Łódzkie - Rozmówki łódzkie
piotruswie - 22-06-2009, 08:38
pewnie, ja już się nie przejmuje swoimi błędami alej jak ty dbasz o poprawną polszczyznę to śmiało
ciekaw jestem kiedy na strony forum trafi sprawdzanie pisowni
pozdrowionka pani psor
SHARK1979 - 22-06-2009, 10:51
vendetta napisał/a: | tylko gdzie ja w mieście znajdę stodołę hmmm |
Na klape od sedesu te mape i ognia
[ Dodano: 22-06-2009, 10:54 ]
Forest_Taft napisał/a: | Te.....Rybek.....Czasem to i tobie coś mądrego się powie |
Jak mi nie dowalą że nie ma mnie na spotach to że pierdoły zawsze gadam i to kto mi tak dowala mój "kochany" Foreścik
Anonymous - 22-06-2009, 11:50
SHARK1979 napisał/a: | że nie ma mnie na spotach |
Nie że na spotach.....przekręcasz.....na forum......bo na spoty to ty prawie zawsze....
SHARK1979 napisał/a: | "kochany" Foreścik |
Aż :spaliłem raka" i teraz nie wiem.....tak oficjalnie.....na forum.....czy ja mam kwiaty na spot przywieźć?
SHARK1979 napisał/a: | i to kto mi tak dowala |
Kto się lubi ten się czubi
Harry79 - 22-06-2009, 15:09
[quote="vendetta"] Cytat: |
pomysł niezły, tylko gdzie ja w mieście znajdę stodołę hmmm |
Ja mam stodołe. A jeśli chodzi o ciekawe miejsca to polecam Dolny Śląsk. Piękne zamczyska, góry i wiele ciekawych miejsc.
Polecam Kotlinę Kłodzką lub Kotlinę Jelenogórską, którą znam bardziej. Można wyskoczyć do Czech, np do Harahova czy nawet Pragi ale z pieskiem nie wiem czy da rade.
Co do Kotliny jeleniogórskiej to polecam: Jelenia Góra, Cieplice, Zamek Chojnik w Sobieszowie, Szklarska Poręba i wodospady Kamieńczyka i Szklarkę, wyjazd wyciągiem bądź na piechotke na Szrenicę.
Dalej polecam Świeradów Zdrój i wycieczkę na Stóg Izerski.
Zamek Czocha gdzie kręcony był film "Tajemnica Księgi Szyfrów"
Dalej polecam Karpacz i wyjścia do muzeum zabawek oraz na Śnieżkę, Świątynie Wang, i najbardziej urokliwe miejsce , czyli Samotnię nad Małym Stawem oraz schronisko Nad Łomniczką.
Dalej Przesieka i wodospad Podgórnej.
Dalej Kowary i Sztolnie gdzie CCCP wydobywało Uran, fabryka dywanów i muzeum Miniatur gdzie znajdują się makiety dolnośląskiej architektury.
Przełęcz Okraj gzie można przejechać do Horni Mala Upa i dalej do Trutnova i takiej miejscowości jak Adrśpach gdzie znajdują się formacje skalne jak w naszych Górach Stołowych
Dalej Wałbrzych i zamek Książ.
I już nie pamiętam gdzie jeszcze ale jest co robić. Mieszkamy w naprawde pięknym kraju choć na pierwszy rzut oka może tego nie widać.
Ach i po drodze jest jeszcze Zamek Bolków i pewnie wiele innych , których nie znam.
Jest w czym wybierać, Podaj kierunek a coś podpowiem
pamar - 22-06-2009, 15:38
Harry79 napisał/a: | Ja mam stodołe. A jeśli chodzi o ciekawe miejsca to polecam Dolny Śląsk |
Mój ulubiony
Harry79 napisał/a: | Adrśpach gdzie znajdują się formacje skalne jak w naszych Górach Stołowych |
Jak ja się cieszę, że już za chwileczkę, już za momencik tam właśnie będę
vendetta - 22-06-2009, 15:41
Z powodu zawrotów pogodowych urlop przełożony na koniec lipca, ale dzięki za wszystkie sugestie Harry chyba wydrukuję Twojego posta co bym miała plan
Harry79 - 22-06-2009, 17:43
Jak mogłem zapomnieć.
Perła Zachodu i Zapora wodna w Pilchowicach na rzece Bóbr.
Zapora Wodna Pilchowice jest drugą co do wysokości (po Solinie) i drugą co do wieku zaporą w Polsce. Ponadto jest to najwyższa w naszym kraju zapora kamienna oraz łukowa.
