[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Naprawa nadkoli
89mask - 15-09-2012, 18:12
milo napisał/a: | 89mask nie ciekawie to wygląda ale da się zrobić ,a jak podwozie |
Ostatnio jak zaglądałem to "coś" zaczęło się dziać na podłużnicach, ale mam nadzieje, że uda mi się to zczyścić i zabezpieczyć już we własnym zakresie. Nidługo będzie trzeba pomyśleć też o kielichach... Orientujecie się jaki może być koszt zrobienia kielichów? przepraszam za OT
milo - 15-09-2012, 18:55
89mask napisał/a: | Ostatnio jak zaglądałem to "coś" zaczęło się dziać na podłużnicach, ale mam nadzieje, że uda mi się to zczyścić i zabezpieczyć już we własnym zakresie. |
To się spiesz jeszcze przed zimą i w każdy otwór konserwacja do profili nie raz tylko kilka razy w odstępach najlepiej sprężarka i pistolet z wężykiem ..spray -odpada
krzysiek25 - 15-09-2012, 21:40
Właśnie jestem na etapie wymiany tylnych reperaturek, jutro juz odbieram autko od lakiernika.Dziś widziałem efekt i jestem zadowolony.
Krzyzak - 15-09-2012, 22:18
Tomii napisał/a: | chodzi o te gumki od strony koła? jak tak to są one sporo wyżej niż dół progu | nie, od wewnętrznej strony fartuchów - są naprawdę na samym dole
adm78 - 16-09-2012, 21:27
Witam
Czas na moje nadkola, podczas szukania reperaturek dzisiaj w necie natknąłem się tylko na 3 oferty, jedna tylko była sensowna cenowo. Stąd prośba do tych z Was, którzy ostatnio kupowali reperaturki o podpowiedź gdzie kupić pewnie i nie przepłacać. Z góry dzięki za pomoc.
krzysiek25 - 16-09-2012, 23:04
Ja osobiście kupowałem normalnie w sklepie i płaciłem 320 zł. za dwie strony.tych z neta się obawiałem bo różnie slyszałem na ich temat.a w sklepie wiadomo że w razie gdyby coś nie tak to można oddać.Dziś właśnie odebrałem swojego Gala od lakiernika i jestem zadowolony ślicznie to zrobił.
KoraX - 17-09-2012, 20:01
krzysiek25 napisał/a: | Ja osobiście kupowałem normalnie w sklepie i płaciłem 320 zł. za dwie strony.tych z neta się obawiałem bo różnie slyszałem na ich temat.a w sklepie wiadomo że w razie gdyby coś nie tak to można oddać.Dziś właśnie odebrałem swojego Gala od lakiernika i jestem zadowolony ślicznie to zrobił. |
Krzysiek25 gdzie kupowałeś i gdzie robota była robiona - pytam z czystej ciekawości bo też sie przymierzam a w W-chu i okolicach kompletnie nie ufam tym specom
Owczar - 17-09-2012, 21:37
krzysiek25 napisał/a: | Ja osobiście kupowałem normalnie w sklepie i płaciłem 320 zł. za dwie strony.tych z neta się obawiałem bo różnie slyszałem na ich temat. |
Przecież to i tak pochodzi od jednego producenta, a główny dystrybutor to polcar. Różne są tylko marże. Ja kupiłem po 115zł na allegro i pasowały bez problemu.
Bobo - 17-09-2012, 22:03
Ja też kupiłem na allegro ok miesiąc temu i wszystko było ok. Pewnie od tego samego kolesia co Ty Owczar bo też płaciłem po 115 za sztukę dzień przed zlotem odebrałem miśka, mój mechanior zdążył na ostatnią chwile hehe no i w końcu nie "bolą mnie oczy" jak patrze na niego
krzysiek25 - 17-09-2012, 22:15
KoraX robiłem w wałbrzychu u znajomego i moge go polecić bo naprawde dobrze robi.a reperaturki zamawiałem w Wałbrzychu w AUTO LAND na Białym Kamieniu.
Dread87 - 11-10-2012, 21:39
Siema dziewczyny;) dzisiaj chcialem zabezpieczyc nadkola przed dalsza korozja, wzialem ze soba szczotki, papiery i inne zdzieraki, myslalem ze korozje mam lekka, natomiast zdziwilem sie jak zdarlem kawalek rdzy - dziura na wylot, bo wszystko trzymalo sie na lakierze i to na calej dlugosci nadkola. niestety bez reperaturek sie nie obejdzie:/ Na chwile obecna zapaprałem to wszystko hammerajdem, aby korozja nie poszla glebiej. Gdzie na chwile obecna kupie najtaniej reperaturki? na alledrogo widzialem parenascie w roznych cenach, ale moze ktos z Was ma dojscie do tanszych, no i jakby ktos jeszcze znal goscia ktory zrobi to dobrze, najlepiej ze Śląska, bylbym naprawde wdzieczny:) z gory dzieki i pozdrawiam:)
m6riano - 11-10-2012, 21:50
Dread87, macie tam u siebie Robertadg,więc nie widze problemu..;-)
Dread87 - 11-10-2012, 22:00
On sie tym zajmuje?';)
m6riano - 11-10-2012, 22:17
nie wiem..ale on wie wszystko..;-)
Hugo - 12-10-2012, 08:24
Dread87 napisał/a: | niestety bez reperaturek sie nie obejdzie:/ | Nigdy nie obejdzie się bez reperaturek jeśli tylko widać jakiś ślad rdzy. Dread87 napisał/a: | zapaprałem to wszystko hammerajdem, aby korozja nie poszla glebiej | I tak pójdzie. Nie masz szans jej zatrzymać. Tylko wycięcie zgnitego nadkola.
|
|
|