[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Kiedy następca Lancera X?
inzmbl - 27-10-2016, 19:37 Temat postu: Common Rail Dostępność dostępnością, ale co tu ściągać na lawecie jak 99% to 1.6... to jest jakieś nieporozumienie. Gdzie modele 2.0 i 2.4 z automatem? Gdzie skóry... naprawdę do USA trzeba jechać po takie "luksusy"?
Sam jeżdżę DiD i przy 343kkm bardzo sobie chwalę, tego też mi brakuje i aż żal.
Dobrze, że pakują do ASX bo w razie awarii taniej swap zrobić
grzesiopol - 28-10-2016, 05:33
tyku napisał/a: | https://youtu.be/mB4uYKCJFB8 |
Uwex napisał/a: | tyku - dobrze gość gada ! |
Ta tylko szkoda, że dwa lata temu tak gadał Cytat: | Opublikowany 03.06.2014 |
Jak to powiedział Kargul - Nieuchronnie dąży do pełnoletności
albo
Lucas123w - 31-01-2017, 19:55
Nowe Lancery w USA Link
W Niemczech też są w ofercie i nawet 1.8 silnik z CVT jest oferowany.
Golotheman - 01-02-2017, 07:19
Wejdźcie w galerię... przecież na ten zderzak z przodu nie da się patrzeć. Wcześniej agresywna morda, pożerająca wszystkie tico i twingo, a teraz minka hello kitty...
kamilox4 - 02-02-2017, 15:37
Patrze i nie wierze. Tak spaskudzić zderzak
lobuzek - 02-02-2017, 18:46
Takie nieudolne zmiany to dowód, że projekt Lancer po prostu się wypalił. Daliby mu odejść w spokoju i nie przewracali w grobie. Nie da się 10 lat robić tego samego bez zmian. Ciekawe ile takich Lancerów sprzedają w USA?
adrian1984 - 02-02-2017, 21:53
lobuzek napisał/a: | Takie nieudolne zmiany to dowód, że projekt Lancer po prostu się wypalił. Daliby mu odejść w spokoju i nie przewracali w grobie. Nie da się 10 lat robić tego samego bez zmian. Ciekawe ile takich Lancerów sprzedają w USA? |
Też mam takie zdanie, lecz zastanawia mnie dlaczego przez tyle lat nie zrobią nic nowego, przecież konkurencja ich już 3 razy wyprzedziła, a oni zderzaki zmieniają w autach prawie 10 letnich nazywając to nowymi smochodami czy to lancer czy asx 2017.
Golotheman - 03-02-2017, 06:42
a uważam, że można było koncept spokojnie rozwinąć dalej, sylwetka lancera jest bardzo ciekawa, można ją zadrzeć jeszcze bardziej, zrobić nawet bardziej futurystyczną, tą mordkę można jeszcze bardziej zaostrzyć i byłoby naprawdę drapieżne auto... ale widać, że z nissanem mają coś wspólnego, bo właśnie nissany lubią takie krągłości. Co innego toyota - ze skośnych, to akurat oni próbują dodawać agresji swoim karoseriom (w większości wygląda to źle, jak model mirai lub C-HR, ale przynajmniej chłopaki próbują). Ale mówcie co chcecie, jak na kilku letnie auto, lancer nie starzeje się tak bardzo jak inne auta. popatrzcie na civic-i, jakieś ople itp. z roczników poniżej 2010. To są nudne auta. A lancer dalej może się podobać.
tresorex - 03-02-2017, 12:08
adrian1984 napisał/a: | zastanawia mnie dlaczego przez tyle lat nie zrobią nic nowego, przecież konkurencja ich już 3 razy wyprzedziła, a oni zderzaki zmieniają w autach prawie 10 letnich nazywając to nowymi smochodami czy to lancer czy asx 2017. |
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę Wypuszczenie nowego modelu to kupa kasy... Małe sedany nie sprzedają się już dobrze, mitsu chce iść w suvy więc po co mają dopłacać do czegoś z czego i tak rezygnują...
