Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
mjsystem - 12-08-2013, 11:16
fergul11 napisał/a: | Chodziglownie o pierdoly zegarek firmowy czy no name ale funkcjonalny lub disagne
telefon ? od tego sie zaczelo ,moze dam linka do czegos podobnego bo ori aukcji nie moge znalezc ale to chyba ten
|
Bo to równoległa produkcja z Samsungiem Jeśli coś jest produkowane w Chinach(a Samsung jest - niestety), to brat bliźniak podąża jak cień
Sam używam produktów no name, pod jednym warunkiem - muszą to być podróby orginału lub produkty dobrej jakości, a takie zazwyczaj są. I to z Chin
Bartek - 12-08-2013, 11:49
mjsystem napisał/a: | to brat bliźniak podąża jak cień |
bo jak to Klakson bardzo trafnie określił, angielski wyraz "copyright" jest nie możliwy do przetłumaczenia na język chiński
A problem jest bardzo złożony i można do niego również jeszcze jeden wątek dodać - wątek, który jest nieoderwalną częścią wątku głównego: Czy markowy xxxx (sprzęt, ciuch, produkt generalnie wpisz co uważasz), czy podróbka xxxx, czy no-name xxxx (taki no-name zazwyczaj jest efektem działania podobnego mechanizmu jak podróbka, ponieważ powstaje zazwyczaj w wyniku kradzieży myśli technicznej)
A co do AGD ostatnimi czasy droższy = niewiele lepszy
mjsystem - 12-08-2013, 12:12
Bartek napisał/a: | taki no-name zazwyczaj jest efektem działania podobnego mechanizmu jak podróbka, ponieważ powstaje zazwyczaj w wyniku kradzieży myśli technicznej |
Albo całej linii technologicznej
Tomek - 12-08-2013, 12:19
mjsystem napisał/a: |
Albo całej linii technologicznej |
albo "wynajem"
fergul11 - 12-08-2013, 13:22
Jasnym jest że inżynier w firmie opracowuje projekt ,następnie przeprowadza cała serię badań i testów (to generuje koszty i biuro konstrukcyjne) ale po części inni producenci podążają jedynie ścieżką wytyczoną ,bo np telefony bazują jedynie na podzespołach natomiast produkt z zewnątrz wydawać się może taki sam lecz w środku jest zupełnie inny .
Chińczycy juz od dawna wypuszczają aparaty na dwie karty sim gdzie dotychczas markowe produkty nie posiadały podwójnych slotów .
Azjatyckie wyroby są naprawde high quality ,a tandeta i taniocha jest sprowadzana ze względu na "atrakcyjną" cenę .
tylko czy markowy produkt powinien być dwu lub trzykrotnie droższy od wyrobu 三星nieodbiegający jakością ?
mjsystem - 12-08-2013, 13:54
fergul11 napisał/a: | Azjatyckie wyroby są naprawde high quality ,a tandeta i taniocha jest sprowadzana ze względu na "atrakcyjną" cenę .
tylko czy markowy produkt powinien być dwu lub trzykrotnie droższy od wyrobu 三星nieodbiegający jakością ? |
Azjatyckie już nie znaczy kiepskie. Pamiętacie japońskie samochody na początku drugiej połowy XX wieku? Tragedia i tandeta. Minęło kilkadziesiąt lat i wzór motoryzacji! To raz. Po drugie cena. Producent musi sporo zainwestować w produkt. Czasem dziesiątki, setki milionów dolarów. Cena będzie nie adekwatna do wartości użytych na dane urządzenie materiałów, ale pozwala na spłacenie projektu i nowe inwestycje. Ponadto REKLAMA, kochani, reklama. Ile np. RedBull czy Samsung sponsorują klubów, zespołów, dziedzin sportu i życia? Ja czasem sądzę, że to producenci podróbek mają większe zyski indywidualne niż megakoncerny. Ale to moje dywagacje
Tomek - 12-08-2013, 14:18
mjsystem napisał/a: | Pamiętacie japońskie samochody na początku drugiej połowy IX wieku? |
toś poszalał
[ Dodano: 12-08-2013, 14:20 ]
mjsystem napisał/a: | Ja czasem sądzę, że to producenci podróbek mają większe zyski indywidualne niż megakoncerny. Ale to moje dywagacje |
pewnie blisko prawdy
zwłaszcza, że duża część jest całkowicie w szarej strefie
nie ma podatków i innych formalnych obciążeń
mjsystem - 12-08-2013, 14:51
tomek84 napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Pamiętacie japońskie samochody na początku drugiej połowy IX wieku?
toś poszalał
|
Już edytuję
Tomek - 12-08-2013, 14:53
mjsystem napisał/a: |
Już edytuję |
mjsystem napisał/a: | Pamiętacie japońskie samochody na początku drugiej połowy X wieku? |
toś edytował
mjsystem - 12-08-2013, 14:57
tomek84 napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Pamiętacie japońskie samochody na początku drugiej połowy X wieku?
toś edytował |
No tak Kurczę "nie lubię poniedziałku"
koszmarek - 12-08-2013, 15:10
mjsystem, tomek84, mało się nie udławiłam obiadem
pamar - 12-08-2013, 15:15
no właśnie, poniedziałki są be!
Dostałem typowo poniedziałkową wiadomość i kompletnie nie wiem co mam zrobić -
Cytat: | Komentarze do twojego zamówienia:
Czas oczekiwania wynosi około 5 - 7 dni roboczych.
Proszę o informację zdwrotną donośnie zamówienia |
.
[ Dodano: 12-08-2013, 15:17 ]
Odpowiedziałem -
Cytat: | Czykam niecierpiąco |
mjsystem - 12-08-2013, 15:30
pamar napisał/a: | Odpowiedziałem -
Cytat:
Czykam niecierpiąco
|
Ci donośnie oznajmili
A ja dziś podpisywałem w Urzędzie Pracy przyjęcie czterech pracowników i cztery razy pytałem o datę dzisiejszego dnia
rene74 - 12-08-2013, 17:36
Panowie,
poniedziałki są super pod warunkiem, że jest się na urlopie
Swoją drogą - pytanie może nie na ten wątek, ale ja czasem nie ogarniam tego forum -
W którym dziale, miejscu ma forum można by założyć wątek nt. bezpiecznej jazdy naszych najmłodszych MitsuManiaków?
stary alfer - 12-08-2013, 17:50
rene74 napisał/a: | W którym dziale, miejscu ma forum można by założyć wątek nt. bezpiecznej jazdy naszych najmłodszych MitsuManiaków? |
Ja bym zaszalał i rozpanoszył się na ogólnym:
http://forum.mitsumaniaki...6d860593262c220
Jednak poszukaj dobrze, bo wydaje mi się, że podobny temat był...
|
|
|