To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

sveno - 26-07-2011, 22:39

Derpin napisał/a:
dla mnie z zadziornego tyły zamiast go podkreślać robi smutnego kłapouchego :P
eeee od razu smutnego, ja to widzę tak, tył troszeczkę psuje linie boczną, linia okien wznosi się, a kufer ją łamie, już pokazuje o co chodzi:

brakuje tam elementu, który ją podtrzyma i idealny wydaje mi się właśnie ten średni spojler, ten od VR4 jest za duży a lip... śmierdzi BMW :)

Owczar - 27-07-2011, 23:36

A ja właśnie lubię ten spadzisty tył :) Ale to już kwestia gustu, tak jak pisałeś :)
Hugo - 28-07-2011, 00:52

sveno napisał/a:
ten lip spojler IMO wygląda badziewnie (dlatego pasuje do E36 i pewnie zaraz mnie Hugo zrówna z ziemią za to zdanie
A tam zaraz zrówna z ziemią, nie znasz się i tyle :wink:
sveno napisał/a:
miał to być spojler OEM taki jak na zdjęciu
A powiem, że niebrzydki, ale napewno bym takiego nie założył (chyba, że dostałbym od kogoś za darmo).
Owczar napisał/a:
A ja właśnie lubię ten spadzisty tył
Niedawno zauważyłem u siebie tą opadającą klapę i też swierdziłem, że fajnie to wygląda, ale lip'a i tak kiedyś założę.
sveno - 07-08-2011, 18:58

Hugo napisał/a:
ale lip'a
a po co ten apostrof? :) ale lipa :)
Owczar napisał/a:
Ale to już kwestia gustu, tak jak pisałeś :)
a mój gust skłania się ku takiej pupci:

poliftowe światła, zderzak avance, spojlerek i boskie dwie rurki!!! Co o tym myślicie?

hmm marzenie...
ale "marzenia się spełniają..." :) :mrgreen: kiedyś....

Owczar - 07-08-2011, 22:25

Dwie rurki tak, ale jesli będą osobno do każdego banku :) W przeciwnym razie będzie słaby efekt np gdy jest zimno na zewnątrz i para w spalinach się skrapla. Wtedy widać różnicę w strumieniu z każdego z otworu, a jeśli jest dobrze rozdzielone to siłą rzeczy między rurami będzie opoźnienie. Minimalne, ale widoczne. Dzisiaj widziałęm takieo civica :P
sveno - 08-08-2011, 12:52

Owczar, rozmawialiśmy już na ten temat, wiąże się to z całym zupełnie customowym układem, łącznie z "portkami", a co z katem, sądami itp? Mnie interesuje efekt wizualny, a nie wywalenie 2kzł na coś czego i trak nie będzie widać i co przyniesie znikomy wzrost mocy (jak nie żaden) a jeśli chodzi o:
Owczar napisał/a:
gdy jest zimno na zewnątrz i para w spalinach się skrapla. Wtedy widać różnicę w strumieniu z każdego z otworu
szczerze to nie widzę problemu, bo to jest jakieś 5-10min po odpaleniu aż się wydech nagrzeje i to tylko przez kilka miesięcy w roku (zima i późna jesień) zresztą to bardzo odległe plany, chociaż... jak Franek dalej będzie tak stał... :) pożyjemy, zobaczymy :)
sveno - 09-08-2011, 19:43

Tak się teraz zastanawiam, bo jak zbiorę do kupy to ile części mam do pomalowania to mnie zaczyna głowa boleć, bo tak wleci nowy zderzak przód, grill, progi, może także zderzak tył i dokładki na błotniki, chce przy okazji zrobić lewe nadkole (prawe robił Szwajcar) na masce jest jedna rysa po kamyku spod koła ciężarówki, więc na upartego też trzeba by prysnąć no i podobna sytuacja z całym prawym bokiem (kilka drobniutkich rysek po spotkaniu z debilem w Clio, który uciekł) ale to nie koniecznie bo trzeba się naprawdę dobrze wpatrywać by je znaleźć, no i spojler, ale tego prawdopodobnie nie uda się wyhaczyć samego, tylko razem z klapą, więc też do malowania :( Jak widać dużo tego, więc zastanawiam się czy całego nie pomalować, a jak już całego, to dać mu jakiś indywidualny i niepowtarzalny w Galantach kolor: np. biały, z dużą domieszką perły lub niebieski rodem z Imprezy STI ew, z palety Focusa RS, co o tym myślicie? Może macie jakieś ciekawe propozycje koloru? W ogóle to jest tu ktoś obeznany z programami typu Photoshop, kto zrobi mi wizualizacje na wskazanym zdjęciu? Byłbym wdzięczny :)
Anonymous - 09-08-2011, 19:46

