To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

sniegu - 23-09-2012, 01:08

mkm napisał/a:
Kasy.

no i wszystko jasne zawsze chodzi o to samo, nie da się zrobić takiej impry po kosztach i ciąć gdzie się da,
o tym właśnie piszę na pewno nie zdobędzie się takiej kasy, a tym bardziej za każdym razem ktoś nowy musi rozmawiać z sponsorami i to się mija trochę z celem.
mkm puść Mi na pw cenę albo sms na komórkę nr powinieneś mieć o czym My rozmawiamy bo może kruszę niepotrzebnie kopię

Blondi 124 IQ odpuść:D

Morfi - 23-09-2012, 01:14

sniegu, ty odpuść. Bo kruszysz kopie i jest to wiecej aniżeli 20 tys. I zloty odbywały się zanim pojawili się Japani :)
sniegu - 23-09-2012, 01:20

Morfi napisał/a:
sniegu, ty odpuść. Bo kruszysz kopie i jest to wiecej aniżeli 20 tys. I zloty odbywały się zanim pojawili się Japani :)

może, ale to nie ten charakter żeby iść za tłumem...
zbyt duże ambicje we mnie siedzą i albo coś zmienię w sprawie zlotów albo uciszę na swoim przykładzie ludzi którzy narzekają na zloty, organizację albo atrakcję...
i to i to będzie dla mnie skucesem bo słuchania na 9 jak to im się nudzi miałem serdecznie dosyć...

Morfi - 23-09-2012, 01:28

sniegu, pokaz kto narzeka, wszyscy doceniają trud ludzi włożonych w organizacje.

sniegu napisał/a:
bo słuchania na 9 jak to im się nudzi miałem serdecznie dosyć...
trzeba być ignorantem aby nudzić się na zlocie. Ja nie miałem kiedy pogadać bo tyle się działo a nie szło być w dwóch miejscach naraz.

Malkontentom mówimy od dawna stanowcze nie.

Ale to nie temat na takie OT. Szukamy organizatorów na kolejny zlot. :mrgreen:

sniegu - 23-09-2012, 10:04

Morfi ale zrozum jak już napisałem na forum cacy cacy organizatorom cacy cacy ale wystarczy pokręcić się po ośrodku trzeźwym i być cichociemnym i wtedy wychodzą kwiatki.
Blondi - 23-09-2012, 10:23

sniegu, jak ktos sie nudził i nadawał na organizację Zlotu to nic nie zmieni to, że kolejny zrobi firma.
Nigdy nie dogodzisz wszystkim.
Jak ktoś się nudził moze nie przyjeżdżać na kolejny a narzekania zawsze będa bo taki z nas naród :)

sniegu napisał/a:
pokręcić się po ośrodku trzeźwym
to trzeba się było z nami napić a nie łazić byle gdzie :partyman:
koszmarek - 23-09-2012, 10:34

Dlaczego co roku jest to samo? Dlaczego nie można przejrzeć poprzednich tematów kiedy wybierano i ośrodki i organizatorów?

Ludzie, robicie z tego jakąś szopkę po prostu... zamiast skupić się na konkretach to bijecie pianę przez połowę stron... NIE MA NA TO CZASU !!!!

Dostałam już zapytanie od chętnych do organizacji z KONKRETAMI, ale jak nadal będziemy biadolić czemu nie firma albo czemu nie wawrzka bo mam blisko bądź cokolwiek to nie dojdziemy do niczego i nikt nie będzie mógł zacząć pracy....

sniegu, wykaż się trochę i poczytaj tematy z lat ubiegłych (chociaż dwóch !) i zobacz czemu nie firma i czemu wawrzka na razie odpadła ... chyba, że chcesz być organizatorem :D

Jeszcze raz, przestańcie bić pianę bez potrzeby i skupmy się na konkretach...

stary alfer - 23-09-2012, 13:43

koszmarek napisał/a:
albo czemu nie wawrzka bo mam blisko

Punkcik dla Ciebie Martyna ;)

Anonymous - 23-09-2012, 15:44

Morfi, MKM i Juicemann...

Napiszę do was zbiorczo, a w razie wątpliwości macie do mnie Telefon...

Jeśli chodzi o śniega, to akurat on jest jednym z nielicznych, którzy wiedzą co piszą.
Zaraz przeczytam różne zdania oponentów i teksty w stylu jak to fajnie się organizuje i jakie to fajne doświadczenie.

NIE.

Niestety tak nie jest.

Organizowałem IX i nie było łatwo, bo wszystko trzeba było robić od zera.
X już był prostszy, bo były przetarte szlaki. A i tak dziewczyny nie miały łatwo.

Śniegu pisze o składce na zlot.... Niemcy się składają i nie narzekają. Przemo o tym wie.
Tak wiem. Mówią ze Polacy to robią zloty bez składek....Ale na miłość boską.....Ja miałem prawie rok wywalony z życiorysu, z czego jak straciłem pracę to przez 3 miesiące przed zlotem w ogóle nie szukałem bo nie miałem na to czasu.

Dokładnie tak samo jak bardzo dużo pieniędzy wydawałem na TELEFON, DOJAZDY NA RENEGOCJACJE, o których wiem tylko JA.

Śniegu bardzo dużo ze mną rozmawiał na ten temat wtedy, i powiem wam szczerze, ze głodny nie chodziłem TYLKO dzięki nielicznym i między innymi jemu to zawdzięczam.

Zamiast bić pianę i jeździć po chłopaku to może warto potraktować to jako sugestię i wziąć pod uwagę?

A temat firmy wcale nie jest nieosiągalny.

Koszt takiego zlotu dla sponsorów to:
Plakaty - 2400pln
Ulotki - 1080 pln
Wpinki (zlot IX) - 3600 pln
Pozwolenie na przejazd bodajże 3x50 pln
Naklejki 940 pln
Namiot na dyskotekę to ~2000pln
Noclegi dla gości to ok 1500 pln
Komisówki - 900pln
Atrakcja wieczoru ok 3000pln
DJ 1800pln
Bannery 25pln / m2
i reszty nie pamiętam.....

Na wszystko do dziś trzymam faktury...

Dodajmy jazdy do zakładów świadczących usługi i miliony telefonów...

Kasy od sponsorów mieliśmy 24000 netto.....

i większość - zdecydowaną większość - załatwiła by firma za 12-15k?

Policzcie ile zostaje kasy...

Więc nie jest tak że śniegi pisze coś o czym nie ma pojęcia....

Prosta kalkulacja.

Zachowajcie więc troszkę wstrzemięźliwości zanim zaczniecie go atakować.

Temat pomocy o której piszecie od zeszłorocznych organizatorów.....

W tym roku usłyszałem, przepraszam, przeczytałem, że rzucam się jak Gówno w przeręblu, że się nie znam, że jestem głupi, że się wypiąłem na organizację to nie mam prawa głosu....

Szkoda tylko że sam zainteresowany mówi na zlocie do kobiety: że głupia jest bo jego ......Tu nick...... zna się na autach lepiej niż nie jeden facet.....

Szkoda że ta jego kobieta nie umie np. Spawać, bo moja (adresatka tychże słów) umie, ba nawet głowicę wymieni....więc po co ma się znać na markach???

itd...

Miło nie jest. A Śniegu pisze po prostu to co jest faktem. Jemu po prostu zależy i nie kryje goryczy którą każdy z nas gdzieś dostaje.

Pamiętajcie że najbardziej krytyczne zdanie powiedziane w oczy jest lepsze niż miód wylany jawnie a za plecami sama gorycz.

Śniegu, Odpuść proszę. To co wiesz i co mówisz wystarczy dla własnej satysfakcji.
Niech każdy piszę że OW Fregata jest nie cacy.....

Ja napiszę że wszędzie da się zrobić zlot....

NIech się teraz rozpisuje kto chce. Jak bym miał czas i pieniądzę na dojazdy to znów bym zrobił zlot i np. na OW Fregata....

Ciekawy tylko jestem ile krytyki bym przeczytał. Bo z doświadczenia wiem że IX zabolał wielu....bo był najlepszy....

