To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

wichura1 - 18-10-2007, 08:49

Jasne a kaczory są niewinne, jak przez dwa lata nic nie będziesz robił ze samochodem, to też popadnie w ruinę. Co do kaczorów. Nie kocham żadnych polityków......

Miałem tutaj coś napisać, ale to skasowałem, bo zaraz się okaże że jestem z układu, bo nie wolno mieć innego zdania niż "prezes" PiS. Bo oni są OK, a ja jestem ZOMO-wiec. :(

Anonymous - 18-10-2007, 09:01

wiesz to i tak nieźle ja mam mocherowy beret w szafie :badgrin:
Marcin-Krak - 18-10-2007, 09:03

gumas_72 napisał/a:

Tylko to nie jest zapowiadana walka z korupcją, tylko tworzenie sytuacji korupcjogennych, później walka z nią i oznajmianie tego z wielkim tryumfem.
Jak dla mnie to taka walka z wiatrakami.
.
czyli jak bieżemy to wszyscy i nie walczmy z tym :D dobre, rozumiem ze biedaczka nie miała co do gara włozyć i te nikłe 100 tyś jej życie uratowało :badgrin:

Czytaj uważnie i ze zrozumieniem. Chodzi mi o to, że sytuacji w których dochodzi do korupcji nie brakuje w naszym kraju. Czemu za to się nie wezmą :?: Tylko wolą wymyślać jakieś sytuacje :?:

wojmi1 - 18-10-2007, 09:14

Propaganda to propaganda , ale chcial bym przeczytac sprawozdanie super agenta CBA . Czy chlopisko zalozylo aganture w łoznicy rodzinnej czy po motelach...
Druga sprawa czy to czasami nie jest inwigilacja po kluczu politycznym ...

Anonymous - 18-10-2007, 09:17

Marcin-Krak napisał/a:
gumas_72 napisał/a:

Tylko to nie jest zapowiadana walka z korupcją, tylko tworzenie sytuacji korupcjogennych, później walka z nią i oznajmianie tego z wielkim tryumfem.
.
czyli jak bieżemy to wszyscy i nie walczmy z tym :D dobre, rozumiem ze biedaczka nie miała co do gara włozyć i te nikłe 100 tyś jej życie uratowało :badgrin:

Czytaj uważnie i ze zrozumieniem. Chodzi mi o to, że sytuacji w których dochodzi do korupcji nie brakuje w naszym kraju. Czemu za to się nie wezmą :?: Tylko wolą wymyślać jakieś sytuacje :?:

a to nie była korupcja?

kuźwa albo sie nie znam albo wczoraj się urodziłem ale jak ktoś bieże do łapy 100 tysi za załatwienie sprawy to chyba jest korupcja czy tylko pomoc bratnia :badgrin:

cns80 - 18-10-2007, 09:27

Marcin-Krak napisał/a:
Oprócz np tego, że Kaczyński obiecał. że tego robić w kampanii nie będzie !
Dokładnie !

Marcin-Krak napisał/a:
1. przeciek w ABW w sprawie odrolnienia gruntów - jak na razie wszystko wskazuje, że była to intryga grubymi nićmi szyta żeby uwalić Leppera - dlaczego do tej pory nic w tej sprawie nie zrobiono
Bo Lepper jest już niegroźny. Lepiej odłożyć do szuflady i dowalić czymś opozycji. Tak samo jak oczyszczalnia Putry.

Marcin-Krak napisał/a:
2. kwestia faktycznie samobójstwa Blidy - co raz częściej się słyszy że dowody były miałkie, a cała sprawa to pogoń Ziobry i jego ludzi za sukcesem - powtarzam znów - czemu nic w tej sprawie dalej się nie robi
j.w. :evil:

gumas_72 napisał/a:
jak sie kończy sprawę to sie o niej informuje - na co mieli czekać ?
Pudło !
Sprawa Sawickiej - nieskończona, a informują.
Sprawa Kaczmarka - nieskończona, a informowali.
Sprawa przecieku w ABW - nieskończona i nie informują, bo ta kupa jest na ich wycieraczce.

szczeslaw napisał/a:
Korupcję należy leczyć przyczynowo, a nie objawowo (tak jak robi to CBA).
Zgadzam się.

gumas_72 napisał/a:
przy sprawie Kornatowskiego, Kaczmarka, Netzla itd PO gardłowało, że to skandal, że stawia się zarzut bez ujawnienia materiałów dowodowych szerokiej publice przez CBA

Więc materiały te zostały ujawnione

W sprawie Sawickiej , zgodnie z pragnieniem PO ze sprawy ww. , materiały zostały ujawnione
Więc PO gardłuje, że to skandal, że materiały zostały ujawnione
Nie widzisz różnicy w tych sprawach ???