matiudgk - 03-02-2017, 16:46
Ten zderzak już był na rok modelowy 2016, a z Lancera rezygnują całkowicie tak jak z galanta, nic tylko SUVy
marcink - 04-02-2017, 11:38
matiudgk napisał/a: | Ten zderzak już był na rok modelowy 2016, a z Lancera rezygnują całkowicie tak jak z galanta, nic tylko SUVy |
To było do przewidzenia, wystarczyło się rozejrzeć po placach u dilerów, szczególnie po przyjeździe lory. Ja kupiłem Lancera, bo szukałem czegoś wolnossącego i prostego do 70-80k i chyba nie wielu jest takich klientów. Druga grupa, to ludzie którzy chcą jak najtańszego i w miarę dobrze wyposażonego crossovera, niekoniecznie w AWD. I oni kupują ASX w benzynie.
Mitsubishi buduje auta ze starych klocków, jeśli mieliby wypuścić nowego lancera lub galanta to podejrzewam, że nie konkurowałby ani ceną, ani użytymi materiałami (nie wiem czy wygraliby bitwę o rynek np. z Koreańczykami).
Ta marka w chwili obecnej to japońska Dacia, ale z legendą i świetnym klubem entuzjastów.
matiudgk - 04-02-2017, 15:50
Ale w porównaniu do nowych kompaktów typu Corolla czy Civic słyszę, że Lancer wcale nie wypada tak źle. Owszem konstrukcja trochę stara ale starzeje się godnie. Brakuje tylko jakiegoś oszczędniejszego silnika (jak na dzisiejsze czasy ECO) i nowinek typu LED czy USB, delikatny lift. Przynajmniej takie słuchy mnie dochodzą.
Druga sprawa to trochę dziwna polityka Mitsu. Przecież każda marka ma jakiegoś sedana czy coś, choćby tylko na rynek amerykański np. Honda czy Nissan a Mitsubishi nic. Jak na moją głowę to mają chyba jakieś problemy finansowe bo innego wytłumaczenia typu moda na SUVy nie przyjmuję do wiadomości. No ale Mitsubishi to też inne gałęzie: bankowość, samoloty, maszyny, petroprzemysł to co to dla nich jakieś samochodziki
P.S. w USA podobnoż Lancer jest dalej nawet popularny ze względu na 4x4, co u nas nigdy nie miało miejsca
Z tego co wiem to po lifcie w 2016, teraz na 2017 dali Lancerowi w USA nowe felgi 18 cali (do tego roku był tylko na 16-calowych).
lobuzek - 05-02-2017, 20:50
Moim zdaniem tak Mitsu jak i Honda olewają Europę. Celują w USA, wystarczy popatrzeć na paletę modelową w tych krajach, szczególnie Honda. Mają Accorda (co prawda inny od europejskiego), dużo innych aut, a w Europie Jazz, Civic, HRV, CRV. Mitsu - szkoda gadać nad ofertą. Przecież stać ich na zrobienie fajnych aut, widocznie nie chcą.
Sami podkładają się Koreańczykom, którzy robią gigantyczne postępy.
mkm - 06-02-2017, 02:50
matiudgk napisał/a: | Owszem konstrukcja trochę stara ale starzeje się godnie. |
Nie chce mi się sprawdzać, ale to chyba jeden z dłużej produkowanych modeli
Japończycy od zawsze maja pod górkę - co jest cos dobrego to albo ubezpieczenia od mocy, a to normy emisji, a to cło, a to jeszcze cos innego, a czasy zmienne są
Jeszcze kilka lat temu jakby ktoś napisał, że SUV będzie napędzany silnikiem 1.2 na turbinie, a hybryda będzie miała 1.8 N/A to bym go wyśmiał.
Teraz on wyśmiałby mnie - testujemy Toyotę CHR
Golotheman - 06-02-2017, 06:53
Zamiast tego bzdurnego lifta zderzaka, można było podrobić trochę maskę, dodać kilka przetłoczeń, może poprawić światła, zmodyfikować radio (dodać usb) i byłoby ok.. a tu kiszka. Szkoda, że to cała gałąź techniczna opiera się na kasie. Liczy się zarabianie, a nie piękno auta. Inna sprawa, mogliby go trochę utwardzić, żeby tak nie chodził na boki.
|
|
|