To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chce kupić VR4 - Kolejne VR4 do kupienia?

Bartek - 27-02-2013, 09:40

W N/A FWD nie uzyskujesz takich przeciążeń bocznych, jak i nie wyjdziesz dnem z nawrotu, bo Cie spluje zamiast jechać tam gdzie chcesz....
anwi - 27-02-2013, 10:30

akurat mam NA AWD, i dlatego temat mnie zainteresował,
nabassu - 27-02-2013, 10:34

Pan Prezes to potrafi generowac przeciazenia nawet z drabinami w bagazniku :)
"lewy 5! nie ciąć! klej rozlejesz!"

Leny - 28-02-2013, 20:39

Wcześniejszy właściciel w kielcach panewke wykręcił ...za 16 tyś poszło i tak zarobił na nim jak go kupił od formułowicza.. a teraz za tyle :shock: MASAKRA
tommyc1 - 06-03-2013, 20:08

fiole1 napisał/a:
to mnie zaskoczyliście, w NA rozumiem ze jest ta sama sytuacja??
ty bartku tez smigasz na bagnecie na maxa??

Przepraszam, że sie wtrącę, nie posiadam VR4, ale z olejem mam podobne spostrzeżenia w zwyklym V6: objaw klekot silnika gdy olej w połowie poziomu, gdy poziom jest pod max to silnik cichutki. Wiem, wstyd się przyznać, że zauważylem to po kilku latach eksploatacji :oops:

...a temat sledzę, bo od lat mi się marzy VR4 :)

nabassu - 06-03-2013, 20:47

teoretycznie znaczenie ma w zakretach. a praktycznie to guru musi sie wypowiedziec :)
Bartku?

swinks_UK - 06-03-2013, 23:09

A jakie guru ma ciśnienia oleju, bo jestem ciekawy?
Z tego co pamietam, to u kochajja pompka oleju już nie domagała, ale sprzeczał się, że właśnie takie ciśnienie ma być. :mrgreen:

major - 06-03-2013, 23:40

http://allegro.pl/mitsubi...3079249710.html

Trochę spalone :twisted:

Tomek - 07-03-2013, 08:12

major napisał/a:
http://allegro.pl/mitsubishi-legnum-galant-vr4-2-5v6-twinturbo-i3079249710.html

Trochę spalone :twisted:

nie sprzedał się normalnie, to się spalił ze wstydu

tommyc1 napisał/a:

Przepraszam, że sie wtrącę, nie posiadam VR4, ale z olejem mam podobne spostrzeżenia w zwyklym V6: objaw klekot silnika gdy olej w połowie poziomu, gdy poziom jest pod max to silnik cichutki. Wiem, wstyd się przyznać, że zauważylem to po kilku latach eksploatacji :oops:

z tego co mi Leszek opowiadał, to w NA ma to takie znaczenie, że jak jest mało, to popychacze chodzą na sucho, a to im szkodzi

nabassu - 07-03-2013, 08:17

Spoiler, rozporka, lewa tylna lampa, enkeie, hamulce, piasty do swapa na 5 śrub, wydech, poliftowy kolektor, moze przepustnica, poliftowe wzmocnienie zderzaka, lusterka skladane, dokladki nadkoli. chyba tyle :D
Tomek - 07-03-2013, 08:33

nabassu napisał/a:
Spoiler, rozporka, lewa tylna lampa, enkeie, hamulce, piasty do swapa na 5 śrub, wydech, poliftowy kolektor, moze przepustnica, poliftowe wzmocnienie zderzaka, lusterka skladane, dokladki nadkoli. chyba tyle :D

jeszcze grzane tylne szybki boczne

McDoune - 07-03-2013, 09:02

nabassu napisał/a:

rozpórki już nie ma :twisted:

Bartek - 07-03-2013, 09:09

tomek84, to nie grzanie a anteny radiowe zatopione w szybach. Słabo działają bez wzmacniacza....

swinks_UK,
zimny silnik 4 na jałowych do 8 bar powiżej 3000 rpm (kilka razy zaciął mi się zawór przelewowy i zegarek zamknął skalę ;) )
gorący 1,5 bar na jałowym do 7 bar przy odcince

a wracając do spalonego - ciekawe co było przyczyną pożaru, bo raczej nie uderzenie w tył....

Tomek - 07-03-2013, 09:30

Bartek napisał/a:
tomek84, to nie grzanie a anteny radiowe zatopione w szybach. Słabo działają bez wzmacniacza....

aaaa, spoko

widziałem kiedyś jednego NA 4x4 i też to miał, myślałem, że grzanie

Bartek napisał/a:

a wracając do spalonego - ciekawe co było przyczyną pożaru, bo raczej nie uderzenie w tył....

czy on nie jest też bity w przód ?
tak czy tak spalenie - raczej akt wandalizmu :lol:

nabassu - 07-03-2013, 20:38

Ze wzmacniaczem tez slabo zbieraja te anteny. Ojciec marudzi ze mu trojka snieży. Tylko w STOLYCY jest stereo, hi-fi i blue-ray.