Nasze Miśki - Mitsubishi Galant GTI E33 by Maretzky85
koszmarek - 19-02-2011, 10:27
Maretzky85 napisał/a: | może popieszczę się dziś z przednią poduchą |
Ale lewą tę poduchę czy prawą przednią? :>
robertdg - 19-02-2011, 10:30
Maretzky85 napisał/a: | nigdy nie dajcie się namówić, na cudowny sposób sprawdzania iskry w Imprezie GT - zdejmowanie fajek na działającym silniku Odkryta cewka działa jak działo tesli I fajnie pieści skórę - ale polecam tylko dla wprawionych ;p | A na rękach miałeś rękawice dielektryczne
mkm - 19-02-2011, 10:33
Krzyzak napisał/a: | np. takiego Colta, gdzie zawieszenie kosztuje 300 zł |
Dawno chyba nie kupowałeś nic do Colta... Do C50 sam łącznik stabilizatora to prawie 80zł. Amortyzator (nie no-name) kolejne 300zł/szt. O reszcie nie będę wspominał, ale tanio niestaty nie jest.
rosomak1983 napisał/a: | Idzie kupic stara uzywke w dobrym stanie. |
ooo tak... Totalna bzdura.
"Używka w dobrym stanie" pada szybciutko (żeby daleko nie szukać - aparat zapłonowy od Ciebie wytrzymał do grudnia).
Na chwilę, zakup "używki" to rozwiązanie bardzo dobre, ale na dłuższą metę całkowicie nieopłacalne...
Krzyzak - 19-02-2011, 12:06
mkm napisał/a: | Dawno chyba nie kupowałeś nic do Colta... Do C50 sam łącznik stabilizatora to prawie 80zł. Amortyzator (nie no-name) kolejne 300zł/szt. |
mam kompletnie nowe zawieszenie - pozwolę sobie zacytować:
- amortyzator tokico gazowy - 90 zł
- guma stabilizatora oryginał, 2szt - 16 zł
- łącznik stabilizatora CTR/Yamato - 30 zł
- sworzeń 555 - 50 zł
- guma - poducha wahacza yamato - 30 zł
- tuleja metalowo gumowa yamato - 30 zł...
fakt, że od 2009 w Colcie jedynie zmieniłem olej na pełny syntetyk, ale chyba aż tyle się w kwestii cen nie zmieniło???
rosomak1983 - 19-02-2011, 12:19
mkm napisał/a: | ooo tak... Totalna bzdura.
"Używka w dobrym stanie" pada szybciutko |
to jest własnie totalna bzdura, generalizujesz, Masz meta; Czy kazda uzywka pada szybciutko ???
Pozatym w kontekscie chodziło o zakup całego auta używanego.
Aparat dostałes sprawny w cenie najnizszej, Zarówno sprawe przesyłki jaki i ceny potraktowałem ,,klubowo''. Ze padl, przykro mi nikt nie przewidzi ile podziała bo one padaja jak glupie. Działaja swietnie a potem nagle juz nie.
Maretzky85 - 19-02-2011, 19:20
robertdg, nie miałem żadnych rękawić Potem miałem długie narzędzie chwytające, ale wiele nie pomogło
koszmarek napisał/a: | Ale lewą tę poduchę czy prawą przednią? :> |
Przednią - z przodu
robertdg - 19-02-2011, 20:05
Maretzky85, moge napisac tyle, moze lubisz łaskotanie ale korzystaj z dobrodziejstw jakie potrafi dac kobieta bo z pradem to układy nie są za ciekawe, połaskota kilka razy, a później przykra sprawa - niestety łaskotanie wprowadza nieodwracalne zmiany
Maretzky85 - 19-02-2011, 20:08
robertdg napisał/a: | niestety łaskotanie wprowadza nieodwracalne zmiany |
Nie bawiłem się za długo tatusiu
robertdg - 19-02-2011, 20:16
Ja tak przezornie, bo może Ci się spodobało i chcialbys raz jeszcze spróbowac, nigdy nie wiadomo co nas wciągnie w uzależnienie
Misiek :) - 19-02-2011, 22:59
robertdg napisał/a: | niestety łaskotanie wprowadza nieodwracalne zmiany |
mój kolega kiedyś nasikał na pastuch. Miał chyba z 11 lat, ale nie był zachwycony
robertdg napisał/a: | moze lubisz łaskotanie ale korzystaj z dobrodziejstw jakie potrafi dac kobieta | i nic dodać, nic ująć
mkm - 19-02-2011, 23:06
rosomak1983 napisał/a: | Aparat dostałes sprawny w cenie najnizszej, Zarówno sprawe przesyłki jaki i ceny potraktowałem ,,klubowo''. Ze padl, przykro mi nikt nie przewidzi ile podziała bo one padaja jak glupie. Działaja swietnie a potem nagle juz nie. |
Absolutnie nie powinno Ci być przykro! Jeżeli w niedzielę po południu, orientuję się, że Misiek padł, a późnym wieczorem już jeździ to nawet jakby padł na drugi dzień to złego słowa nie mógłbym powiedzieć. Napiszę jeszcze raz:
Za tamtą akcję RESPECT! Bardzo mi wtedy pomogłeś.
rosomak1983 napisał/a: | Czy kazda uzywka pada szybciutko ???
Pozatym w kontekscie chodziło o zakup całego auta używanego. |
Nie przesadzę jak napiszę, że znaczna ich część. Jakby nie patrzeć "dawcy" swoją historię mają bogatą.
Krzyzak napisał/a: | fakt, że od 2009 w Colcie jedynie zmieniłem olej na pełny syntetyk |
Kupuj części na zapas bo znikają z rynku. Do CA0 wybór już także poważnie się skurczył.
Jeszcze chwila i tylko ASO
robertdg - 19-02-2011, 23:25
Misiek , z tym pastuchem było sobie oszczędzić, mam niesmak, przypomina mi sie koles który spadł 7 metrów w dól, niefartownie siadając na rurze średnicy 200mm ze współczucia się zwijam z bólu
Maretzky85 - 20-02-2011, 09:38
robertdg, nie było to miłe uczucie
Wracając do tematu - maską pękła, albo dopiero zwróciłem na to uwagę
jacek11 - 20-02-2011, 09:53
Maretzky85 napisał/a: | Wracając do tematu - maską pękła, albo dopiero zwróciłem na to uwagę |
jak to pękła?
Maretzky85 - 21-02-2011, 00:13
Pękła pod spodem. Wzmocnienie - rama maski. Z lewej strony na samym środku - nie opierała się o gumeczkę i latała przy wyższych prędkościach do góry. Tzn nie latała, tylko się lekko unosiła - wibrowała - zmęczenie materiału i pękło
Mało fajna dziura ... Trzeba by coś z tym zrobić
|
|
|