To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT IX

Andrew - 27-07-2014, 12:55

grzesiopol napisał/a:
brzydki, badziewny i nielelgancki - dlaczego chcesz kupić mojego motóra :wink:

A dlatego, bo mi się podoba :P
grzesiopol napisał/a:
Andrzej wracając do motóra to sam kufer givi z 500 warty

Się go sprzeda i będzie na kask :mrgreen:

grzesiopol - 27-07-2014, 13:25

No ale do dobrego kasku trzeba jeszcze dołożyć.
Andrew - 27-07-2014, 13:38

No tak, a trzeba ich 2 :mrgreen:
grzesiopol - 27-07-2014, 14:03

No jasne, widziałem fajne, z komunikatorem m-ki Shubert - ale jak nazwa wskazuje cena dość zaporowa :mrgreen:
Są i takie za 600 z możlwością dołożenia interkomu, mi się podoba Shark Evoline ale cena trzeciej generacji to około 1200zł czyli dwa kaski innej firmy.

A ja dalej patrze na ogłoszenia
http://olx.pl/oferta/dom-...html#8d0724e7d7

Tomi89 - 27-07-2014, 14:07

Mam pytanie do posiadaczy galanta :) otoz przymierzam sie do wymiany tarcz z przodu i zamierzam wlozyc wieksze niz te standardowe, wykonywal ktos z Was taka operacje czy wkladacie standard dobrej jakosci? Czytalem o tym w innych postach ale tyle tam propozycji ze nie wiadomo za co sie zlapac dlatego chcialem zapytac tutaj i jesli ktos cos takiego robil to moze na spocie bym dowiedzial sie czegos wiecej :twisted:
grzesiopol - 27-07-2014, 14:19

Nie mam galanta ale i ja planowałem założenie wiekszych tarcz w lancerze, z tego co się orientowałem to mogę założyć 294 cm z wersji GTS a takie chyba były też montowane w galantach, outlanderach, musiałbym zakupić tylko komplet zaciski plus jarzma bo mocowanie jarzma jest takie samo.
Tomi89 - 27-07-2014, 14:43

No wlasnie czytalem ze wkladali z outlandera lub galanta vr4. Mechanior mnie zalatwil przy ostatniej wymianie wlozyl mi klocki TRW ale tarcze jakies badziewne po 150zl szt. na szczescie nie przekrecil co do zaplaty za ta usluge, tyle ze teraz same problemy pojezdzilem pol roku i je zwichrowalo, oddalem do toczenia 3 miesiace bylo ok i pozniej znow to samo dlatego teraz zamierzam wlozyc wieksze i dobrej jakosci.. Wlasnie ciekawy jestem jak to u mnie bedzie czy bedzie trzeba wymieniac wszystko czy cos mozna zostawic, przyznam ze nie grzebalem jeszcze przy hamulcach i wole sie poradzic :)
grzesiopol - 27-07-2014, 14:47

Przy wymianie na większe na pewno musisz wymieniać komplet czyli jarzmo i zacisk oczywiście tarcza i klocek, przewody powinny być raczej plug and play ale przy lepszych hamulcach można by było je wymienic na mocniejsze.
Tomi89 - 27-07-2014, 15:07

Czyli trzeba zaczac liczyc ile wyniesie mnie taka impreza :twisted: podobno w wersjach po lifcie tarcze w galu maja 276mm co chyba tragedia tez nie jest ale dobrym rozwiazaniem powinny tez byc tarcze nawiercane/nacinane jakiejs porzadnej sprawdzonej firmy.. Bede musial jeszcze doczytac jakie klocki najlepiej pasuja to tarcz ktore sobie wymarze :) . Chyba czeka mnie dluuuga lektura :D
radek79 - 27-07-2014, 21:23

Tomi89, jak ci tak szybko tarcze siadają sprawdź czy masz proste piasty
a jak chcesz założyć większe tarcze to pamiętaj że felga minimum 17cali

Tomi89 - 27-07-2014, 21:27

Wlasnie dzisiaj probowalem sie dowiedziec gdzie moge pewnie to sprawdzic bo to sa juz drugie tarcze w przeciagu roku z tym ze pierwsze byly od kiedy auto kupilem a od roku zaczelo sie cos dziac, czyli mozna powiedziec ze trzeci raz to samo stare tarcze pozniej nowe i po przetoczeniu od dwoch tyg to samo.. Bede cos dzialal pewnie jutro zeby to sprawdzic bo takie bicie na kierownicy jest ze sie hamowac nie da :/

[ Dodano: 27-07-2014, 21:28 ]
Takie wlasnie felgi posiadam.

inq - 27-07-2014, 22:00

Dobry :)

Zakończyłem Carnaval Sztukmistrzów i można poleżeć :) Świetna impreza, a oświetlone kamienice w rynku to mistrzostwo świata. Kto nie był niech żałuje!

Tomi89, daj spokój z tą wymianą. Poczytaj temat deejay i jego Galanta. Kupa roboty i kupa kasy. Moim zdaniem nieopłacalna robota. Sprawdź piasty czy proste bo pewnie to jest przyczyna, załóż jakieś porządne (ja mam TRW) i też będzie dobrze. Zgadzam się, że zawsze można polepszyć, ale to będzie już kwota 4 cyfrowa w PLN :)

Tomi89 - 27-07-2014, 22:26

Tak teraz mysle jak mowil Radek ze 17" to tez zimowki trzeba zmienic i znow dodatkowy koszt.. No ze 4-ro cyfrowa to sie domyslam bo jak patrzylem tarcze np z outlandera to koszt 700zl wiec cena troche za duza, zobaczymy jak bedzie z tymi piastami mam nadzieje ze problem bedzie rozwiazany.. Niedlugo planuje tez obnizyc troche miska a na pewno przod bo tak hula wiatr miedzy kolem a nadkolem ze czapke z glowy zwiewa :)
Jaro1974 - 27-07-2014, 22:56

Dobry wieczór ;-)
I chyba dobranoc :twisted: :wink:

inq - 27-07-2014, 23:06

Tomi89, ale tarcze to pikuś. Na rozstaw 114,3x4 nie ma większych tarcz i trzeba całe zwrotnice wymieniać żeby jakoś to wyglądało. Dla mnie różnica nie warta zachodu.