[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
Bizi78 - 25-02-2017, 22:36
Ewcia80 napisał/a: | naprawdę teraz mi się marzy cisza pod maską. |
Warto sprawdzić czy wtryski wpadając w rezonans nie uderzają o coś .
Ewcia80 - 25-02-2017, 23:13
Ale jak to sprawdzić?Raczej nie dotykaja do niczego.Chyba tak po prostu pracują.Jak podnosze maskę totez je slychać ale inaczej.Ich praca przenosi sie do kabiny
Owczar - 25-02-2017, 23:37
plecho1, jak sie objawia problem z tymi sprężynkami? Bo u mnie na tym jednym reduktorze jest ogromny spadek ciśnienia. U mnie są dwa, więc termicznie raczej obrobią Myślisz że wystarczy ten zabieg czy kupić zestaw naprawczy? Ma nastukane koło 50kkm. Każdy z nich obrabia polowę mocy..
plecho1 - 26-02-2017, 08:17
Po zapchaniu tego kanału właśnie spadki są znaczne i dodatkowo mogą się pojawić spore przerosty. Po takim przebiegu raczej regeneracji nie trzeba robić membrany powinny być w dobrym stanie.
Ogólnie Zety uważane są za bardzo dobre stabilne reduktory tylko te sprężynki grzejne powodują szybsze zabrudzenie się reduktora.
Bizi78 - 26-02-2017, 08:33
Ewcia80 napisał/a: | Ale jak to sprawdzić?Raczej nie dotykaja do niczego. |
Na odpalonym poruszaj delikatnie listwą i nasłuchuj czy przestaje.
Jeśli nie będzie poprawy to pewnie TTTM .
Krzyzak - 26-02-2017, 13:37
Owczar napisał/a: | 6mm czy 8? | 8 oczywiście, FARO
Owczar - 26-02-2017, 14:15
Krzyzak napisał/a: | Owczar napisał/a: | 6mm czy 8? | 8 oczywiście, FARO |
Mimo wszystko to robi różnicę
Marcino - 26-02-2017, 16:11
Owczar napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | Owczar napisał/a: | 6mm czy 8? | 8 oczywiście, FARO |
Mimo wszystko to robi różnicę |
No ja mam 6mm miedz, i nie wiem czy nie bedę zmieniał.
Mroowa - 26-02-2017, 22:52
Ja ok. miesiąc temu założyłem reduktor KME Gold GT. Instalacja BRC P&D, wtryski BRC pomarańczowe, miedź 8mm
Parametry (to co zapamiętałem):
Pomiary przy -3st na zewnątrz, na autostradzie.
Ciśnienie ustawione na 1,3 bar
Max spadki o 0,19 bar
Min temp. gazu 27 st.
Pompuje przy cut-off chyba sporo, bo do 2,9 bar
AFR pokazywał bogato do końca
Co trochę uprzykrza jazdę to szarpanie przy szybkim zdjęciu nogi z gazu np. na 2 lub 3 biegu. Było tak na poprzednim reduktorze i na obecnym też problem występuje, ale trochę się poprawiło po wymianie.
Nie wiecie jak sobie poradzić z takim szarpaniem?
Owczar - 26-02-2017, 23:02
Jaki miałeś konkretnie Afr?
Gold GT to mocno na wyrost do galanta.
Włącz upuszczanie po cutoff.
Gdybyś miał wydajniejsze wtryskiwacze i niższe ciśnienie to miałbyś o wiele mniejsze przyrosty ciśnienia. U mnie Gold śmigaja na niższym cisnieniu i nie mam tego problemu.
komarsnk - 27-02-2017, 11:50
Ewcia80 napisał/a: | Jak podnosze maskę totez je slychać ale inaczej.Ich praca przenosi sie do kabiny |
Nie masz przypadkiem przykręconego mocowania filtra (jeśli jest odstojnikowy) do ściany grodziowej? U mnie tak stukało bo dźwięk wtryskiwaczy niósł się przez filtr, przez uchwyt jego obudowy na ścianę grodziową. Jak to przymocowałem nie na sztywno, to stuki w kabinie ustały
Krzyzak - 27-02-2017, 14:15
Marcino napisał/a: | No ja mam 6mm miedz, i nie wiem czy nie bedę zmieniał. | w razue czego mam w garażu 5m - miało być do sedana, ale nie będę w nim LPG zakładał - za mało jeżdżę
jak chcesz to oddam gratis - za te wszystkie wspólne chwile w twoim garażu
Mroowa - 27-02-2017, 15:52
Owczar napisał/a: | Jaki miałeś konkretnie Afr? | (dzięki!)
Niestety nie wiem dokładnie. Sonda była podpięta i znajomy gazownik sprawdzał wskazania, a ja prowadziłem auto i zdałem się na niego. Mówił, że przy wysokich obrotach (5-6tys.) lekko za bogato, a w średnich jak najbardziej OK. W jaki spodób można ustawić to upuszczanie?
Jest jakaś konkretna funkcja w interfejsie BRC?
Owczar - 27-02-2017, 19:55
Aaa masz brc - to chyba nie ma. W polskich sterownikach jest. Na pewno w stagu.
Marcino - 27-02-2017, 21:58
Krzyzak napisał/a: | Marcino napisał/a: | No ja mam 6mm miedz, i nie wiem czy nie bedę zmieniał. | w razue czego mam w garażu 5m - miało być do sedana, ale nie będę w nim LPG zakładał - za mało jeżdżę
jak chcesz to oddam gratis - za te wszystkie wspólne chwile w twoim garażu |
Jakoś sie dogadamy:) tylko czy wielozawór będzie ten sam czy muszę jakąś prześciówkę wykombinować...
|
|
|