[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe - Lancer CYxA
mjsystem - 28-11-2011, 17:05
j-rules napisał/a: | Tarcze Blue Print sa produkcji Mountain. Sa to calkiem dobre tarcze, soliudne. Klocki Blue Print sa robione przez Kashiyame - srednia polka |
ja na tym komplecie jeżdzę od kilku tys km i na razie mam spokój, mam nadzieję, że wytrzymają długo...
Elaith - 28-11-2011, 21:00
Witam,
Ja po długiej wewnętrznej walce zrezygnowałem z SP Performance Drilled and Sloted/Hawk na rzecz Blue Print/TRW.
Czas pokaże, jak dobra była to decyzja.
krzychu - 29-11-2011, 10:29
Elaith napisał/a: |
Ja po długiej wewnętrznej walce zrezygnowałem z SP Performance Drilled and Sloted/Hawk na rzecz Blue Print/TRW.
|
Powiesz coś więcej?
SP Performance - to były tarcze, a klocki Hawk? Co się stało?
MichalRej - 29-11-2011, 10:47
Też jestem ciekaw tematu
krzychu napisał/a: | Elaith napisał/a: |
|
Powiesz coś więcej?
SP Performance - to były tarcze, a klocki Hawk? Co się stało? |
Elaith - 29-11-2011, 12:36
Owszem, tarcze SP Performance, klocki Hawk...
Sądząc po pytaniach, chyba nieco źle się wyraziłem.
Chodziło mi o to, iż obecnie jestem na etapie wymiany (a w zasadzie doboru części) przednich tarcz i klocków (przebieg 57kkm). Długi czas zastanawiałem się, co wybrać. Wątek i zamieszczone w nim Wasze wypowiedzi przewertowałem na wszystkie możliwe strony, dodając do tego własne doświadczenia.
Walka polegała na tym, iż z jednej strony bardzo korciło mnie, żeby założyć SPP/Hawk, z drugiej natomiast próbowałem przekonać sam siebie, że takie rozwiązanie to w moim przypadku przerost formy nad treścią.
Owszem, lubię pojeździć sobie dość dynamicznie kiedy mam ku temu okazję i odpowiedni nastrój, jednak w Mazowsze to głównie korki no i teren raczej płaski.
Dlatego też stwierdziłem, że zakup wspomnianego zestawu to raczej "nice to have" aniżeli realna potrzeba
W przyszłym tygodniu robię podmiankę. Zobaczymy, może być i tak, że szybko zmienię zdanie
Pozdrawiam
MichalRej - 29-11-2011, 13:24
Ufffff.....
No to trochę się uspokoiłem, bo już myślałem że miałeś właśnie taki komplecik założony,
i jakieś kwiatki zaczęły wychodzić...
Puki co ja z zestawy SP Performance i Hawk po przejechaniu około 20k km,
jestem MEGA zadowolony, i mogę naprawdę z czystym sumieniem polecić.
Elaith - 29-11-2011, 16:12
MichalRej napisał/a: | Ufffff.....
No to trochę się uspokoiłem, bo już myślałem że miałeś właśnie taki komplecik założony,
jestem MEGA zadowolony, i mogę naprawdę z czystym sumieniem polecić. |
Nie, nie spokojnie
Ja dość mocno napalałem się na ten zestaw, ale niestety wymiana trafiła się w grudniu, a wydatków w tym okresie multum.
W innym wypadku raczej nie dałbym rady wybić sobie tego z głowy
michaello - 30-11-2011, 11:16
Elaith jak bedzie po wszystkim daj znac ile zaplaciles za komlet + wymiana.
Mnie taka operacja czeka na wiosne wiec wszelkie sugestie mile widziane. Bedziesz wymienial w ASO Mitcar? (wnioskuje po avatarze, tam masz nablizej)
roobku - 30-11-2011, 13:32
MichalRej napisał/a: | Ufffff.....
jestem MEGA zadowolony, i mogę naprawdę z czystym sumieniem polecić. |
Witaj, gdzie kupowałeś tarcze i klocki? Jeśli możesz podeślij namiary na sklep i ewentualnie jakieś numery katalogowe. Z góry dziękuje, pozdrawiam.
krzychu - 30-11-2011, 14:28
Znaczy w podobnej cenie można dostać tarcze DBA jednak bardziej znanego i uznanego producenta. Jest już też sklep internetowy gdzie do 2 miesięcy sprowadzają....
MichalRej - 30-11-2011, 16:31
roobku napisał/a: |
Witaj, gdzie kupowałeś tarcze i klocki? Jeśli możesz podeślij namiary na sklep i ewentualnie jakieś numery katalogowe. Z góry dziękuje, pozdrawiam. |
Zapraszam do lektury na stronie 14/15 tego wątku, tam trochę opisywałem na ten temat...
Elaith - 30-11-2011, 22:41
michaello napisał/a: | Elaith jak bedzie po wszystkim daj znac ile zaplaciles za komlet + wymiana.
Mnie taka operacja czeka na wiosne wiec wszelkie sugestie mile widziane. Bedziesz wymienial w ASO Mitcar? (wnioskuje po avatarze, tam masz nablizej) |
Czołem,
Za komplet (tarcze Blue Print ADC443119 oraz klocki TRW GDB3287) zapłaciłem 576 zł.
Jeśli chodzi o wymianę, jeszcze nie zdecydowałem. W poniedziałek jadę na przegląd do AutoGT, więc może przy okazji zmienię. Co do Mitcaru, tam kupowałem Miśka i była to moja ostatnia wizyta w tym salonie (no może przedostatnia, bo jeszcze ubezpieczenie na kolejny rok tam załatwiałem). Ogólnie staram się omijać to miejsce szerokim łukiem.
Pozdrawiam
ko5a - 13-12-2011, 23:04
Też (jednak) wziąłem zestaw BluePrint
tarcze - ADC443119 440PLN kpl
klocki - ADC44264 140PLN kpl
z wymianą poczekam aż się klocki skończą, pewnie na wiosnę. Zdam relację z wymiany.
robertdg - 14-12-2011, 08:02
Pewnie już maja dośc, ale siedzą tak wartko w jarzmach, że aż nie chcą się odzywać
ko5a - 14-12-2011, 08:05
W tym problem że nie, zostało jeszcze sporo dobrego klocka.. tylko tarcze bliskie minimum.
|
|
|