Nasze Mi¶ki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3
Matejko - 13-08-2012, 09:34
Hubeeert napisał/a: | że piaskowanie dużych płaskich powierzchni je odkształca |
piaskuje duzo elementow i jeszcze nic sie nie odksztalcilo, wszystko zalezy od materialu i cisnienia
Hubeeert - 13-08-2012, 11:50
Opieram się na przeczytanej w Classic Auto opinii fachowca od renowacji nadwozi. Twierdzi, że drzwi, pokryw silnika, dachów się nie piaskuje bo można mieć kłopoty i ja mu wierzę. Bo widziałem kiedy¶ efekty piaskowania drzwi. Fale Dunaju to piku¶.
TommiCrazy - 18-08-2012, 12:18
czy ktos ma pojecie czy w polsce dostane nowy aparat zaplonowy do stariona? ma ktos dostep do katalogow?
Zielu - 18-08-2012, 14:18
O tym mowa? Raczej bez problemu dostaniesz w ASO lub znacznie taniej w np. Mitsustyle, kupowałem tam dużo OEM-u.
http://japancars.ru/cat/m...L6&mg=16&bg=210
Krzyzak - 18-08-2012, 22:26
Zielu napisał/a: | np. Mitsustyle | otóż to - Piotra bym zapytał; ew. Japaneze
innej drogi nie widzę
TommiCrazy - 30-08-2012, 10:43
zaraz lece do polski, za poltora godziny w droge na lotnisko, mam fajne nowe zabwaki do stariona , ale ciagle czekam na dostarczenie hamulcow... mam nadzieje ze przyjda przed moim wyjazdem na lotkisko a nie po :///////
TommiCrazy - 31-08-2012, 08:16
wyglada na to ze uda sie dzis kupic brakujace czesci wiec szanse wzrosly ze jutro rano pojawie sie na zlocie ))
TommiCrazy - 31-08-2012, 15:34
[/URL]
przywiozelm dedykowany intercooler JDM , niestety niema czasu go zakladac przed zlotem, troche za duzo dlubaniny jest, ale prezentuje sie pieknie
TommiCrazy - 01-09-2012, 14:52
na zlot sie udalo dotrzec, i nawet prosto z trasy na hamownie sie udalo zapisac, wartosci stariona bynajmniej rozczarowujace.
tylko 160 koni i 230 momentu, od 5 tys niema wogole przyrostu mocy, w serii powinno byc 180 kucykow, wyglada na to jak ktos to skomentowal ze umiera jeden konik na rok.
ale juz niemam zludzen, nie bawie sie dalej w seryjny silnik stariona, bedzie przekladka z evo, niema co kombinowac innymi drogami.
rosomak1983 - 01-09-2012, 16:23
TommiCrazy, w takim klasyku jednak bym zostawił seryjny silnik... ewentulanie zrób jak piszesz ale tak zeby w razie czego zmiany były odwracalne. A silnik dobrze zakonserwowac olej nafta, jeszcze troche czasu i bedzie konkretny klasyk i watro miec na wzgledzie zeby do serii była droga powrotu.
TommiCrazy - 02-09-2012, 09:12
kazdy ma swoje podejscie do klaskykow ) , ja tam lubie klasyki z wygladu ale serce i bebechy musza byc nowe, obadam wszelkie opcje i wybiore te najbardziej rozwojowe
widz ze najczescie albo jest conversja glwoicy na DOHC, konwersja na 4g64, swapy na cale silniki z nowszych evo, i popularne sa silniki z supry.
niewim co ostatecznie zrobie ale napewno skorzystam z porad paru ludzi ktorzy breneli przez ten temat wczesniej
TommiCrazy - 02-09-2012, 18:39
niemoglem sie oprzec zeby nie zrobic zdiecia przed samym rozjazdem gdzie na jednej fotce prezentuje sie wnuczek i dziadek )))
Tomek - 02-09-2012, 18:39
oba piękne i do tego oba z Krakowa
Krzyzak - 02-09-2012, 23:40
Tomku, pogadaj z Rosomakiem, bo te podci¶nienia, to wg mnie trochę nie halo podł±czone...
wg mnie można tam jeszcze sporo nadłubać, sprawdzić iskrę przy różnych obrotach, na wszystkich cylindrach itp.
bo turbinę to zakładam masz now±?
Maretzky85 - 02-09-2012, 23:58
Ja natomiast bardzo dziękuje za możliwo¶ć przejechania Nie będę próbował opisać słowami, bo nie ma jak
|
|
|