Carisma - Techniczne - [Carisma] Evoscan i kabel VAG KKL-USB /Nie ELM327/
DominikS - 13-05-2012, 14:04
Witam ponownie,
sprawdziłem przepustnicę według sposobu Volve. W momencie całkowitego domknięcia przepustnicy palcem, EvoScan pokazuje że wartość parametru 'TPS kanal pierwszy' wynosi 5,488. Czyli czujnik TPS do wymiany? A może da się go jakoś wyregulować?
Przemekx303, dzięki za wyjaśnienie tematu przeładowania!
aren195612 - 13-05-2012, 15:57
Cuda jakieś......................
Takie napięcie na TPS-a na tym kanale jest niemożliwe, on jest w zasilany z ECU stabilizowanym napięciem 5 Volt, sprawdź edycję parametru, powinno być dokładnie taka:
Cała tabela, łącznie z wartościami granicznymi dla wyświetlania.
Z APS-ami /oba/ i TPS-em kanał drugi masz to samo, wygląda ze wartość odczytana powinna być podzielona jeszcze przez 10 /błąd w formule/.
Wniosek stąd, iż wychylenia TPS-a kanał drugi w/g "%" ma prawidłową tendencję, może trochę za wysoko /ponad 86% dla stechimetrycznej/,
"x" jest ten sam, przejście na Volty załatwia odpowiednia formuła /ten sam parametr czytany u ciebie w Voltach ma wartość ponad 43Volt, 4,3Volt byłoby ok/.
Pozdrawiam
DominikS - 13-05-2012, 23:57
Dzięki za odpowiedź!
Wygląda, że funkcja przeliczająca ten parametr jest OK. Korzystam zresztą z konfiguracji udostępnionej przez Ciebie. Dziwne...
Używam EvoScana w wersji 2.9.
Pozdrawiam
volve - 14-05-2012, 19:03
Hmmm....a może spróbuj wersji EvoScana 2.6. Kurcze, na 2.7 wszystko działało na pewno normalnie, ale tych późniejszych nie testowałem. Nie wiem nawet, czy wersja będzie miała wpływ, ale warto spróbować. Wystarczą wtedy tylko zwykłe logi z postoju.
Bo jak nie, to pozostaje zmierzenie miernikiem, jednak skoro aren mówi, że więcej niż 5V nie może być, to coś jest nie tak.
DominikS - 15-05-2012, 00:25
Dzięki, spróbuję na wersji 2.7.
A tak profilaktycznie, napięcie między którymi dokładnie pinami trzeba zmierzyć (piny 2-3, tylko od której strony licząc?).
volve - 15-05-2012, 08:23
Tutaj masz temat o TPS:
http://forum.mitsumaniaki...t=33071&start=0
Jednak tak jak mówi aren, niemożliwe, abyś miał tam ponad 5V.
aren195612 - 15-05-2012, 16:50
volve napisał/a: | niemożliwe, abyś miał tam ponad 5V. |
Wynika to ze schematu /THROTTLE POSITION SENSOR/:
DominikS napisał/a: | piny 2-3, tylko od której strony licząc? |
Wszystko jedno, z jakiej strony będziesz liczył, jak widać:
Wtyk A-66
To te dwa piny w środku
Pozdrawiam
DominikS - 16-05-2012, 11:25
Dzięki za ekstra wyjaśnienie!
Sprawdzę w najbliższym czasie miernikiem i porównam z odczytem z EvoScana.
Pozdrawiam!
polaff - 16-05-2012, 22:09
hej.
Podpowiedzieci mi jak wydobyć zapisane (automatycznie ) logi z evoscan?
dziś odebrałem przewód i podłączyłęm się do mojego gala.
Wszystko ładnie działa. Mam zgrane w sumie 4 logi, mogę je przeglądać za pomocą programu jak wyklikam: Logging>Open Log file in graph to otwiera mi się okienko z adresem:
C:\Program Files (x86)\EvoScan\EvoScan v2.6\SavedDataLogs
niestety jak za pomocą exploratora winsyfu wejdę w tą lokalizację to nie widzę moich dzisiejszych logów tylko jakie testowe stare.
Jak zgrać te pliki? Dodam tylko winsyf 7 home
[ Dodano: 17-05-2012, 07:48 ]
Dobra poradziłęm sobie jakość z wygrzebaniem tych plików z katalogu...
Mam teraz prośbę o interpretację tych logów. Co prawda to nie cari, ale może coś podpowiecie:
https://docs.google.com/open?id=0ByjhucYAaQdeZjZfUk8xQjc5X1k
https://docs.google.com/open?id=0ByjhucYAaQdeSmRiakZlbi1sV3M
https://docs.google.com/open?id=0ByjhucYAaQdeSmRiakZlbi1sV3M
z góry dziękuję za pomoc.
aren195612 - 17-05-2012, 15:49
polaff napisał/a: | Co prawda to nie cari, ale może coś podpowiecie: |
-Ustaw jednostki na metryczne /zakładka Logging/.
