Nasze Miśki - Lancer Evo IV
piorunGSR - 02-09-2015, 22:19
Co prawda to już od soboty 15 sierpnia pozwolono rejestrować auta z kierą po prawej stronie. więc nie widze wielkiego halo z tego powodu. Fajnie że ci się udało w końcu zarejestrować, aczkolwiek było to bardziej przewidywalne niż to że woda jest mokra. RHD z Polskimi blachami. Tu na wyspach nikogo już od xxx lat nie dziwi LHD z wyspiarskimi blachami
Seiji - 03-09-2015, 02:00
za długo mieszkasz za granicą kolego bo już zapomniałeś polskie realia, samo położenie kierownicy nie jest dużym halo bo od 17 takie auta w kategorii M1 można w polsce rejestrować
problem w polandii leży w długości VIN a co za tym idzie prośbą o odstępstwo od warunków technicznych do ministerstwa transportu (raz dają, raz nie), i... homologacji europejskiej "certificate of conformity" pojazdu, a właściwie jej odpisu pomimo faktu, że auto już w UE było zarejestrowane
woda w polsce jest wieloma rzeczami, i czasami nie jest mokra
Matejko - 03-09-2015, 10:57
Seiji napisał/a: | problem w polandii leży w długości VIN a co za tym idzie prośbą o odstępstwo od warunków technicznych do ministerstwa transportu (raz dają, raz nie), i... homologacji europejskiej "certificate of conformity" pojazdu, a właściwie jej odpisu pomimo faktu, że auto już w UE było zarejestrowane |
rejestrowałem auto LHD, mimo posiadania przegladu i własnie "certificate of conformity" (znalazlem w schowku w aucie) i tak musialem isc do SKP i zrobic jakies skrocone badanie za 60zł, podobno wszystko zalezy od wydzialu komunikacji jedni uznaja inni nie
Seiji - 03-09-2015, 12:14
Matejko napisał/a: | rejestrowałem auto LHD, mimo posiadania przegladu i własnie "certificate of conformity" (znalazlem w schowku w aucie) i tak musialem isc do SKP i zrobic jakies skrocone badanie za 60zł, podobno wszystko zalezy od wydzialu komunikacji jedni uznaja inni nie |
powiem ci, że jaja zaczynają się jak się tego cerytfikatu nie ma bo nie jest obowiązkowe posiadanie go, mitsubishi polska posiada je tylko na modele do 4 lat wstecz, a mitsubishi europe tylko na modele wyprodukowane z długim VIN'em na europę
na tabliczcze znamionowej w japońcach masz tylko numer nadwozia i kolor bez żadnych mas/nacisków/innych pierdół które są potrzebne do pierwszego przeglądu
Wszyc - 03-09-2015, 13:50
Gratuluje Seiji kurcze jak teraz można to może ogarne jakąś Mazde Eunos Cosmo albo największe marzenie moje czyli toyota jzx100 mark ii
drexvs - 03-09-2015, 18:59
Wszyc napisał/a: | toyota jzx100 mark ii |
yepp
Hugo - 03-09-2015, 19:28
Wszyc napisał/a: | Mazde Eunos Cosmo | Chyba nie tylko Twoje marzenie. Powodzenia w zakupie, auto jest nie z tej ziemi Jak kupisz dasz się przejechać? Odpłatnie może być
arturj123 - 30-09-2015, 22:00
Trafił na motokiller-a
http://motokiller.pl/262359/Lancer-evo4
Seiji - 21-05-2016, 15:06
wpadły nowe felgi
rosomak1983 - 21-05-2016, 16:34
Kocur
MichciuGT - 21-05-2016, 17:40
no ładnie
Kleju - 23-05-2016, 08:50
Jeździłbym
Seiji - 05-02-2017, 00:01
dawno nic nie pisałem, w tyłek lancera stojącego w korku władował się jakiś typ w audi, gródź tylna całe szczęście cała, ucierpiała za to pompa ayc, tylny zderzak, i klapa na której pojawiły się wgniotki
link 4 naprawę wyceniło na 2300 zł, oczywiście bez pompy ayc bo 'nie widzą zależności przyczynowo skutkowej pomiędzy walnięciem w tył auta a uszkodzeniem pompy za zderzakiem
Bzyk_R1 - 05-02-2017, 09:12
Piękny Evo.
Co do zdarzenia. Wycena rzeczoznawcy ile auto jest warte, i faktura z naprawy dla link 4 na kwotę o 1zł niższą😊 oczywiście jeżeli dali szkodę całkowitą. Jak nie to po demontażu wszystkich uszkodzonych elementów zaproś likwidatora szkód niech zrobi dokumentację i ori części wrzucaj na fakturę.
Olivia - 06-02-2017, 00:27
Zapytam się ponieważ to polska rzeczywistość. Jeżeli zrobi tak jak napisałeś, czyli naprawi wszystko na częściach oryginalnych, ewentualnie używanych - z tego co wiem części do starszych Evo są ciężko dostępne - zapłaci, dostarczy do ubezpieczyciela faktury a pomimo tego ubezpieczyciel się na niego wypnie, co wtedy ?
Seiji, autko masz super. Wygląda bardzo lekko. Te czwórki które widziałam wyglądały bardziej ociężale.
|
|
|