05-2017, 19:46

pablo diablo napisał/a:
Tu chodzi żeby się włączał, to ze się wyłączy to napewno,

https://www.parrot.com/pl...parrot-neo-2-hd
:wink:

Karol8915 - 01-06-2017, 20:47

Witam mam problem z zestawem glosnomowiacym za każdym razem po włączeniu każe mi podać hasło. Byłem w serwisie mitsubishi za pierwszym razem probowali podłączyć nowy moduł co i tak nie przyniosło rezultatu, mechanik powiedział że nie wie o chodzi.. przyjechałem po pół roku znowu do serwisu z myślą że do informowali się w tym kierunku ale jedyna diagnoza jaka stwierdzili to wymiana modułu na nowy co i tak nie będzie pewności że zestaw będzie normalnie działał.. miał ktoś z Was podobny problem?
lurek - 15-06-2017, 21:30

Kupiłem nowy telefon i kompletnie zapomniałem o BT w aucie, aż do teraz.... nie dział :(

Zadziałał raz a potem nie łączy, wiem, wina starego radia i BT (BT rocznik 2008, radio nie wiem bo wymieniałem na takie ze zmieniarką ale pewnie też stare).

Telefon Xiaomi Redmi 4a,parowanie przechodzi bez problemu tyle, że potem nie łączy (automatycznie i ręcznie).

Zanim jednak rozważę wymianę radia, BT i prowadzenia kabla usb, mam pytanie, czy ktoś ma ww telefon i może potwierdzić, że działa bez problemu z nowszym modułem BT?

Dziwna sprawa, miałem już 3 smartphony i do tej pory moduł działał bez zarzutu :/

tokyo - 19-06-2017, 23:04

Dziala
Sprawdzone - zakladalem caly kpl 2 tyg temu i wlasciciel mial taki telefon

KmL22 - 02-07-2017, 13:18

Witam,
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ze sparowaniem telefonu z radiem?
Po naciśnięciu na kierownicy zestawu głośnomówiącego na radiu pojawia się "Listening" i ikona wyglądająca jak pusta bateria. Żadne komendy głosowe nie działają, nawet miła Pani z radia się nie odzywa.
Na forum znalazłem instrukcję czyszczenia dodanych urządzeń (przycisk kończenia rozmowy trzymam przez 2 sekundy, puszczamy i tak jeszcze 2), ale to też nic nie daje.
Dodam, że raz udało mi się usłyszeć Panią z radia ale szybko wyłączyłem radio bo rozmawiałem przez telefon (nacisnąłem przycisk do zestawu głośnomówiącego)
Może zresetować radio? jest jakiś sposób poza odłączeniem akumulatora?

Ok już sobie poradziłem, obudziłem Panią naciskając na radiu "CD"

grzesiopol - 02-07-2017, 16:49

Z tego co piszesz wnioskuje, że poprzedni właściciel nie usunął swojego telefonu, i nie masz założonego zabezpieczenia hasłem.
Ściągnij sobie instrukcje polskojęzyczną do Lancera, ewentualnie angielską jak coś tam kumasz. Zajrzyj do działu Komfort jazdy/Interfejs łączności .... , masz tam opisane jak skasować telefon zapisany do systemu i to musisz zrobić pierwsze a potem patrzysz do Parowanie telefonu .... i gotowe, Za dużo by tu pisać co i jak, a po odłączeniu akumulatora i tak będzie to samo.

KmL22 - 05-07-2017, 18:58

grzesiopol, dzięki za odpowiedź, ale tak jak później edytowałem posta już sobie z tym poradziłem ;)

Opisy czytałem ale moim problemem było to że babeczka milczała, wystarczyło że nacisnąłem na radiu CD i zaczęła mi mówić po francusku. :lol: Później już wszystko gładko poszło - jak się okazało poprzedni właściciel wykasował telefon ;)

lurek - 05-07-2017, 21:09

HA mam dobrą wiadomość dla posiadaczy Xiaomi (z MIMU 8.x), niedawno wyszła aktualizacja po której ... stare BT działa bez problemu :) (tfu tfu ;) )
timmi - 05-07-2017, 23:48

To ja u siebie miałem dziwną przypadłość z Z1 Compact znajomego na andku 5.1.1 łączyła się idealnie moja na tym samym systemie już nie ale na androidzie 4.4 już idealnie.Z3 to samo na 6.0.1 działało tak sobie za drugim odpaleniem połączyło zaś na 4.4 idealnie łączy.Męczący staje się ten BT jeszcze troche i z zadnym nowym smartfonem się nie połączy ten stary moduł.
lurek - 06-07-2017, 08:03

timmi napisał/a:
Męczący staje się ten BT jeszcze troche i z zadnym nowym smartfonem się nie połączy ten stary moduł.

Post wyżej, łączy z nowym Xioami Redmi 4a (BT 4.x) Też były problemy ale po aktualizacji śmiga. Widocznie jest to problem z BT w wyższej wersji ale nie z technologią tylko softem (kto jak napisze)

piomic - 08-07-2017, 12:29

tokyo napisał/a:
stary modul 100- 300zl

Gdzie taki stary moduł można dostać? Bo uwalił mi się ten z A010 na końcu numeru i nigdzie takich nie widzę. Po wyjęciu i ostudzeniu działa przez chwilę (bez obudowy dłużej) i znika.

Mac1 - 12-07-2017, 19:52

Czy ktoś z Was sparował Blackberry z systemem lancerowym? Mam q10 na Blackberry OS 10 i zastanawiam się czy będzie działać?
Robert_N - 13-07-2017, 08:10

Żona parowała BB10 i działało bez problemu.