To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe

sveno - 13-10-2014, 11:09

eeee tak czytam, czytam i długo powstrzymuje się od zabrania głosu, jednak muszę.
Ludzie czy Wy wszyscy oszaleliście? Po co toczyć tę pianę? Do ewentualnego Zlotu zostało lekko ponad 10 miesięcy! Sytuacja w której jesteście teraz może się diametralnie zmienić. Na lepsze lub na gorsze. Nie przewidzicie tego.

Moje zdanie jest takie: Pogorzelica!!!
Dlaczego? Wawrzka już była, Firlej też, a dlaczego Zachodniopomorskie ma mieć zawsze najdalej? Warto zaznaczyć, że są najaktywniejszym regionem na forum, coś im się z tego tytułu też należy. Mało tego, jest miejsce, jest ekipa, nie ma nad czym się zastanawiać i nie ma po co tworzyć alternatyw.

mjsystem - 13-10-2014, 11:13

Tomek napisał/a:
ten zlot (potencjalny w Pogo...) wyjdzie niektórych (albo wszystkich) drożej niż inne

Stąd dyskusja, de facto przeze mnie wywołana. Nie chcę nikomu zrobić na złość czy obrażać, bo kocham ludzi z ZP. Chcę tylko uzmysłowić sens ponoszenia tak wysokich kosztów na zlot, który z zasady powinien być dla wszystkich a nie tylko dla bardziej zamożnych. :?

mAGDA - 13-10-2014, 11:16

Cytat:
Pozdrawiam i zapraszam a jak ktoś będzie chciał o to oczywiście znajdzie się miejsce i w Bryzie będę na dniach w ośrodku postaram się porozmawiać z właścicielem w sumie to blisko i nie powinno stanowić kłopotu przejście 100 metrów . Jak widać potrafimy być też elastyczni.

Co do cen i miejsca to j/w może znajdzie się alternatywa . Poczekajmy wiec na jakaś informację i wrócimy do dyskusji :P

JCH - 13-10-2014, 11:19

Tomek napisał/a:
lista chętnych owszem, tylko była ona nic nie znaczącym ciągiem znaków
ta lista miała niby dawać organizatorom mgliste pojęcie ile osób będzie, ile startówek potrzeba

Ty Jacek proponujesz wysondować, ile osób przyjedzie i to w miesiąc czasu ?!?!
To czemu nie sondować od razu dwóch - trzech miejsc (o ile propozycje aktualne, jeśli nie to nie ma nad czym głosować i dyskutować, etc.)
No i tu widać jak kto podchodzi do rzeczonego słowa. Skoro jest pytanie organizatorów o chętnych na Zlot to wpisując się na taką listę nie jest ona dla mnie "nic nie znaczącym ciągiem znaków". Bierzmy odpowiedzialność za słowo zarówno mówione jak i pisane. Owszem, ja rozumiem, że mogą się zdarzyć wypadki losowe, że komuś się coś zmieni ale w skali ogółu to powinno być / jest na poziomie błędu statystycznego.

Pewnie da się, jak to nazywacie, "wysondować" od razu 2-3 miejsca i wybrać to, gdzie chętnych będzie najwięcej, owszem, można ustalić takie właśnie kryterium. Tylko powtarzam - to będzie swego rodzaju precedens.

mjsystem napisał/a:
Dlaczego tak mało osób zgłosiło się do tablicy?
Masówka :?:
mjsystem - 13-10-2014, 11:22

JCH napisał/a:

mjsystem napisał/a:
Dlaczego tak mało osób zgłosiło się do tablicy?
Masówka

Do Firka to zgłosić? Tylko co ma napisać? :?

JCH - 13-10-2014, 11:28

mjsystem napisał/a:
Tylko co ma napisać?
"Jest temat o przyszłorocznym zlocie - zamierzasz w nim uczestniczyć to się wypowiedz."
volve - 13-10-2014, 11:29

To ja tylko w kwestii masówki: na dzień dzisiejszy mamy jedną oficjalną propozycje. Także na razie nie ma nad czym dyskutować. Niech pozostałe ekipy, które chcą organizować zlot, określą, kiedy będzie ich oficjalna propozycja i wtedy mamy nad czym rozważać.
jAZZMAN - 13-10-2014, 11:33

Przyszedł volve i zgasił światło......

Ale fakt,
volve napisał/a:
Niech pozostałe ekipy, które chcą organizować zlot, określą, kiedy będzie ich oficjalna propozycja i wtedy mamy nad czym rozważać

De facto rozmawiamy od kilku stron o kwestii finansowej a ona się chyba nie zmieni. Ośrodek wystosował przecież ofertę.

mAGDA - 13-10-2014, 11:38

Cytat:
De facto rozmawiamy od kilku stron o kwestii finansowej a ona się chyba nie zmieni. Ośrodek wystosował przecież ofertę.