Sruba napisał/a:
i nawet jak całą akcję skonstruowała CBA, to widocznie trafili na odpowiedni grunt i ta pani żadnych funkcji publicznych sprawować więcej nie powinna.
Dokładnie tak. A co do opcji politycznej to chciałby, aby równie gorliwie rozpatrywali sprawy. które wyżej wymieniłem.

Marcin-Krak napisał/a:
Mało jest sytuacji w których jest korupcja, a ABW nie musiałoby nic reżyserować
Ale wolą iść na łatwiznę i postępować w ten sposób.
I tu się w pełni zgadzam. Korupcja tam gdzie była nadal jest, a oni się bawią w ustawianie nowych sytuacji. To tak jak strażak, który zamiast jechać do pożaru w innej wsi, podpali coś na miejscu, bo bliżej i ogień mniejszy.

gumas_72 napisał/a:
naszej służby zdrowia i tak chyba nic nie uratuje bo co rząd to omija to szerokim łukiem taka jest prawda i trudno aby kurduple to co jest padlina ozywili w 2 lata
A widzisz. A niektórzy chcą coś z nią zrobić, to krzyk że pobyt w szpitalu będzie płatny gotówką 1 tyś PLN. A idioci zapomnieli o ubezpieczeniu, do którego szczesław przekonywał tutaj w innym temacie ?

Kłamstwo dobrze obudowane prawdą zawsze jest wiarygodniejsze. Przy okazji p.Sawickiej prezio 1,5m nie zapomniał wspomnieć o tym że uczestniczył w tym "poseł z bardzo bliskiego otoczenia Tuska". I obstawiam że w piątek tuż przed ciszą wyborczą padnie nazwisko (najlepiej niech wymyślą że to był Komorowski - padnę ze śmiechu :D ), a po wyborach okaże się że ten poseł to tylko blisko tuska siedział w bufecie, albo że blisko mieszka, albo że na jednym zdjęciu stał blisko.
Ale to już będzie po wyborach :evil:

Anonymous - 18-10-2007, 09:29

gumas_72 napisał/a:
a to nie była korupcja?

Tomek, please. Przy odpowiednich środkach jestem w stanie doprowadzić do tego, że weźmiesz kasę. Gwarantuję Ci to. Jest tyle fajnych metod jak szantaż, "fajne" środki farmakologiczne, oddziaływanie psycho-fizyczne itd itd... Ale czy o to chodzi?

W zwalczaniu korupcji prowokacją należy posługiwać się w stosunku do tych osób, co do których istnieją solidne przesłanki, że faktycznie robią przekręty i biorą. Metoda pt. "znajdujemy sobie ofiarę i tak długo pracujemy nad nią, aż weźmie" to nie jest metoda cywilizowanego świata. A już na pewno jest mocno wątpliwa moralnie. Dziwi mnie to, że obrońcy moralności pozwalają na takie działania.

Poza tym wykorzystywanie wpływu emocjonalnego na człowieka w działaniach operacyjnych służb jest po prostu straszne. W taki sposób działają agenci obcych służb. Ale zauważ, że oni potem przynajmniej bardzo dbają o swoje ofiary.

Anonymous - 18-10-2007, 09:32

Fido__ napisał/a:
gumas_72 napisał/a:
a to nie była korupcja?

Tomek, please. Przy odpowiednich środkach jestem w stanie doprowadzić do tego, że weźmiesz kasę. Gwarantuję Ci to. Jest tyle fajnych metod jak szantaż, "fajne" środki farmakologiczne, oddziaływanie psycho-fizyczne itd itd... Ale czy o to chodzi?
.

i tego oni na niej uzywali :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

fakty nie domysły :twisted:

Fido nie dopisuj historii której nie ma błagam-podeszli ją, a ona łykała jak karp-mogła nie łykać ale widac taka ma naturę i lubi czasem coś przytulić do łapy

a po 2 ja nie jestem tak wysoko wezmę tylko 300 tysi ale uja załatwię :mrgreen:

[ Dodano: 18-10-2007, 10:36 ]
cns80 napisał/a:

gumas_72 napisał/a:
naszej służby zdrowia i tak chyba nic nie uratuje bo co rząd to omija to szerokim łukiem taka jest prawda i trudno aby kurduple to co jest padlina ozywili w 2 lata
A widzisz. A niektórzy chcą coś z nią zrobić, to krzyk że pobyt w szpitalu będzie płatny gotówką 1 tyś PLN. A idioci zapomnieli o ubezpieczeniu, do którego szczesław przekonywał tutaj w innym temacie ?
:

ta ci twoi ONI już tu niezłego burdelu narobili ale grunt że ich filipinka nie dopadła :D

