To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant GTI E33 by Maretzky85

koszmarek - 19-02-2011, 10:27

Maretzky85 napisał/a:
może popieszczę się dziś z przednią poduchą

Ale lewą tę poduchę czy prawą przednią? :>

robertdg - 19-02-2011, 10:30

Maretzky85 napisał/a:
nigdy nie dajcie się namówić, na cudowny sposób sprawdzania iskry w Imprezie GT - zdejmowanie fajek na działającym silniku :D Odkryta cewka działa jak działo tesli :P I fajnie pieści skórę - ale polecam tylko dla wprawionych ;p
A na rękach miałeś rękawice dielektryczne :P
mkm - 19-02-2011, 10:33

Krzyzak napisał/a:
np. takiego Colta, gdzie zawieszenie kosztuje 300 zł

Dawno chyba nie kupowałeś nic do Colta... :wink: Do C50 sam łącznik stabilizatora to prawie 80zł. Amortyzator (nie no-name) kolejne 300zł/szt. O reszcie nie będę wspominał, ale tanio niestaty nie jest.
rosomak1983 napisał/a:
Idzie kupic stara uzywke w dobrym stanie.

ooo tak... Totalna bzdura.
"Używka w dobrym stanie" pada szybciutko (żeby daleko nie szukać - aparat zapłonowy od Ciebie wytrzymał do grudnia).
Na chwilę, zakup "używki" to rozwiązanie bardzo dobre, ale na dłuższą metę całkowicie nieopłacalne...

Krzyzak - 19-02-2011, 12:06

mkm napisał/a:
Dawno chyba nie kupowałeś nic do Colta... :wink: Do C50 sam łącznik stabilizatora to prawie 80zł. Amortyzator (nie no-name) kolejne 300zł/szt.

mam kompletnie nowe zawieszenie - pozwolę sobie zacytować:
- amortyzator tokico gazowy - 90 zł
- guma stabilizatora oryginał, 2szt - 16 zł
- łącznik stabilizatora CTR/Yamato - 30 zł
- sworzeń 555 - 50 zł
- guma - poducha wahacza yamato - 30 zł
- tuleja metalowo gumowa yamato - 30 zł...

fakt, że od 2009 w Colcie jedynie zmieniłem olej na pełny syntetyk, ale chyba aż tyle się w kwestii cen nie zmieniło???

rosomak1983 - 19-02-2011, 12:19

mkm napisał/a:
ooo tak... Totalna bzdura.
"Używka w dobrym stanie" pada szybciutko

to jest własnie totalna bzdura, generalizujesz, Masz meta; Czy kazda uzywka pada szybciutko ???
Pozatym w kontekscie chodziło o zakup całego auta używanego.
Aparat dostałes sprawny w cenie najnizszej, Zarówno sprawe przesyłki jaki i ceny potraktowałem ,,klubowo''. Ze padl, przykro mi :( nikt nie przewidzi ile podziała bo one padaja jak glupie. Działaja swietnie a potem nagle juz nie. :roll:

Maretzky85 - 19-02-2011, 19:20

robertdg, nie miałem żadnych rękawić :P Potem miałem długie narzędzie chwytające, ale wiele nie pomogło :P

koszmarek napisał/a:
Ale lewą tę poduchę czy prawą przednią? :>

Przednią - z przodu :P

robertdg - 19-02-2011, 20:05

Maretzky85, moge napisac tyle, moze lubisz łaskotanie :lol: ale korzystaj z dobrodziejstw jakie potrafi dac kobieta :D bo z pradem to układy nie są za ciekawe, połaskota kilka razy, a później przykra sprawa - niestety łaskotanie wprowadza nieodwracalne zmiany :(
Maretzky85 - 19-02-2011, 20:08

robertdg napisał/a:
niestety łaskotanie wprowadza nieodwracalne zmiany :(

Nie bawiłem się za długo tatusiu :P

robertdg - 19-02-2011, 20:16

Ja tak przezornie, bo może Ci się spodobało i chcialbys raz jeszcze spróbowac, nigdy nie wiadomo co nas wciągnie w uzależnienie :P
Misiek :) - 19-02-2011, 22:59

robertdg napisał/a:
niestety łaskotanie wprowadza nieodwracalne zmiany :(

mój kolega kiedyś nasikał na pastuch. Miał chyba z 11 lat, ale nie był zachwycony
robertdg napisał/a:
moze lubisz łaskotanie :lol: ale korzystaj z dobrodziejstw jakie potrafi dac kobieta :D
i nic dodać, nic ująć
mkm - 19-02-2011, 23:06

rosomak1983 napisał/a:
Aparat dostałes sprawny w cenie najnizszej, Zarówno sprawe przesyłki jaki i ceny potraktowałem ,,klubowo''. Ze padl, przykro mi nikt nie przewidzi ile podziała bo one padaja jak glupie. Działaja swietnie a potem nagle juz nie.

Absolutnie nie powinno Ci być przykro! Jeżeli w niedzielę po południu, orientuję się, że Misiek padł, a późnym wieczorem już jeździ to nawet jakby padł na drugi dzień to złego słowa nie mógłbym powiedzieć. Napiszę jeszcze raz:
Za tamtą akcję RESPECT! Bardzo mi wtedy pomogłeś.

rosomak1983 napisał/a:
Czy kazda uzywka pada szybciutko ???
Pozatym w kontekscie chodziło o zakup całego auta używanego.

Nie przesadzę jak napiszę, że znaczna ich część. Jakby nie patrzeć "dawcy" swoją historię mają bogatą. :wink:

Krzyzak napisał/a:
fakt, że od 2009 w Colcie jedynie zmieniłem olej na pełny syntetyk

Kupuj części na zapas bo znikają z rynku. :mrgreen: Do CA0 wybór już także poważnie się skurczył. :doubt:
Jeszcze chwila i tylko ASO :roll:

robertdg - 19-02-2011, 23:25

Misiek :) , z tym pastuchem było sobie oszczędzić, mam niesmak, przypomina mi sie koles który spadł 7 metrów w dól, niefartownie siadając na rurze średnicy 200mm :? ze współczucia się zwijam z bólu :roll:
Maretzky85 - 20-02-2011, 09:38

robertdg, nie było to miłe uczucie :P

Wracając do tematu - maską pękła, albo dopiero zwróciłem na to uwagę :)

jacek11 - 20-02-2011, 09:53

Maretzky85 napisał/a:
Wracając do tematu - maską pękła, albo dopiero zwróciłem na to uwagę :)

jak to pękła?

Maretzky85 - 21-02-2011, 00:13

Pękła pod spodem. Wzmocnienie - rama maski. Z lewej strony na samym środku - nie opierała się o gumeczkę i latała przy wyższych prędkościach do góry. Tzn nie latała, tylko się lekko unosiła - wibrowała - zmęczenie materiału i pękło :P

Mało fajna dziura ... Trzeba by coś z tym zrobić :P