To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Tuleje poliuretanowe - Poliuretany gotowe.

robertdg - 23-10-2016, 20:30

komarsnk napisał/a:
Może została Ci w wahaczu zewnętrzna tuleja metalowa?
pappagiorgio napisał/a:
natomiast w wahaczach regulacji zbieżności ledwo wcisnąłem ręką ale tulei metalowej już nie mogę wcisnąć.

komarsnk, W wahaczach tylnej zbiezności nie demontuje się zewnętrznej tulei do montażu poliuretanu, nie wprowadzaj w bład

pappagiorgio - 23-10-2016, 21:58

zgodnie z tym co napisane na stronie producenta (i troche z logiką) zewnętrzną część tulei zostawiłem, wyskubałem środek. Mam prasę i mogę wcisnąć tuleje poliuretanowe tylko wolal bym poznać opinie kogoś kto juz to robił i potwierdzi, ze tak trzeba.
komarsnk - 24-10-2016, 15:58

robertdg napisał/a:
komarsnk, W wahaczach tylnej zbiezności nie demontuje się zewnętrznej tulei do montażu poliuretanu, nie wprowadzaj w bład

OK, przepraszam, robiłem to bardzo dawno a sugerowałem się pozostałymi przypadkami.

pappagiorgio - 24-10-2016, 16:31

Ok, nie mam czasu, zimno się zrobiło, wcisnąłem na prasie, szło lekko ale teraz mam inny problem pokazany na zdjęciach, jak na mój gust to jednak coś jest nie tak:

jedna z polówkę "uciekła" tzn jak widać wysunęła się z tulei i oparła na ściance sanek, dopchnąłem ją na prasie ale przy montażu znowu uciekła, z drugiej strony siedzą obie:

ale widać, że metalowa tuleja dołączona do zestawu jest dłuższa i sam poliuretan (po prawej stronie) nie dotyka ścianki, w jednym i w drugim przypadku wahacz może się przesuwać osiowo.

wg8107 - 03-12-2016, 09:51

michal7777, Cześć. Czy mógłbyś mi podesłać adres firmy która regeneruje sworznie w wahaczu prostym?