To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO - tu chwalimy i wieszamy psy

dex7512 - 26-03-2013, 17:00

Witam dałem mego Lancera do naprawy lakierniczej tylnich boków z powodu wypiaskowania na OC do PGD Katowice Rozdzieńskiego 52a
Tom sie dowiedział lakier źle zrobili do przednich drzwi polerka (przypalili powłoke ) uszczelke na ramce drzwi przerwal ( twierdza ze mają zdjencia ze była przecięta Ps . zdjęć brak gdzieś się zawieruszyły ) elementy które wykręcali juz nie założyli w to samo miejsce ślady po starych mocowaniach , folie zabespieczające dali tylko 1 część wmawiając że tak ma być mało tego tą którą przyklejili dali lewą na prawy bok a prawą na lewy bok żenada !!!!!!!!!
Dałem do poprawki aż się boje :shock:

maniax86 - 27-03-2013, 11:53

dex7512, skoro jesteś z Rybnika czemu nie dałes auta do ASO Wierzgoń?
Hubeeert - 27-03-2013, 13:13

dex7512 na naszym Forum przekleństw nie używamy.
dex7512 - 28-03-2013, 06:20

maniax86 napisał/a:
dex7512, skoro jesteś z Rybnika czemu nie dałes auta do ASO Wierzgoń?

Bo bym musiał z własnej kieszeni zapłacić , a póżniej się starać o kaske , na bez gotówkowo miałem do wyboru Katowice , Kraków , Bielsko itd. coraz dalej
Ps. sorki za OC tylko AC miało byc

maniax86 - 28-03-2013, 10:37

dex7512, a gdzie masz AC wykupione?? że oni ci wskazują gdzie możesz jechać a gdzie nie....
os12 - 28-03-2013, 14:46

dex7512 poinformowałem odpowiednią osobę w PGD o twoim problemie
dex7512 - 29-03-2013, 06:05

maniax86 napisał/a:
dex7512, a gdzie masz AC wykupione?? że oni ci wskazują gdzie możesz jechać a gdzie nie....

Przepraszam oni sugerują (przecież mamy demokracje :) ) gdzie możesz wykonać naprawę bezgotówkową i chciałem pójść na łatwiznę nie borykając się z papierami

dex7512 poinformowałem odpowiednią osobę w PGD o twoim problemie

Nie wiem co zrobiłeś ale jak miałem do odbioru samochud w czwartek , to teraz mam w piątek :)

maniax86 - 29-03-2013, 07:44

dex7512, mi jednak coś tu nie gra.... sugerowac sobie moga.... mnie PZU sugerowało ( i to naprawdę baaardzo natrętnie) naprawę po stłuczce w Magro w Rybniku.... ale sie nie ugiąłem i było wszystko robione w ASO Wierzgoń.... ubezpieczyciele wolą wciskać auta do naprawy tam gdzie maja umowy podpisane i tyle.... ale to komu ubezpieczycie przelewa kase nie powinno ich interesować.... co więcej bardziej rozliczenie bezgotówkowe jest nie na rękę temu co naprawia ci auto.... bo musi czekac na kasę od ubezpieczyciela.... więc nie wiem o co kaman...
Bizi78 - 29-03-2013, 07:46

dex7512 napisał/a:
Nie wiem co zrobiłeś ale jak miałem do odbioru samochud w czwartek , to teraz mam w piątek :)

Pewnie im wstyd z antyreklamy na forum i się postarają :wink: .

dex7512 - 29-03-2013, 16:20

Bizi78 napisał/a:
dex7512 napisał/a:

Pewnie im wstyd z antyreklamy na forum i się postarają :wink: .

