[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Łańcuch rozrządu - Lancer CYxA - wymiana, części, porady.
krytanin - 20-09-2020, 23:08
MichalRBB napisał/a: | Cytat: |
Ma ktoś jakiś godny polecenia warsztat w woj. łódzkim - bardziej południowo-wschdonia czesć? |
Łańcuch, napinacz, prowadnice, koło zębate łańcucha, uszczelniacz wału.
Co do mechanika, to Auto Manufaktura na Wileńskiej lub Krzysztof Pakulski na Paderewskiego w Łodzi. Ja wymieniłem w Auto Manufakturze. |
Witaj.Jaki koszt wyszedł w tym Auto Manu..?
mesual - 23-08-2021, 14:07
Witam, mój lancerek równe 150k przebiegu objawem łańcuszka było szuranie poniżej 2k obrotów i zaraz po odpaleniu słychać było około 20 sekund łancuszek silnik 1.8 4b10. Elementy jakie zostały wymienione to łańcuszek, ślizgi, napinacz, uszczelniacz wału. Przy wymianie okazało się że łancuszek był wyciągnięty 2cm. Wymieniony został tez olej filtr oleju i rolki napinacza paska wieloklinowego oraz świece. Po wymianie brak szurania przy przyspieszaniu i ogólnie polepszona kultura pracy silnika. Do silnika lany był wysokogatunkowy olej a wymienione ślizgi nie miały śladu zużycia.
Pozdrawiam forumowiczów.
AkiruSensei - 21-10-2021, 17:35
Witam czy może być tak że łańcuch słychać po odpaleniu tylko na zimnym? U mnie jak się zagrzeje i nawet jak postoi z 1 godzinę to po odpaleniu nic nie słychać. A jak całkiem na zimnym np. po nocy to słychać metaliczne odgłosy jakby coś obijało przez ok 5 min chyba że się przejadę odrobinke to przestaje. Według was to łańcuch czy jakaś osłonka termiczna w drgania wpada bo silnik zimny i większe drgania powoduje
Edi407 - 23-10-2021, 16:33
Witam
U mnie sprawa wygląda o wiele poważniej bo właśnie przeskoczył łańcuch rozrządu... tyle że ja nic dziwnego niepokojacego nie słyszałem chociaż nie jestem tak wyczulony na takie dźwięki nigdy nie miałem doczynienia z silnikiem na łańcuchu, ale wydawało mi się że silnik chodzi cichutko. Moc też miał więc nic nie robiłem. Ale niestety stało się w warsztacie pokazali mi jak łańcuch jest już rozciągnięty do tego stwierdzili ze wariatory tez nadają się do wymiany bo zęby są zjechane! Ja się tak bardzo nie znam ale jak widziałem to zęby są jedynie na nich odciśnięty jest łańcuch, mechanik powiedział że zęby powinny być gładkie. Do tego jeszcze wspomnieli że prawdopodobnie doszło do kolizji z zaworami i sie podgiely. Podliczyli koszty to sam rozrząd komplet z nowymi wariatorami można dostać tylko oryginały z autoryzowanego serwisu koszt 6500zl + 1200 robocizna. Jeżeli robić do tego regenerację głowicy i zawory + robocizna to jakieś dodatkowo 3000zl. W sumie kompletny remont silnika wychodzi w granicach 11000zl
Chciałbym poznać jakąś radę od was czy założyć sam łańcuch na starych wariatorach czy wymienić sam rozrząd na nowy czy poszukać silnika używanego czy może robić wszystko full???
Podaje link do zdjęć rozrządu i wariatorow
https://files.fm/u/wfxyquzzg
Mitsubishi Lancer VIII 2009r Sportback
1.8 143KM silnik 4B10 B+G
Przebieg ok 183 tys km
Pozdrawiam 🙂
Fred.X - 23-10-2021, 20:06
Na moje to Cie ładnie chcą naciągnąć , za 12.000 tys to ja miałem nowy silnik Saab 9.5 Aero 2.3T
Grzegorz42 - 14-06-2022, 23:19
Wita,
Czeka mnie wymiana rozrządu i zakupiłem cały zestaw.
Mam pytanie dotyczące prowadnicy łańcucha od strony napinacza.W moim miśku 1.8(CY3), po nr.vin.ma być MN183893, a ja dostałem o takim nr.1141A004.
Sprzedawca twierdzi że jest to ta sama co MN183893.
Czy ktoś montował tom o inny numerze?
Piskosz - 14-10-2022, 12:50
Witam wszystkich!
Moglby mi ktos powiedziec czy to juz czas na wymiane rozrzadu?
Pojazd posiadam od nowosci, ma przejechane 154 000 km, i od jakiegos roku (a moze i dluzej) slysze dzwonienie podczas przyspieszania. Mniej wiecej od 2000 obrotow do 3000 tysiecy jak depcze w podloge to slysze takie metaliczne brzeczenie/dzwonienie. Nie serwisuje w ASO, bo zonglowali mi olejami przy wymianie, raz 5W30, potem 5W40, az w koncu wymyslili 0W20 i to byl ostatni serwis ASO i po nim wrocilem do 5W40. Jezdze roznie, od spokojnej jazdy po krecenie czasem do 6000 obrotow ale to rzadko. Myslicie ze pora rozebrac silnik i sie temu przyjrzec? Sam totalnie nie znam sie na mechanice i nie pcham rak do auta poza jakimis filtrami czy spalonymi zarowkami.
Jezeli konieczna bedzie wymiana to czy ktos moglby mi polecic rzetelny warsztat na dolnym slasku? Swojemu mechanikowi nie ufam na tyle zeby sie za to zabieral. Czy te szklanki od zaworow tez wtedy dobrze wymienic? Mam tylko benzyne jak cos. Czy taka zabawe jednak pozostawic ASO? Czy ktorys z servisow we Wroclawiu albo Zielonej Gorze jest godny polecenia? Prosze o pomoc, bo nie chce zeby mojemu Miskowi stalo sie cos niedobrego! Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam!
superges - 27-12-2022, 13:11
U mnie w lancerze 1.6 stuknęło 300 tyś km
Zalecacie wymianę rozrządu?
maciorex - 08-05-2023, 22:12
Czy ma ktoś kod części uszczelki pokrywy rozrządu ? Występuje w ogóle coś takiego ? Bo w internecie nie mogę znaleźć
Bizi78 - 08-05-2023, 22:45
Tam nie ma uszczelki a jest tylko dany uszczelniacz.
Poniżej masz info z manuala dla MY2010 i silnika 1.8pb 4B10.
http://mmc-manuals.ru/man...20117800ENG.HTM
Grzegorz42 - 09-05-2023, 07:03
maciorex, ja stosowałem silikonową masę uszczelniającą REINZOSIL -VICTOR REINZ.
maciorex - 09-05-2023, 08:28
Dzięki za podpowiedź, tak podejrzewałem, ale chciałem się upewnić
marko81 - 19-02-2024, 22:51
Witam,a przy wymianie łańcucha rozrządu nie należy również wymienić łańcucha napędu pompy olejowej ?Wraz z ślizgami ?Lancer Sportback 1.8 4B10 2009
|
|
|