To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ?

jaca71 - 16-06-2010, 19:57

Bastek77 napisał/a:
wie ktoś ile płynu hamulcowego wchodzi do lancerka?

Na 99% wie to instrukcja obsługi na jednej z ostatnich stron. Jeśli europejska/polska nie ma to zaglądnę do swojej ;)

Edit: Instrukcja twierdzi że: Zależnie od potrzeby wszystkie inne płyny podane sa z dokładnością do 0.1L ;)

Anonymous - 16-06-2010, 20:17

właśnie w zależności od potrzeby?
co to za wartość? :o

michaello - 17-06-2010, 18:03

Bastek77 napisał/a:
(wie ktoś ile płynu hamulcowego wchodzi do lancerka?)

Ile w rzeczywistosci wchodzi to nie mam zielonego pojecia, natomiast na fakturze to juz tak, 1L :mrgreen: .

svalbard - 17-06-2010, 20:03

Bastek77 napisał/a:
Właśnie dziś byłem w Margo w Gdyni(wymiana radioodbiornika-jest znacznie lepiej)dostałem nową check listę z czynnościami przeglądowymi,i tak np. filtr przeciwpyłkowy wymienia się teraz co rok/20tys, wcześniej co drugi przegląd:)Na 40 tys, dodatkowo płyn hamulcowy, reszta jak podczas pierwszego przeglądu(wie ktoś ile płynu hamulcowego wchodzi do lancerka?)

"zgodnie z wymaganiami" :D
tak jest w instrukcji, właśnie skończyłem czytać.

rekin - 18-06-2010, 17:47

dziś byłem w serwisie Plichty w Gdyni - łącznie 590 zł w tym przegląd lakieru, ich olej, ich filtry, dostałem też zaprawkę - dodatkowo smarowanie łożysk w kołach i 30% na wszystki naprawy nie objęte gwarancją - najlepsza cena w trójmieście, margo i motor centrum są droższe a i w dodatku obłsuga w Margo to porażka
Anonymous - 18-06-2010, 22:33

Sam nie wiem, wszyscy narzekają na obsługę w Margo?
Może jestem jakiś dziwny albo mało wymagający...............ale zadowolony puki co:)

grzes - 19-06-2010, 11:09

Ja się zastanawiam między ASO w Boguchwale i w Nowym Sączu. Koszt z olejem (po 20tys, 1.5) odpowiednio 640 (Mobil 1 0w40) i 690 PLN (castrol 5w-30). Lepszą opinię ma raczej Sącz, olej wezmę pewnie swój Shell Helix Ultra 5w40 (163 za 5L), wtedy przeglądy będą tańsze o ok. 210PLN.
mazin - 19-06-2010, 18:05

grzes napisał/a:
Ja się zastanawiam między ASO w Boguchwale i w Nowym Sączu. Koszt z olejem (po 20tys, 1.5) odpowiednio 640 (Mobil 1 0w40) i 690 PLN (castrol 5w-30). Lepszą opinię ma raczej Sącz, olej wezmę pewnie swój Shell Helix Ultra 5w40 (163 za 5L), wtedy przeglądy będą tańsze o ok. 210PLN.

Ja mogę Sącz polecić - sprawnie i profesjonalnie, z ich olejem (Castrol magnatec) nie było tak drogo (530). Auto wypucowane, hamulce przeczyszczone, żadnych uwag nie mam. Lancer śmiga aż miło, choć w pierwszych dniach miałem spore problemy. Pisałem o przeglądzie w niniejszym wątku tutaj

MARIO 100 - 20-06-2010, 12:27

Zbliza mi sie czas na pierwszy przeglad i znim wymiana oleju,wymienialem przy 10tys.km a nastepny mam zamiar przy 20tys czy na przegladzie tez bede musial zrobic zmiane przy ok.16 tys km bo taki przewidoje nakrecic na<budziku>moze ktos wie? :roll:
Trik - 20-06-2010, 15:28

Zależy jak podejdzie do tego kier. serwisu. Ja dogadałem sie bez problemu, ponieważ wymieniam oleum co 10K w tym samym serwisie, z wpisaniem do książki serwisowej na stronie do notatek wraz ze "sztymplem" mimo interwału 15k.
Uki_NH - 30-06-2010, 14:06

ja kupiłem rocznego Lancerka juz po przeglądzie (w Filipowicz Kraków) i była też faktura z tego przeglądu, za całośc razem z filterm oleju powietrza paliwa i olejem wyszło ok 1000zł

Mam do was kilka pytań w związku z przeglądem:
1. z tego co udało mi się tu wyczytać to można mieć wszystkie materiały swoje na przeglądzie a im zapłacić tylko to 360 czy ileś tam za przegląd. Dobrze rozumiem?
2. chodzi o nadwozie i lakier, auto kupiłem z leeko wgniecionym progiem, to będzie miało wpływ na gwarancje nadwozia? i ewentualnie czy mogę to zrobić po za serwisem ASO nie tracąc gwarancji?
3. chciałem sobie do audio dorzucić wzmacniacz i skrzynke jakąś i głośniki wymienić,
czy to też ma wpływ na gwarancję?

z góry dzięki za pomoc
pozdr

Babull - 01-07-2010, 16:55

no i jestem po pierwszym przegladzie w MOTO w Katowicach:
calosc 641 zl (robocizna, olej SLX Professional Longlife III 5W-30, filtr oleju, przeglad powloki)
czas ok 3h, samochod zostal umyty, chlopiec z obslugi przejechal sie rowniez ze mna,zeby sprawdzic czy wszystko jest OK.

przeglad odbebniony - mam nadzieje,ze nastepna wizyta za 20 tys. km :)

risc - 04-07-2010, 12:37

Witam!
Zbliża mi się przegląd po roku i chciałem zapytać bo czytałem ten wątek, ale albo nie ma takiej informacji, albo ją przeoczyłem - chciałem wybrać się na przegląd do Bielska-Białej do Japan Motors - czy ktoś był tam może i może wypowiedzieć się o serwisie i jaki jest koszt takiego przeglądu właśnie w BB???

Pozdrawiam,
risc

Pawcho - 04-07-2010, 18:04

Hmmm.co do kosztów to chyba najlepiej zadzwonić i się spytać :P Nawet jak ktoś był 1/2 roku temu to teraz cena może być inna.
sportowy - 14-07-2010, 20:31

Przegląd po 1 roku zaliczony. Wybrałem ASO Kalisz. Bardzo dobre i profesjonalne podejście do kienta, koszt przeglądu (wszystkie części ASO) około 620 zł. Po 2 godzinach samochód czyściutki czekał do odbioru. Z obsługi jestem bardzo zadowolony.