Niestety lakierniczo zrobili miejsca oki ale poszli na całość i z tylnych boków poszli aż do przednich i prawą strone zarysowali , polerka jak polerowali tylnie drzwi prawe wjechali na dach i zrobili skaze do podkładu a dolne folie ochronne tylnie przykleili z pęcheżykami powietrza a pod jedną jakiś brud jest ( tłumaczył się że to nie firma żeby tak idealnie przykleić )
Żenada zabrałem samochud aby jeszcze czego nie spaprali , żeczoznawca już pracuje nad kosztami i odszkodowaniem a następnie sprawe oddam do prawnika aby im naśietlił sprawe i rodzaj odszkodowania ( polubowny lub sądowy )

Anonymous - 02-04-2013, 17:34

dex7512 napisał/a:
Żenada zabrałem samochud aby jeszcze czego nie spaprali , żeczoznawca już pracuje nad kosztami i odszkodowaniem a następnie sprawe oddam do prawnika aby im naśietlił sprawe i rodzaj odszkodowania ( polubowny lub sądowy )

maniax86 napisał/a:
dex7512, mi jednak coś tu nie gra.... sugerowac sobie moga.... mnie PZU sugerowało ( i to naprawdę baaardzo natrętnie) naprawę po stłuczce w Magro w Rybniku.... ale sie nie ugiąłem i było wszystko robione w ASO Wierzgoń....

dex niestety dałeś się wpuścić w maliny gościowi z PZU, bo ja właśnie wracam od ASO Wierzgoń w Rybniku gdzie robiłem przeglad po 120kkm( i jak zwykle jestem mega zadowolony) i tam tez miałbys to zrobione bezgotówkowo, trza było tylko wykonać jeden telefon wiecej. ja miałem u nich robione kiedys auto po stłuczce z PZU bezgotówkowo i bezproblemowo. Na twoim miejscu zadzwoniłbym do centrali PZU z nazwiskiem tego goscia co takie kity wciska.

dex7512 - 02-04-2013, 21:36

arek 69
gdy 2 lata temu kupowałem mego Lancerka to Wierzgon nie był wstanie nic mi dać nawet z dywanikami był problem , co w Katowicach nie było problemu widząc klijenta nie byłem wstanie wyjsc z salonu bez podpisu czego nie moge powiedziec o Rybniku tak jakby mieli klijentów na pęki więc chciałem byc ferr i kożystać z ich salonu i serwisu teraz widze ze trzeba być świnią a nie człowiekiem :cry:

Ich folie po 260 złoty a tu mamy po pare zeta
http://chronlakier.pl/20-mitsubishi

Ps. jak fotki tu wkleić ?

maniax86 - 03-04-2013, 07:51

dex7512, hmmm dziwne.... ja bez niczego dostałem standardowo alarm plus dywaniki gumowe.... plus za opoźnienie w odbiorze auta ( nie z ich winy tylko były opóźnienia w produkcji) dostałem za free nakładkę na tłumik i listwę ozdobna na klape bagażnika...
po stłuczce również u nich robiłem auto... rozliczane bezgotowkowo z PZU.... i nie mam żadnych zastrzeżeń co do wykonania naprawy...

dex7512 - 03-04-2013, 23:15

[quote="maniax86"]dex7512, hmmm dziwne.... ja bez niczego dostałem standardowo alarm plus dywaniki gumowe.... plus za opoźnienie w odbiorze auta ( nie z ich winy tylko były opóźnienia w produkcji) dostałem za free nakładkę na tłumik i listwę ozdobna na klape bagażnika...

Ja na dzien dobry to co ty + kompletne koła na gumkach zimowych , czujniki cofania , chlapacze komplet P T i koncówke 8oo stek jeszcze urwali do równego rachunku :)

Lucas123w - 09-04-2013, 20:35

Mitsubishi Plichta Gdynia, jestem mega zadowolony ze współpracy z tym ASO. Podchodzą sumiennie do auta nie wciskają kitu, nie odsyłają z kwitkiem, robią to co do nich należy z jak najlepszym skutkiem.
Jestem po wymianie chyba wszystkich elementów gumowych zawieszenia oraz łożysk mcpersona (standardowe zgrzytanie podczas skręcania :D ) i to wszystko w ramach gwarancji. Cała operacja wykonana w czasie na jaki się umawialiśmy.

Miła atmosfera w samym salonie i uśmiechnięci fachowcy aż chce się przyjeżdżać.

Polecam jak najbardziej to ASO
Pozdrawiam