To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4

davyjohn - 15-03-2012, 08:41

kaczka81s, wybacz ale wprowadzasz w błąd. Jak kupujesz pojazd bez ubezpieczenia to Twoim problemem jest, żeby wykupić w tym samym dniu ubezpieczenie. Wtedy nie ma przerwy i UFG Ciebie nie gania. Za błędy poprzednika nie odpowiadasz.
Druga sprawa o której piszesz - przecież napisałem w swoim wcześniejszym poście, że pojazd nie posiada OC, bo sprawdziłem właśnie po nr rejestracyjnym.

Wojciech Bogacz - 15-03-2012, 16:56

kaczka81s napisał/a:
Znalazłem na aledrogo cos takiego http://moto.allegro.pl/mi...2201543475.html

Kiedyś już pisałem o tym Galu - o mało go nie kupiłem - jedynie śnieżyca mnie powstrzymała a potem kontakt ze sprzedającym się urwał.

Poza dziwną sprawą z papierami ten Galant także ma ponoć jakiś wyciek z chłodnicy. Rzekomo da się go odpalić (takie informacje miałem około grudnia 2010, ale co jest do dzisiaj to nie mam pojęcia, sprzedawca jeszcze twierdził, że ECS działa. Samochodu jednak na oczy nie widziałem niestety więc więcej się nie wypowiem.

kaczka81s - 18-03-2012, 11:08

davyjohn napisał/a:
kaczka81s, wybacz ale wprowadzasz w błąd

Być może trochę moja wiedza zawodzi. Mój brat kilka lat temu pracował w PZU i coś niecoś wiedziałem na temat, ale od tego czasu się na pewno kilka rzeczy zmieniło.

davyjohn - 19-03-2012, 11:39

kaczka81s napisał/a:

Być może trochę moja wiedza zawodzi. Mój brat kilka lat temu pracował w PZU i coś niecoś wiedziałem na temat, ale od tego czasu się na pewno kilka rzeczy zmieniło.

Akurat nie, bo westie, które poruszamy, zostały wprowadzone w życie ustawą z 22 maja 2003 roku.

Oczywiście prawo mówi, że umowa OC powinna zostać przekazana razem z pojazdem, ale jej brak nie stanowi o wadzie prawnej umowy zakupu pojazdu. Dlatego można kupić pojazd bez ważnej polisy OC i ubezpieczyć tego samego dnia, wtedy jesteśmy "czyści" :)

dahu - 19-03-2012, 14:21

A jak by wyglądało na tle prawnym jak powiedźmy kupujemy samochód , potem 1,5 roku stoi w garażu powiedźmy że przez naprawy i przez ten czas go nie rejestrujemy ( pojazd z Niemiec ) i po naprawach chcemy go zarejestrować ?
davyjohn - 19-03-2012, 14:42

dahu: no to piękny przykład, kiedy możemy sprowadzić samochód "na części" czy do remontu. Nie ma problemu z trzymaniem takiej skorupy w warsztacie/garażu i klepaniu sobie do stanu używalności. Dopiero chcąc wyjechać na drogi musisz zarejestrować i tego samego dnia ubezpieczyć.
xep - 18-08-2012, 01:07

Odgrzewam kotleta :)

Widział to kto na żywo?
http://moto.allegro.pl/mi...2555136646.html

Saqu - 18-08-2012, 18:57

Wszyc może mógłby go oglądnąć, bo też z trójmiasta :P a gdzie szukać rudej to wie doskonale :D
kaczka81s - 19-08-2012, 01:24

Mam E88A i za tą cenę sam bym się pokusił na części, ale z drugiego końca polski to trochę nie bardzo. Choć może warto, ze zdjęć "dość" wygląda, choć na zdjęciu silnika wydaje mi się że jest ruda na lewym mocowaniu amorka. Może ktoś z Was pokusił by się go oglądnąć i kilka słów na forum napisać.
Wszyc - 19-08-2012, 11:01

Niestety nie mam czasu... na blachy w jakimś tam przyzwoitym stanie to bym się nie nastawiał... na dobrą sprawę to ja bym sobie darował drugiego galanta na części mieć bo raczej te auta się nie psują mechanicznie siadają elementy eksploatacyjne tylko a to się wymienia na nowe tak to bez obsługowe auta raczej, dla blach się nie opłaca a elementy wyposażenia w każdym innym modelu podobne więc szeroka dostępność części jest :) Jak ktoś będzie chciał poważnie brać to auto do reaktywacji to pisać :P jak na części to mi się nie chce zrywać z pracy :P Wojtek Bogacz ma E88A na części wszystkie prócz samego bloku silnika ;)
Wojciech Bogacz - 19-08-2012, 18:09

Wszyc napisał/a:
Wojtek Bogacz ma E88A na części wszystkie prócz samego bloku silnika

Dokładnie - posiadam. Jest tak jak pisze Wszyc, wszystkie części eksploatacyjne kupuję nowe, chyba, że chodzi o takie rzeczy jak chłodnica klimy czy jakby się tam coś innego zepsuło z wyposażenia (ale się nie psuje). Drugie autko na części jest dobre, jak się chce go wykorzystać jako dawcę do jakiegoś innego projektu czy coś w tym stylu....

rosomak1983 - 09-09-2012, 16:43

niewiem gdzie to napisac ale mój były galabt E88A wrócił do mojego miasta... :P

Uploaded with ImageShack.us

...Musze namierzyc własciciela i obadac stan auta.
Jak narazie to jest troche zapuszczony; czarny pasek który odbiera mu urode został zrobiony przez kogos w Rzeszowie z dwa lata temu, w srodku skóra na siedzisku kierowcy juz pekła...
No ale jezdzi... :wink:

kisian - 12-09-2012, 10:26

Znów jest VR4 tej generacji do sprzedania...
http://otomoto.pl/mitsubi...-C25942612.html

P.S. Wie ktoś co się podziało na Allegro że tak mało samochodów jest w ofertach?

Tomek - 12-09-2012, 10:51

kisian napisał/a:

P.S. Wie ktoś co się podziało na Allegro że tak mało samochodów jest w ofertach?

coś sie im posypało, albo w otomoto się coś sypnęło
z Gali EA, których było około 220 jest teraz 52

[ Dodano: 12-09-2012, 10:52 ]
Cytat:

Znów jest VR4 tej generacji do sprzedania...

to jest twin turbo angielskie
ktoś go ostatnio oferował na forum

GóR3K - 12-09-2012, 12:32

też mnie zastanawia to auto , warte jest ceny ? jak wygląda sprawa przekładki ,części podpasują od zwykłej budy ? i jakie koszty takiej zabawy ? :)