wojmi1 - 18-10-2007, 09:54

Ciekaw jestem czy agent byl zabezpieczony /ten z CBA/ ochrona osobista tzn. prezerwatywa czy moze grupa szturmowa czekala pod Loznica i czy byl w odwodzie kapelan bo napewno CBA ma takie zwierze
na wyposazeniu --- o0czywiscie interesi mnie czy ten Bond robil to po bozemu czy na lapu-capu
a moze wykozystywal swa bezkarnosc na zasadzie prawa akcji i miejsca .
Powaznie -- Sawicka mi wisi a.le mnie zastanawia czy podstep i naklanianie do przestepstwa sa wg was moralnie usprawiedliwione i :badgrin: stana sie w tym kraiku standartem :badgrin:

wichura1 - 18-10-2007, 10:34

wojmi1 napisał/a:
Ciekaw jestem czy agent byl zabezpieczony /ten z CBA/ ochrona osobista tzn. prezerwatywa...

Nie był zabezpieczony, bo to niezgodne z nauką kościoła. :D

gumas_72 jakby wszyscy byli takimi twardzielami jak ty, to by nie było sekt, bo nie byłoby słabych psychicznie. Według mnie ta pani dała się złapać na przestępstwie, to niech stanie przed sądem, a nie będzie linczowana publicznie. Jeżeli ktoś prowokuje bez żadnych, dowodów, podstaw przestępstwo. To według mnie również popełnia przestępstwo. A co do odpowiedzialności Tuska za postępowanie pani poseł, tak samo odpowiedzialny jest Kaczyński za swoich byłych ministrów i byłego szefa PZU.

Anonymous - 18-10-2007, 10:44

gumas_72 napisał/a:
Fido nie dopisuj historii której nie ma błagam

Tomek, zgodzę się z jednym. Nie wiemy wszystkiego o tej historii i pewnie dlatego wszyscy spekulują. CBA ujawniło to co jest dla nich (czytaj partii rządzącej) wygodne. To jest też naganne. Jeśli tak ma wyglądać kraj oczyszczony z korupcji i wszystkich wad, to wybacz, ja się wypisuję.

Szopki polityczne to rzecz wielce naganna. Takimi sprawami powinien zajmować się prokurator. Dopiero kiedy zapadnie skazujący wyrok, można o tym informować opinię publiczną. Można relacjonować sprawę, ale nigdy wychodząc z założenia, że oskarżony to to samo co winien.

Anonymous - 18-10-2007, 10:46

wojmi1 napisał/a:
Powaznie -- Sawicka mi wisi a.le mnie zastanawia czy podstep i naklanianie do przestepstwa sa wg was moralnie usprawiedliwione i stana sie w tym kraiku standartem

prowokacje są jak najbardziej uzasadnione, są standardem jako jeden ze sposobów walki stosowany z powodzeniem na całym cywilizowanym świecie,
i powiem więcej nawet, że u nas jest ich za mało :lol:
że czułbym się o wiele bardziej zadowolony, gdyby podobne akcje prowadzone były wobec pozostałych 459 osób z Sejmu i 100 z Senatu (a może nawet i są? :lol: )
wiem że to nie jest możliwe bo mogłoby doprowadzić do chaosu, bo patrząc na stałą obsadę w ostatnich kadencjach to podczas wyborów mogłoby się okazać, że nie ma kogo wstawić na listy, a w wa-wie zabrakłoby karetek na dowóz do szpitali, które i tak by odsyłały do innych szpitali mdlejących podczas składania publicznych wyjaśnień. Już nawet nie mówię, że pewnie część posłów takie ma pojęcie o stanie służby zdrowia, że kazałoby się wieźć do szpitala w Leśnej Górze :lol: prosto do doktora Burskiego :lol:

Anonymous - 18-10-2007, 10:52

gumas_72 napisał/a:
Fido nie dopisuj historii której nie ma błagam

Tomek, zgodzę się z jednym. Nie wiemy wszystkiego o tej historii i pewnie dlatego wszyscy spekulują. CBA ujawniło to co jest dla nich (czytaj partii rządzącej) wygodne. To jest też naganne. Jeśli tak ma wyglądać kraj oczyszczony z korupcji i wszystkich wad, to wybacz, ja się wypisuję.

Szopki polityczne to rzecz nieakceptowalna. Takimi sprawami powinien zajmować się prokurator. Dopiero kiedy zapadnie skazujący wyrok, można o tym informować opinię publiczną. Można relacjonować sprawę, ale nigdy wychodząc z założenia, że oskarżony to to samo co winien.

Anonymous - 18-10-2007, 10:52

http://pl.youtube.com/watch?v=9BV4OGqnuiQ

i kill ju :D

Anonymous - 18-10-2007, 10:57

Fido__, jak czytam co piszesz to mam wrażenie deja vu :lol: