To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Andrew - 21-11-2013, 07:35

Hugo ładnie się prezentuje Twój wóz :wink:
Hugo - 21-11-2013, 08:14

bielak930 napisał/a:
Czyżbyś miał w planie dołożyć zenony ?
Zgadłeś. Od kiedy zamontowałem soczewki biłem się z myślami. W końcu stwierdziłem, że założę jak się przepali chociaż jedna z żarówek mijania Tungsram. No i stało się. HID-y już jadą do mnie. Są soczewki i nie widać żadnej rzeźby, są spryskiwacze reflektorów, może pały nie będą się czepiać, a jak będą to znowu założę w/w żarówki.
Fragu napisał/a:
pewnie double foglights wpadną co ?
Bardziej podobają mi się te pojedyńcze ori Avance. ANDREW dzięki :wink:
Fragu - 21-11-2013, 08:19

Nie będą się czepiać, w a3 nigdy nikt nawet nie zajrzał :wink: Fajnie te lampy wyglądają..nawet bardzo.
Owczar - 21-11-2013, 09:13

Hugo, wszystko ładnie, poza tą płetwą :roll:
Hugo - 21-11-2013, 09:19

Fragu napisał/a:
Fajnie te lampy wyglądają..nawet bardzo.
Przerób sobie też. Robota fajna, tylko cierpliwość potrzebna. Ja musiałem 3 razy rozklejać i sklejać na nowo reflektory.
Owczar napisał/a:
Hugo, wszystko ładnie, poza tą płetwą
Przyzwyczaiłem się, latem przyszłego roku planuję całego lakierować a dach na czarno, to nie będzie się tak rzucać w oczy :wink: .
Fragu - 21-11-2013, 11:29

Hugo, masz oryginalną pompkę do sprysków szyby i świateł od gala?

Hugo napisał/a:
Przerób sobie też. Robota fajna, tylko cierpliwość potrzebna. Ja musiałem 3 razy rozklejać i sklejać na nowo reflektory.

Pomyślę nad tym, ale to chyba bym kupił inne lampy, bo te moje są nówki z 2011 i jak bym coś spieprzył to bym sobie nie wybaczył :D

Hugo - 21-11-2013, 12:23

Fragu napisał/a:
Hugo, masz oryginalną pompkę do sprysków szyby i świateł od gala?
Tak, oryginalny zbiorniczek z pompką do spryskiwaczy szyby i wysokociśnieniową do spryskiwaczy reflektorów.
Fragu napisał/a:
Pomyślę nad tym, ale to chyba bym kupił inne lampy, bo te moje są nówki z 2011 i jak bym coś spieprzył to bym sobie nie wybaczył
Masz nowe oryginalne lampy? Nieważne czy nowe czy stare, klosze są szklane, więc nie matowieją i się nie rysują, a jakby co same reflektory nie są drogie.
Fragu - 21-11-2013, 12:27

Hugo, tak lampy zostały kupione nowe w Mitsubishi w 2011 roku po stłuczce.
Pomyśle nad tym bo wyglądają super, ale to za jakiś czas.

Teraz chodzą mi po głowie spryski lamp. Czy w zderzak można zaadaptować zwykłe dysze z szyby? Np oryginalne od galanta lub jakieś mgłowe? Czy od razu dopasować jakieś typowo do lamp?

Tomek - 21-11-2013, 12:29

Fragu napisał/a:

Teraz chodzą mi po głowie spryski lamp. Czy w zderzak można zaadaptować zwykłe dysze z szyby?

można, jak chcesz mieć nic nie warty bajer na pokaz
dysze jak na szyby sprawdziły by się może jak byś miał jeszcze wycieraczki lamp

musisz założyć dysze do lamp, które dają więcej płynu
sama pompka też jest inna, większa i mocniejsza

komarsnk - 21-11-2013, 12:30

Fragu, muszą być dysze, które wytrzymają duże ciśnienie - o wiele wyższe niż dysze spryskiwaczy szyby.
Fragu - 21-11-2013, 12:32

Ok. A zbiorniczek sam się różni jakoś? Czy po prostu musi dojść druga pompka wysokiego ciśnienia? :wink:
Owczar - 21-11-2013, 12:33

Fragu, jak masz nowe lampy to szkoda ruszać. Ja mam też w miarę młode ori i świecą naprawdę dobrze. Ostatnio kupiłem jeszcze tungsramy, ustawiłem światła i mam wszystko legalnie i bez rzeźby.
Tomek - 21-11-2013, 12:36

Cytat:

Ok. A zbiorniczek sam się różni jakoś? Czy po prostu musi dojść druga pompka wysokiego ciśnienia? :wink:

zbiornik się różni
oryginalny zbiornik z galanta ze spryskiwaczem lamp miał dodatkową część, w której była zamocowana pompka tych sprysków
ale zawsze możesz pokombinować

Fragu - 21-11-2013, 12:40

tomek84 dzięki za info :) To poszukam coś i pomyśle.
Tomek - 21-11-2013, 13:18

Fragu napisał/a:
tomek84 dzięki za info :) To poszukam coś i pomyśle.

najprędzej szukaj anglików na części
w UK i Skandynawii te spryski były najczęściej
możesz też szukać od kombi, będziesz musiał zaślepić jedną dziurę po pompce