biały niee :P brzydkie są białe :P :wink:
m6riano - 09-08-2011, 21:56

sveno napisał/a:
z palety Focusa RS

http://moto.pl/MotoPL/1,8...yprzedany_.html
taki czarny mat jest niezły..;-)

sveno - 09-08-2011, 22:23

m6riano, myślałem także o tym, ale z tym matem to jest tak, że fajnie wygląda na zdjęciach poprawionych komputerowo, ot przykład Audi A5: tutaj poprawiany http://forum.pclab.pl/top...lakier-Audi-A5/
a tu już "na żywca" http://www.furious.pl/new...back-bandit.htm fajnie byłoby spotkać takie auto w rzeczywistości, ale strasznie ciężko :( poza tym tego lakieru się nie poleruje, więc każda ryska oznacza powtórne malowanie :(
Derpin masz racje, obejrzałem zdjęcia Twojego i mi się już nie podoba :) a tak poważnie to jest ok, ale za dużo tego, a jak już coś zmieniać, to tak żeby było niepowtarzalnie... :)
ja bym go widział w takiej barwie:
:)

m6riano - 09-08-2011, 22:47

No to led tuning masz u mnie zapewniony po kosztach...;-)
Hugo - 10-08-2011, 09:13

A złoty albo miedziany?
Jackall - 10-08-2011, 20:33

Hugo napisał/a:
miedziany
byłby ładny :D

A te matowe auta to nie są czasem pooklejane foliami? Jakiś czas temu w operacji tuning robili w taki sposób honde... Poza tym jak takie auto będzie wyglądało po deszczu jak już częściowo wyschnie? Tu mat a tu połysk?

A z niebieskim od Subaru odpuść chyba że planujesz przekładkę z VR4 :twisted:

Tomek - 11-08-2011, 09:42

pomalowanie nawet całego auta, a przemalowanie - zmiana koloru - to zupełnie 2 oddzielne kwestie

nawet jak masz do pomalowania sporo, jak pisałeś, to zmiana koloru wyniesie cie dużo dużo więcej, bo musisz malować wszystkie wnęki, drzwi od środka, komore silnika itp, czego przy malowaniu pod swój kolor byś nie robił
no tak, żeby to miało ręce i nogi
no chyba, że chcesz mieć ulepa

moim zdaniem masz jeden z ładniejszych kolorów jakie szły w tym aucie, ja bym nie zmieniał

jak się uprzesz, to celuj w taki kolor: http://otomoto.pl/renault...-C18921383.html

albo w popularne ostatnio brązy, np. z palety BMW albo Panamery
tyle, że galant w brązie, to chyba nie to

sveno - 11-08-2011, 22:32

tomek84 napisał/a:
to zmiana koloru wyniesie cie dużo dużo więcej, bo musisz malować wszystkie wnęki, drzwi od środka, komore silnika itp, czego przy malowaniu pod swój kolor byś nie robił
zdaje sobie z tego sprawę
tomek84 napisał/a:
jak się uprzesz, to celuj w taki kolor: http://otomoto.pl/renault...-C18921383.html
o w życiu,
tomek84 napisał/a:
albo w popularne ostatnio brązy
to że są popularne, nie znaczy że są ładne, mi sie okropnie nie podobają :/
tomek84 napisał/a:
z palety BMW
wiesz jakie mam zdanie o tej marce? :)
tomek84 napisał/a:
tyle, że galant w brązie, to chyba nie to
otóż to, ja go widze w czymś oryginalnym :)
Jackall napisał/a:
A te matowe auta to nie są czasem pooklejane foliami? Jakiś czas temu w operacji tuning robili w taki sposób honde.
folia to tańsze i łatwiejsze rozwiązanie, bo na upartego zrobisz to sam, tyle, że zużyjesz 3x więcej foli :) są też takie lakiery
Jackall napisał/a:
A z niebieskim od Subaru odpuść
najpierw chciałbym zobaczyć wizualizacje, już nad tym pracuje :)
Jackall napisał/a:
chyba że planujesz przekładkę z VR4 :twisted:
wiesz, że ostatnio miałem taki sen? :) Pod maskę wleciało 6A13TT ale napęd nietypowy bo został sam RWD, ciekawe czy tak się da? :)
m6riano napisał/a:
No to led tuning masz u mnie zapewniony po kosztach...;-)
dziękuje, postoje, poza tym nie chce Ci robić konkurencji, jeden Galant Blue LED UFO Edyszyn na forum wystarczy :P
Hugo napisał/a:
A złoty albo miedziany?

eeee, nie. Miedziany matowo-chropowaty mam już w jednym miejscu na nadkolu i mi się to nie podoba :P