Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
robertdg - 30-06-2017, 21:44
Bzyk_R1 napisał/a: | Zrobiłem "profesjonalny" kanał | Normalnie jest się czym chwalić, ja wiem że w zawodzie są niektórzy uzaleznieni od adrenaliny ale to byłby zbyt krótki jej przypływ a pózniej z honorami
Pawel1988 - 30-06-2017, 21:49
Dobra robota A satysfakcja gwarantowana Strażak sam zawsze da radę
angelos - 30-06-2017, 21:50
Myślę, że w zakładzie nikt by nie czekał 24h. Chyba, że zaprzyjaźnionym. Wygląda dobrze, kanał też ;]
Owczar - 30-06-2017, 22:18
robertdg napisał/a: | Bzyk_R1 napisał/a: | Zrobiłem "profesjonalny" kanał | Normalnie jest się czym chwalić, ja wiem że w zawodzie są niektórzy uzaleznieni od adrenaliny ale to byłby zbyt krótki jej przypływ a pózniej z honorami |
Ja też kombinuje czasem, ale pod to bym nie wszedł. W sklepie można kupić za grosze gotowe najazdy.
W@sio - 01-07-2017, 23:00
Bzyk_R1 - 02-07-2017, 08:40
Miska dobrze siadła więc zapuściliśmy się na Lubelszczyznę na wyczekiwane od dawna spotkanie z W@sio, . Outlanderki się wreszcie spotkały, my wciągnęliśmy kawusie i przyszedł czas na zwiedzanie starówki
Dzięki Piotruś wariacie Ty za oprowadzanie, kawkę, śpiewanie "Boys boys boys - Sabrina" , za oprawę muzyczną "Europe - The final countdown" dla fontanny multimedialnej kawały z czasów PRLu i w ogóle za pozytywny dzionek. Teraz pora na zwiedzanie naszego Pińczowa. Dzięki Mordko
A tu coś ode mnie:
Fragu - 02-07-2017, 14:51
To żeście pocisneli
I jak ja mam teraz sprostac jak wszystkie Turbiaki na poludniu/wschodzie kraju są?! Oo
Bzyk_R1 - 02-07-2017, 15:12
Fragu, Panie moderatorze obserwuje czasem powitalnie nowych forumowiczów i nie wiem czy wiesz ale z Bydgoszczy zarejestrował się nowy z O1T. także masz lepszą sytuację ode mnie.
Bzyk_R1 - 17-07-2017, 20:39
W temacie LSRG cisza. Ale taka cisza przed burzą. Dużo w planach, dużo zaczęte, szykuję się do konserwacji podwozia. Mam już chyba wszystkie potrzebne spinki, wybrałem już produkty. Będzie mleczko Dinitrol, będą produkty Noxudola 750, 900, 1600, 3100. Auto trafi na podnośnik który mam wynajęty na parę dni, zostanie ogołocone ze zderzaków, progów. Będzie zabezpieczone folią malarską, i pod spodem będę działał ja. Zapoznałem się z ofertami zakładów które robią takie zabiegi ale stwierdziłem że chcę zrobić sam, chcę zdemontować co się da. Postaram się zrobić dobrze jak dla siebie. Przy okazji zaciski zmienią kolor. Wpadną też kolejne poliuretany tym razem żółte na tylne zawieszenie mostu. Stare gumy a właściwie jedna powiedziała już dość.
Tymczasem kilometry się nakręcają. Jest już 165000, realizuję swój plan objechania każdego województwa, misiek służy do tego do czego został zakupiony. W ostatni weekend LSRG zwiedzał podkarpacie, okolice Jasła. Ostatnio po moich rabatach na Orlenie z kalkulatorem w ręku koszt przejechania 100km wynosi 21,86 zł Po tym jak spotkałem Wasia i zobaczyłem jak powinien wyglądać znaczek Ralliarta rozpocząłem własną produkcję. W sumie koszt zrobienia jednego jak i 30 był ten sam więc co tam... W miejsce chińskiego trafił produkt Made in Poland, i teraz mnie satysfakcjonuje. Zostało mi jeszcze sporo sztuk samoprzylepnych jak i laminowanych Był też czas na pomalowanie ramion wycieraczek, taki standard w Mitsubishi, wcześniej nie wyglądały, wymieniając spaloną żarówkę od podświetlenia awaryjnych znalazłem wewnątrz konsoli taką ciekawą rzecz z ostatniej fotki, magnes jak pod antenę CB, wprost z Francji, takie znalezisko
Niedługo rok z Turbiakiem, super rok pełen wrażeń, mnóstwo nowych rzeczy nowych doświadczeń. Będą podsumowania będą podziękowania. Dużo bym jeszcze chciał zrobić, na czarnym podwoziu pięknie wyglądał by kompletny wydech w kwasie, maty i pianki zrobiły by super robotę z wyciszeniem. Lakier i lampy mogłyby wyglądać lepiej. Może uda się zrobić auto na bóstwo i podlecieć na Zlot.
Bizi78 - 17-07-2017, 20:47
Bzyk_R1 napisał/a: | Może uda się zrobić auto na bóstwo i podlecieć na Zlot. |
Staraj się, to może po zlocie wrzucisz w podpis: Najładniejsza terenówka Zlotu 2017 .
Fragu - 17-07-2017, 20:53
No dobra, dobra Panie sikawkowy.... Kiedy kuj-pom połączone ze spotem i późniejszym spozywaniem trunków odkazajacych?
Bzyk_R1 - 17-07-2017, 21:07
Bizi78, Piotrek w tym roku nie jedzie to jest okazja ale nie... znam o wiele lepszych kandydatów w tej kategorii.
Fragu, tak się składa że w środę będę w Grudziądzu ale nie prywatnie niestety ;(
Fragu - 17-07-2017, 21:19
No to wybierz sie we wrzesniu moze. Duzo tu pieknych miejsc - jak znalazl na przedluzony weekend.
W@sio - 17-07-2017, 21:24
Jak by miał mnie i moją przekimać w Bydogszczy. To 27 jadę nad morze i mógł bym się zatrzymać na parę godzin hyhy
Fakt - nie jadę na Zlot - macie szanse chłopaki powalczyć
Bzyk_R1 - 17-07-2017, 21:26
Fragu napisał/a: | No to wybierz sie we wrzesniu moze. Duzo tu pieknych miejsc - jak znalazl na przedluzony weekend. |
A to to ja wiem mieszkało się w tych okolicach pół roku Ja tam lubię się spotykać z fajnymi ludźmi więc na bank wcześniej czy później się spotkamy
Piotruś jak znaczek??
|
|
|