-Wyłącz Autoreconnect on Timeout /zakładka Logging/, logi się nadpisują /do 30-tej sekundy loga/.
Tak na szybko, Trimy- strasznie wysokie, Ecu nadrabia, wzbogacając mieszankę.
Trimy u Ciebie:
Obrotami szarpie, z amplitudą około 50obr/minutę, wykres obrotów vs czasy wtrysku, niespokojnie trochę ten silnik na jałowym biegu chodzi.. Jakie są nominalne obroty dla V6?.
Ile ten silnik ma sond lambda??
Pozdrawiam
polaff - 17-05-2012, 17:41
aren195612, Dzięki za odpowiedź.
aren195612 napisał/a: | Trimy- strasznie wysokie, Ecu nadrabia, | co to znaczy? z czego to może wynikać?
Z tego co chłopaki pisali wynika, że mój gal ma 2 sondy.
Całe zamieszanie z zakupem przeze mnie przewodu i zgrywaniem logów wyknęła z tego, ze silnik mojego auta drży na wolnych obrotach i (chyba) słabo się garnie z dołu.
Obroty powinny być w zakresie 700-750rpm.
[ Dodano: 17-05-2012, 17:53 ]
zastanawia mnie czemu wykres położenia przepustnicy drży na początku razem z pozostałymi wykresami. Auto odpalone po nocy i pedał gazu nie dotykany podczas tego okresu który widać na obrazku powyżej.
Tu jeszcze co prawda bez korekcji ustawień, o której wspominał aren195612, ale to log z odpalenia rano (po nocy) i krótkiego przejazdu.
oto log:
https://docs.google.com/open?id=0ByjhucYAaQdeN2EydnE0Z3lBcE0
z góry dziękuję za pomoc w interpretacji
aren195612 - 17-05-2012, 20:27
Trimy?? polaff napisał/a: | co to znaczy? z czego to może wynikać? |
Trimy to korekcje do mapy paliwowej.
ECU na podstawie odczytu z sondy, wskazania TPS, odczytu z przepływomierza itd. koryguje czas wtrysku /wartość dodatnia- czyli wzbogaca mieszankę/, aby uzyskać optymalny skład mieszanki AFR=14,7:1 /zaznacz go w Evoscanie/.
Wartość graniczna trimów dla GDI to 12,5%, przekroczenie tej granicy powoduje przejście w tryb awaryjny, nie wiem jak w V6, ale myślę że jest podobnie, u ciebie na razie jest 10%, czyli niewiele brakuje. Ideałem byłoby "0%".
Warto by podejrzeć jak w tym czasie "narabia" się ECU- zaznacz parametr Engine Load.
W tym wątku jest też opisany parametr: Idlle Position Switch, też dość istotny, mówi nam czy ECU jest w trybie Idlle, wypadałoby go doedytować.
polaff napisał/a: | Z tego co chłopaki pisali wynika, że mój gal ma 2 sondy. |
To zaznacz ją w evoskanie
polaff napisał/a: | zastanawia mnie czemu wykres położenia przepustnicy drży |
To jest wskazanie z nadpisanego obszaru wykresu, na „normalnej” części wykresu klapa twojej przepustnicy jest oparta o fixed-sas, w tym czasie wskazanie z TPS-a to 0,627 Volt /przeliczone/ i jest stałe, doedytuj ten parametr wyrażony w Voltach, jest w tym wątku, z tymi procentami nie wiadomo co zrobić.
Dla przepustnicy z linką w Cari optymalna wartość z TPS-a to 0,64 Volta, wartość dość krytyczna. Na forum Gala pewnie znajdziesz tę wartość dla V6.
link nie działa…
Pozdrawiam
DominikS - 17-05-2012, 23:33
Hej Panowie,
sprawdziłem dzisiaj ten TPS woltomierzem oraz EvoScanem w wersji 2.7.
Przy pełnym domknięciu przepustnicy woltomierz pokazuje 0.548 a EvoScan 5.488. Formułę mam dobrą, nie wiem dlaczego EvoScan mnoży sobie przez 10...
Czyli wygląda, że TPS działa w miarę przyzwoicie? Mógłbym prosić o rzucenie okiem na moje logi raz jeszcze? Jak wygląda sprawa z tą sondą lamda? Co jeszcze wygląda podejrzanie?
Pozdrawiam i dzięki!
polaff - 18-05-2012, 06:33
a teraz:
https://docs.google.com/open?id=0ByjhucYAaQdeN2EydnE0Z3lBcE0
???
HOLEK - 20-05-2012, 10:58
skąd można pobrać Evoscan w języku polskim >?
|
|
|