Długość korony wynosi 270 metrów. Zapora Pilchowice została zbudowana z kamieni łączonych betonem. Dzisiaj ta technika budowania została zapomniana, jednak na początku XX w. niemal wszystkie zapory miały taką konstrukcję.
Woda ze zbiornika zasila turbiny elektrowni, znajdujące się w wyglądającym jak dom rodzinny budynku u stóp zapory.
Elektrownie można zwiedzać, druga jest przed Szklarską Porębą przy drodze zaraz za Muzeum minerałów.
I jeszcze jedna rzecz. Jadąc do pragi miejscowość Jablonec nad Nisou. Panie powinny wiedzieć - Biżuteria z Jablonexu.
Polecam!
Chooper - 22-06-2009, 17:46
Harry79 napisał/a: | A jeśli chodzi o ciekawe miejsca to polecam Dolny Śląsk... |
w większości wymienionych byłem i zgadzam się z przedmówcą, WARTO!!!!
junior81 - 22-06-2009, 17:47
vendetta
A ja bym położył mapkę na podłodze i tu mam dwa pomysły.
1. w centrum położyć butelkę i zakręcić , gdzie szyjka się zatrzyma tam szukać atrakcji do zwiedzania.
2. postawić mały talerzyk również w centrum na nim położyć ugotowane jajko( surowe kiepsko sie kreci) i analogicznie jak w pierwszym gdzie wypadnie . górna część jajeczka tam sie wybrać.
Prawda , że proste. Oba tak zmyślne sposoby wyboru kierunku podróży maja ukryte zalety.
Po losowaniu można zjeść jajko, a w drugim jeśli była by to pełna butelka piwa to można a nawet trzeba wypić, jeśli użyła byś pustej butelki to przed losowaniem rozstaw sobie minimum czterech przystojniaków i możesz zastosować sie do tradycyjnych zasad gry w "butelkę".
U mnie z główka wszystko w porządku tylko wyobraźnia szaleje.
vendetta - 22-06-2009, 18:57
junior81 napisał/a: | U mnie z główka wszystko w porządku tylko wyobraźnia szaleje. |
Anonymous - 22-06-2009, 19:11
junior81 napisał/a: | U mnie z główka wszystko w porządku tylko wyobraźnia szaleje. |
Kwintesencja posta. Heh. Po prostu zakończenie w pięknym stylu.
misiek-misiek - 22-06-2009, 22:30
Forest_Taft napisał/a: | junior81 napisał/a:
U mnie z główka wszystko w porządku tylko wyobraźnia szaleje.
Kwintesencja posta. Heh. Po prostu zakończenie w pięknym stylu. |
No cóż... cały junior
Ale swoją drogą polecam dolny śląsk. Byliśmy w tamtym roku tylko tydzień, a zwiedzania jest naprawdę na miesiąc i to w szybkim tempie. Chodzi mi oczywiście o główne atrakcje...
Polecam również mazury, z których wróciłem 3 dni temu (trzeba tylko pogodę trafić) i ogólnie wszelkie ziemie odzyskane, bo jest co pozwiedzać. W pięknym kraju żyjemy
junior81 - 22-06-2009, 23:21
vendetta napisał/a: | junior81 napisał/a:
U mnie z główka wszystko w porządku tylko wyobraźnia szaleje. |
A mam jeszcze kilka szalonych pomysłów jak wybrać kierunek podróży, ale uwierzcie mi na słowo te dwa były najciekawsze, reszty nie chcielibyście poznać.
konwen - 23-06-2009, 19:31
Widzę został poruszony temat Karpacza. Planuje ( na razie wstępnie) wyjazd w tamten kierunek. Chyba również se drukne posta :)
piotruswie - 24-06-2009, 08:18
konwen napisał/a: | temat Karpacza. Planuje ( na razie wstępnie) wyjazd w tamten kierunek. :) |
byłem tam kilka razy bo moja chrzestna tam mieszka
ale niestety najwiękrza atrakcja - czyli obserwatorium pogodowe nie wytrzymało zimy
i pewnie nie da się już na śnieżce napić cherbatki z prądem
mimo to proponuje wjechać na kopę i wejść na śnieżkę a potem spacerkiem zejść do wangu i oczwiście niżej do zaparkowanego miśka
ps na drodze do wyciągu (500m-trowa prosta przed strumykiem) występuje ciekawe zjawisko magnetyczne - droga optycznie zjeżdrza w dół jednak zatrzymane auto na luzie zaczyna toczyć się pod górkę, niezły ubaw do zarejestrowania na kamerze
|
|
|