Tyle ode mnie. Nie miejsce i czas na bicie śniega bo pisze co wie...a wie nie mało....

sniegu - 23-09-2012, 16:21

Forest mogę odpuścić pewnie tylko po co??? bo każdy odpuszcza??? jak już napisałem nie mój styl znasz i wiesz o co chodzi.
Polaczkowatość wychodzi z nas i tyle zaraz dostaniemy redy Forest że zniechęcamy resztę a uzasadnieniem będzie duża ilość OT...

sniegu - 23-09-2012, 17:21

Mister K napisał/a:

Śniegu wsadził kij w mrowisko - zawrzało

i z tego jestem znany
pale mosty i mogę iść tylko dalej :brave:
Papa Roach - Born with Nothing Die with Everything

stary alfer - 23-09-2012, 17:46

Mister K napisał/a:
ośrodek prędzej czy później zorientuje się, że takie imprezy są doskonalą reklamą

;)

Panowie, ok. Zbierzemy od każdego 100 zł. Przyjdzie super firma i zrobi nam Zlot wszech czasów. Odbędzie się on 3 raz na Wawrzkowiźnie. Będzie grejt.
Tyle, że zaraz odezwą się głosy dlaczego za stówę rocznie, plus paliwo, plus noclegi, plus jedzenie picie itp. mam zapieprzyć co roku 550 km? A dlaczego raz nie mogę mieć Zlotu pod nosem. Dlaczego inni maja lepiej? Przecież płacę to wymagam ;)

Utwierdzanie mnie, że Zlot to kupa roboty nic nie daje, bo mogę sobie jedynie wyobrażać jakie jest to poświęcenie. Widziałem skonanych organizatorów w ubiegłym roku i nie wiem jakby było źle złego słowa nie powiem.

Jak się to czyta, to mam wrażenie, że jesteśmy świadkami gigantycznej promocji Wawrzkowizny, której sami organizatorzy mają już dość.

Składamy się po stówce i robimy Zlot 500 km od Was. Wpadniecie?

I nie dziwcie, że otrzymujecie odpowiedzi: poczytajcie, o tym już było itp. Bo rzeczywiście o tym już było :P
Ponadto należy czasami czytać między wierszami i obserwować styl trzymania władzy na forum aby dojść do wniosku, że napieprzanie głową w mur i tak nic nie da ;)

Cieszę się, że poświęcacie swój czas, że chcecie dobrze. To jest godne pochwały, jednak wystarczy się dobrze rozejrzeć, aby wiedzieć, że nic się nie zmieni.
Takie są założenia. Kropka.
Czy są dobre? Niech każdy sam oceni.

Miłego popołudnia :)

grzesiopol - 23-09-2012, 19:08

Ależ nie kłóćcie sie bo na chwile obecna nawet ośrodka nie ma, ustalmy najpierw jaki ośrodek a potem kto będzie organizatorem. A tak bijecie pianę bez śmietany. Nie ważne czy blisko czy daleko, jezeli ktoś będzie chciał to dojedzie, jak nie to nie. Oczywiście, że najlepsz3e rozwiązanie jest to po środku więć wybierzmy jakiś ośrodek blisko dla wszystkich i będzie OK.
stary alfer - 23-09-2012, 19:14

grzesiopol napisał/a:
Oczywiście, że najlepsz3e rozwiązanie jest to po środku więć wybierzmy jakiś ośrodek blisko dla wszystkich i będzie OK

Rozwiązanie idealne bez możliwości realizacji ;)

Anonymous - 23-09-2012, 19:29

Dziwicie mnie wszyscy.... Skoro tak wiele osób dyskutuje to dlaczego nikt nie weźmie nie powie "ok ja pisze się na organizatora" Tylko każdy mówi można u mnie, można w mojej okolicy, można tu i tam ale...... ale ja nie mam czasu, ja pracuje itp.... Właśnie fajnie się mówi jak ktoś to robi a ktoś przyjeżdża na gotowe. To moje małe zdanie. Pozdrawiam

[ Dodano: 23-09-2012, 19:32 ]
Po drugie jeśli zliczając sponsorów suma wyjdzie nastu podawanych tysięcy... i wtedy po te 100zł nie trzeba już zbierać. A dzieląc nawet te 100zł na mies, to wyjdzie 8.3zł/mies więc śmieszne są twoje stwierdzenia koszmarek

[ Dodano: 23-09-2012, 19:34 ]
sorki koszmarek to miało być do stary alfer