Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka
Andrew - 27-12-2010, 13:40
Może ktoś się orientuje ile mogę wołać kasy za colciaka Rocznik 1992, 1.3, wersja najuboższa, dołożyłem centralny z pilotem. Autko wymaga odświeżenia dachu, gdyż pojawiły się na nim małe pęcherze rdzy w tych miejscach gdzie są wzmocnienia. Dodam, że błotniki tylne oba są malowane, oraz kawałek maski, poza tym blacharka w dobrym stanie. Auto nie miało żadnej stłuczki, tylko przednia lewa lampa wymieniona tak, jakby ktoś delikatnie w coś puknął. Sprowadzone z Niemiec, przyjechało na kołach i jesteśmy w Polsce pierwszymi właścicielami. W Niemczech miało 2 właścicieli. Mechanicznie misiek jest w bdb stanie, zrobiona uszczelka, świece zmienione przewody WN itp. Zawieszenie ok. Przebieg nie kręcony, prawie 250kkm. Jak myślicie ile można wołać
radek79 - 27-12-2010, 20:32
witam wszystko zależy jak szybko chcesz sprzedać ale za 3500 możesz śmiało sprzedawać
Andrew - 27-12-2010, 21:58
radek79 napisał/a: | za 3500 możesz śmiało sprzedawać | Właśnie o takiej cenie pomyślałem
Andrew - 29-12-2010, 07:49
Wczoraj paski osprzętu założone. Co się okazało wszystkie paski, które miałem z Allparts były dedykowane da alf 145/146/155 Poza tym muszę zmienić rolkę paska klimy, bo jest lekko zużyta...
Andrew - 03-01-2011, 08:11
Dziś colcik nie odpalił po 2 tygodniowym staniu Odpalałem go na kable i przez przypadek zdjąłem plusową klemę w galu na włączonym silniku Muszę pozmieniać klemy w galancie, bo stare już trochę wiekowe
robertdg - 03-01-2011, 11:19
andrew84 napisał/a: | Dziś colcik nie odpalił po 2 tygodniowym staniu Odpalałem go na kable i przez przypadek zdjąłem plusową klemę w galu na włączonym silniku Muszę pozmieniać klemy w galancie, bo stare już trochę wiekowe | Tylko nie kupuj tanich badziewi, tych po 6zł, bo pękają przy montażu (mosiężna cienizna), poszukaj czegoś takiego:
albo
A jakby nie było tego, to wybieraj ołowiane, bylewby była podkładka pod nakrętką - bo ołów miękki i nakretka sie bedzie wrzynać w kleme, pamiętaj o wyczyszczeniu słupków, posmarowaniu wazelina techniczną i dobre osadzenie klem (w miare głeboko).
Andrew - 03-01-2011, 11:23
Pamiętam. Może na allegro coś popatrzę. Dzięki.
robertdg - 03-01-2011, 11:29
andrew84, patrz nowe oryginalne klemy do aut francuskich i włoskich, przeważnie kosztują w przedniale od 15 do 30zł za sztuke, są jeszcze droższe, ale one maja wkładki zabezpieczające (nie pamietam ile ostatnio w serwisie płaciłem, ale chyba coś koło 16zł za nówke - była to klema minusowa)
Andrew - 03-01-2011, 11:32
Spoko. Popatrzę. Dzięki jeszcze raz.
Andrew - 04-01-2011, 20:30
Dziś galancik poszedł do mechanika na usuwanie rudowłosej Jadąc do mechanika wstąpiliśmy z żonką do kolegi na cpn. No i do sprzedania stoi galant e3... Kolor bordowy. Oglądnąłem troszkę autko, wygląd fajny, ale buda z benzyny nr E33, a silnik diesla. Ponoć była benzyna+LPG, a teraz diesel. Płynu brak w chłodnicy no i ogólnie zapuszczony.
Cena 1300PLN Tylko, że diesel w budzie benzyny nie bardzo. Jak ktoś zainteresowany to niech wyrazi opinię czy gra warta świeczki
Tomek - 04-01-2011, 21:18
zależy po co chciałbyś go kupować??
Wszyc - 04-01-2011, 21:29
Nie baw się w to Ci radzę ja robię odwrotnego swapa z diesla na benzynę i wiem ile rzeczy zrobić trzeba i nie wierzę by to komuś się chciało zrobić dobrze i sensownie z diesla na benzyne to jeszcze można się pokusić o stwierdzenie że koleś fan motoryzacji i świr i chciał większych osiągów i można liczyć że zrobił to jako tako ale z benzyny na diesla? pewnie chciał ekonomicznie i ekonomicznie tego swapa dokonał
Andrew - 04-01-2011, 21:40
Też tak myślałem. Cena niezła ale ile trzeba włożyć. A silnik w dieslu przecież cięższy... A ja szukam miśka do jazdy w dobrej cenie
Wszyc - 04-01-2011, 22:17
Sam masz diesla i wiesz jak to bywa z naszym układem świec żarowych i jak na schematach on wygląda teraz wyobraź sobie że jakiś Kowalski ma to od początku dobrze podłączyć możliwe jak najbardziej ale wiemy sami jak to bywa z naszymi "mechaniorami" a to tylko 1/5 roboty
Andrew - 05-01-2011, 07:38
Wszyc wiem o tym. Na pierwszy rzut oka spodobał mi się. Tylko ta przeróbka Po co ktoś robił taką zamianę Ale ten kolor to jest to. Sentyment
|
|
|