Jest jeszcze jedna możliwość alternatywne rozwiązanie

Cytat:
Pozdrawiam i zapraszam a jak ktoś będzie chciał o to oczywiście znajdzie się miejsce i w Bryzie będę na dniach w ośrodku postaram się porozmawiać z właścicielem w sumie to blisko i nie powinno stanowić kłopotu przejście 100 metrów . Jak widać potrafimy być też elastyczni.

mjsystem - 13-10-2014, 11:39

volve napisał/a:
To ja tylko w kwestii masówki: na dzień dzisiejszy mamy jedną oficjalną propozycje

Niech więc zacznie się dyskusja. Nie ma co pisać w tak małym gronie za plecami większości. Nie sądzę, że nagle wpadnie tu armada forumowiczów, ale na pewno szersze grono spowoduje inną perspektywę wypowiedzi.

[ Dodano: 13-10-2014, 11:45 ]
sveno napisał/a:
Ludzie czy Wy wszyscy oszaleliście? Po co toczyć tę pianę?

To nie jest Sławku toczenie piany tylko dyskusja. Luźna dyskusja i tak należy to traktować. Nikt nikogo tu nie obraża, nie neguje. Nikt nie powinien odbierać dyskusji personalnie.
sveno napisał/a:
Warto zaznaczyć, że są najaktywniejszym regionem na forum, coś im się z tego tytułu też należy.

Nikt też nie neguje Pogorzelicy. Dyskusja dotyczy cen noclegu, które są na prawdę wysokie(de facto słuszne ze względu na miejsce i standard obiektu).

jAZZMAN - 13-10-2014, 11:52

mAGDA napisał/a:

Zgłoś zapotrzebowanie i się dowiemy jak wygląda alternatywne rozwiązanie ;)

Dla mnie szkoda waszego prądu aby w koło pisać to samo.

mjsystem napisał/a:
Tylko dlaczego 200 osób ma zapłacić po kilkaset złotych więcej aby zrobić przyjemność kilkunastu osobom?

Wybacz, ale mogłeś ująć to nieco inaczej. Nie wierzę aby wszyscy (poza kilkunastoma osobami) mieli nieprzyjemność przyjechać nad morze.
Wyszło tak jakbyśmy robili zlot dla naszego ego, a my przecież chcemy Was ugościć w naszym regionie ;)

mjsystem - 13-10-2014, 11:53

Zresztą organizator już podjął się dyskusji z ościennymi ośrodkami o wynajmie tańszych/alternatywnych miejscówek typu domek, gdzie cena nie powinna być większa jak 35 zł/os. :P Jak się okaże, że to wypali, to całym sobą jestem za Pogorzelicą. To takie proste. :wink:

[ Dodano: 13-10-2014, 11:55 ]
jAZZMAN napisał/a:

mjsystem napisał/a:
Tylko dlaczego 200 osób ma zapłacić po kilkaset złotych więcej aby zrobić przyjemność kilkunastu osobom?

Wybacz, ale mogłeś ująć to nieco inaczej. Nie wierzę aby wszyscy (poza kilkunastoma osobami) mieli nieprzyjemność przyjechać nad morze.
Wyszło tak jakbyśmy robili zlot dla naszego ego, a my przecież chcemy Was ugościć w naszym regionie

Przepraszam, zedytowałem to. Wyszło niefortunnie. Nie powinienem tak napisać... :|

[ Dodano: 13-10-2014, 11:56 ]
jAZZMAN napisał/a:

mAGDA napisał/a:

Zgłoś zapotrzebowanie i się dowiemy jak wygląda alternatywne rozwiązanie

Banderas się tego już podjął :wink:

jAZZMAN - 13-10-2014, 11:59

mjsystem, nikt się nie obraża ;) Uderzyłeś w stół i moje ego się odezwało ;P

mjsystem napisał/a:
cena nie powinna być większa jak 35 zł/os.

Jednak w takiej sytuacji nie powinno się pisać , że jedni mieli lepsze warunki a inni gorsze albo, że byli 300m od zlotu. Tak jak pisał Banderas - za te ośrodki nie ponosi odpowiedzialności.

mjsystem napisał/a:
ak się okaże, że to wypali, to całym sobą jestem za Pogorzelicą.

Kolejne trzy diamenty będą ZA :)
mjsystem napisał/a:
To takie proste.

Oj tak ;)

[ Dodano: 13-10-2014, 12:00 ]
mjsystem napisał/a:

Przepraszam, w potoku postów umknęło mi to ;)

Tomek - 13-10-2014, 12:03

mjsystem napisał/a:

to czekajmy na konkrety

potrzebne jest, żeby potencjalny organizator potem zebrał wszystko do kupy i zaprezentowal jeszcze raz

i trzeba zmobilizować pozostałe 2 kandydatury
IMHO trzeba wybrać lokalizację szybko, żeby orgzanizaorzy mieli więcej czasu

mjsystem - 13-10-2014, 12:03

jAZZMAN napisał/a:
Uderzyłeś w stół i moje ego się odezwało ;P
Spoko, zareagowałbym tak samo :lol:
jAZZMAN napisał/a:
Jednak w takiej sytuacji nie powinno się pisać , że jedni mieli lepsze warunki a inni gorsze albo, że byli 300m od zlotu. Tak jak pisał Banderas - za te ośrodki nie ponosi odpowiedzialności.

Cena czyni cuda :lol: